Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Lebuktak a telefontolvajok

Mobiltelefonok után kutatva látogatta a mosonmagyaróvári iskolák tornatermeinek öltözőit az a két fiatalember, akiket a napokban fogott el a rendőrség. Az elkövetők a zsákmányt továbbadták többek közt annak a férfinek, aki egy használtmobilüzletet működtet a városban.
Az elmúlt év decemberétől igen elszaporodtak a mosonmagyaróvári oktatási intézmények tornatermi öltözőiben a mobiltelefon-lopások. Február elejéig összesen mintegy húsz ilyen lopást jelentettek a rendőrségnek.
Az esetek többségében tanítási időn kívül, a délutáni órákban dolgoztak az öltözői „szarkák”. A téli időszakban ugyanis sokan bérlik ki az iskolák tornatermeit edzésekre és egyéb sportolási tevékenységekre. Ilyenkor már nem működik a portaszolgálat az intézményekben, és kevésbé feltűnő az idegenek megjelenése a tornatermi öltözők körül. Ezt a lehetőséget használta ki az a két fiatalember is, akit aztán a napokban fogtak el a rendőrök.
Az elmúlt két hónapban történt számos öltözői lopásnál az elkövetések módjából, idejéből és az eltulajdonított értékekből a rendőrök arra következtettek, hogy vélhetően ugyanazok a szarkák állhatnak a bűncselekmények mögött. A nyomozók aztán az elmúlt napokban olyan információkhoz jutottak, amik alapján sikerült felkutatni az elkövetőket, a 22 éves helybéli S. Balázst és a 23 éves K. Dávidot. A nyomozás eddigi adatai szerint az esetek többségében S. Balázs egyedül hajtotta végre a bűncselekményeket, jelenleg tizenöt mobil eltulajdonításával gyanúsítják.
A két fiatalember az ellopott telefonokat eladta a 37 éves mosonmagyaróvári T. Istvánnak és a 20 éves dunaszigeti S. Jánosnak. A vevők tisztában voltak azzal, hogy a mobilokat nem legális úton szerezte be a két fiatalember. Kiderült továbbá, hogy T. István Mosonmagyaróváron egy használtmobiltelefon-üzletet működtet. Az orgazdasággal gyanúsított férfi lakásán tartott házkutatás során a nyomozók találtak többek közt egy hordozható számítógépet olyan programokkal, amik a telefonok azonosító számának megváltoztatására, valamint kártyafüggetlenítésére használatosak. Így az orgazdaságon felül más bűncselekmények is felmerültek, ennek tisztázása további szakértői vizsgálat feladata lesz. A rendőrök megtalálták továbbá az ellopott telefonok egy részét is.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett lopás gyanújával indított eljárást S. Balázs és K. Dávid ellen, míg T. Istvánt és S. Jánost orgazdasággal gyanúsítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom