Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Leállt az ötpárti egyeztetés a dohányzás elleni törvényről

Egyelőre leállt az az öt párti egyeztetés, amelyet arról a törvénymódosító javaslatról folytattak, amely minden nyilvános zárt helyen, így a presszókban, éttermekben és az éjszakai szórakozóhelyeken is teljesen megtiltaná a dohányzást.
Az országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista alelnöke utalt arra, hogy a nemzetközi pénzügyi válság és az ezzel kapcsolatos belpolitikai események írták felül a tárgyalásokat.Székely Tamás egészségügyi miniszter még augusztusban egy találkozón úgy nyilatkozott az Amerikai Magyar Orvosszövetség (AMOSZ) delegációjának: az ősz folyamán az egészségügyi bizottság várhatóan kezdeményezi, hogy napirendre kerüljön a parlamentben a szigorító törvénymódosítás kérdése. A Független Hírügynökségnek nyilatkozó AMOSZ-tag azt mondta: ez azt jelentheti, hogy még az idén elfogadják a törvényt, amely 2009-ben életbe is léphet. Hozzátette: úgy látta, a miniszter ezt maximálisan támogatja.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása érdekében az egészségügyi bizottság szocialista vezetői Kökény Mihály elnök és Schvarcz Tibor alelnök szeptembertől valóban többször is pártközi egyeztetésre hívták a tagokat, mivel közös javaslatként akarták benyújtani a jogszabály-módosítást. Egyelőre azonban nem sikerült megállapodni. Még az előző egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes jelentette be, hogy az EU több országához hasonlóan Magyarországon is megtiltják 2009-től a dohányzást a nyilvános zárt helyeken. Júniusban derült ki, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása nem szerepel az őszi jogalkotási tervben. A szaktárca akkor azt mondta, nem tettek le a szigorításról, csak még nem tudják, mikortól lehetne bevezetni.

Olvasóink írták

 • 4. Kolompár Rómeó 2008. október 26. 21:38
  „Foglalkoznának inkábbb azzal, hogy ha már válság van és nincs pénz gyed-re, akkor milyen új hibrid autókat vásároljanak. Mert erre, meg hasonló dolgokra van ész. Ja, meg pénz az én adómból.”
 • 3. flexsnake 2008. október 26. 18:40
  „Szerintem a fingást is tiltsuk be és közterületen autót se szabadjon használni mert füstöl.És hol marad a ,,nemautózók" védelme?
  Süketelés az egész.”
 • 2. grenadle 2008. október 26. 14:00
  „joy 2008.10.26. 10:51
  Nem értem, ilyenkor hol van a demokrácia, a szabadságjog!
  Miért nem kötelező a bejáratnál föltüntetni:
  "Dohányzó kocsma!"
  Aki nem akar fölfüstölődni, az nem megy be!

  Kedves joy! A felvetés ott sántít, hogy MINDEN kocsmára az lenne kiírva. - Félre ne értse, nem a kocsmába rendszeresen járókért aggódom, hanem a személyzetért. Tudok emiatt bekövetkezett halálesetekről.”
 • 1. joy 2008. október 26. 10:51
  „Nem értem, ilyenkor hol van a demokrácia, a szabadságjog!
  Miért nem kötelező a bejáratnál föltüntetni:
  "Dohányzó kocsma!"
  Aki nem akar fölfüstölődni, az nem megy be!
  Aki bagózik, az úgy is bagózni fog, legföljebb előtte, mellette, mögötte, budiban... ocsmányul szemetelve, mindent összerondítva.
  Az jobb?

  Tiszta, normális éttermekben meg már rég ki van téve: "NEM dohányzó helyiség!".

  Inkább a közterületeken kellene egységesen megtiltani a bagózást, és a szemetelést, és a
  prolitikai plakátolást IS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Idén október 26-án kezdődik a téli időszámítás. Az órákat hivatalosan vasárnap hajnali 3 órakor 2… Tovább olvasom