Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lebuktak a budapesti Moszkva tér Twist Olivérjei

Egy cigaretta buktatta le azt a fiatal- és gyermekkorú elkövetőkből álló csoportot, amely szeptember 22-e és 29-e között tucatnyi alkalommal rabolt a budapesti Moszkva téren és környékén.
Mobiltelefonokat rabolt iskolás gyermekektől a Moszkva tér környékén egy fiatal-, illetve gyermekkorú elkövetőkből álló társaság, melyet a XII. kerületi rendőrkapitányság fülelt le a napokban - közölte a kapitányság vezetője szerdán.

A gyerekcsapat tagjai a Moszkva téren találkoztak szeptember 22-e és 29-e között tucatnyi alkalommal. A délutáni, esti órákban, naponta akár többször is raboltak a Mammut, a Városmajor, a Millenáris, a Fény utca, a Nagyenyed utca és a Margit körút környékén.

A kis rablók módszere az volt, hogy először az időt kérdezve leszólították a sértetteket, majd fenyegető fellépésükkel értékeik átadására kényszerítették őket - mondta Fülöp Valter alezredes.

A bűnbanda október 1-jén azért bukott le, mert az egyik tagja a Városmajor parkban cigarettát kért egy civil ruhás nyomozótól, aki a sértettektől korábban kapott személyleírás alapján azonosította az elkövetőt.

Két fiatalkorú előzetes letartóztatásba került, ők a gyanúsításban szereplő bűncselekmények alapján akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. Egyikük ellen kábítószerrel való visszaélés miatt is folyik eljárás. A többi rabló még gyermekkorú, nem töltötte be 14. életévét, így nem büntethető.

Fülöp Valter arra hívta fel a figyelmet, hogy a szülők ne adjanak nagy értékű, hivalkodó mobiltelefonokat, és más műszaki cikkeket iskolába induló gyermekeiknek. A XII. kerületi kapitány kérte mindazokat, akik a rablássorozat sértettjeivé váltak, hogy jelentkezzenek a rendőrségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugyanolyan betegségekben szenvedünk, mint a partnerünk?

A házasság nemcsak közelebb viszi egymáshoz az embereket, hanem olyan hatása is van a párokra, hogy… Tovább olvasom