Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Leállítják a kormányzati negyed beruházását

Leállítja a kormány a kormányzati negyed beruházást - jelentette be kedden a szóvivői tájékoztatón Budai Bernadett. A kormányszóvivő hozzátette: a tervezés nem áll meg, új városközpont alakulhat ki a Nyugati pályaudvar mögötti területen, a kormány javaslata alapján.

Ahogy Budai Bernadett fogalmazott, a kormánykabinet arról döntött, hogy a kormányzati negyed projektet nem le-, hanem megállítja.

A szóvivő hozzátette: a kabinet nem tett le arról a tervéről, hogy a kormányzati negyed építésére kijelölt területen új városközpont jöjjön létre.

A döntéssel kapcsolatban elmondta azt is, hogy a kormányzati negyed projektiroda az év végéig tovább működik, elkészíti a beruházás terveit, majd elszámol, ezt pedig a kormány tervei szerint az Állami Számvevőszék ellenőrizné.

Az eredeti koncepció szerint a K-negyed lett volna az eddigi legdrágább PPP (köz- és magánszféra partnerségi) beruházás, melynek költéségét - a megépítésé és a 25 éven át tartó üzemeltetésé  - 142,5 milliárd forintban maximalizálta az állam.

A tervezett beruházás fejlesztőjét versenypárbeszéd révén választották volna ki; a közbeszerzési eljárás nyertesének 180 ezer négyzetméter irodakomplexumot kellett volna felépítenie.

Olvasóink írták

  • 2. Lappland 2008. január 09. 10:54
    „A szadesz döntését a maszop tudomásul vette.A balhét természetesen a mazop viszi el.Ekkora csúsztatást-leállítják a beruházást-ritkán lehet hallani.fletoék újabb nagy égése.Az eddig ráköltött pénz mikor térül vissza,a projektirodát miért működtetik még?Ez mind pénzkidobás,egyeseknek jó megélhetés értelmetlen munkáért.az egész kormánycsürhe,hazug banda eltünhetne már a qrva anyjukba!”
  • 1. Eva- 2008. január 08. 21:59
    „a cikk e másikkal kiegészítve ad csak hiteles információt.

    http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_epul_meg_a_kormanyzati_negyed.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmérgezte lányát egy 70 éves férfi Budapesten

Megmérgezte lányát egy 70 éves férfi Budapesten, a 44 éves nő meghalt. A vasárnap történtekről… Tovább olvasom