Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lefizetett APEH ellenőr

Csaknem hatszáz korábbi APEH-vizsgálat tételes felülvizsgálatát rendelték el az APEH Ellenőrzési Osztályán, miután kiderült, a szervezet egyik vagyonosodási osztályvezetője legutóbb kétmillió forintot fogadott el valakitől szeptember közepén.
Az esetet követően az adóhatóságnál több belső biztonsági intézkedést is bevezetnek: szakértői csoportot szerveznek a gyanús és komolyabb ügyek ellenőrzésére, csaknem ezer fiatal osztályvezetőnek pedig kötelező továbbképzést szerveznek. A tervek szerint hamarosan egységes szervezeti irányítás alá kerülnek a vagyonosodási vizsgálatok. A jövőben még szigorúbban lehet az APEH-hez munkatársként bekerülni, egyebek mellett pszichológiai vizsgálaton fognak átesni a jelentkezők a szervezet saját laboratóriumában.

Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke szerint az is növeli a belső biztonságot, hogy idén már 8200 vezetőt és érdemi ügyintézőt köteleztek vagyonnyilatkozat tételére.

Szikora János elnök a lehallgatási botránnyal kapcsolatban azt mondta, nem tud arról, hogy APEH dokumentumok kerültek volna elő a lehallgatási botrány kapcsán. Hozzátette, hogy ha valaki adatokhoz jut a zárt számítógépes rendszerből, annak nyoma van, erre szolgál az úgynevezett naplózási rendszer: visszakereshető, hogy ki és mit nézett meg, esetleg megváltoztatott-e adatokat. A nyomozás ezekre választ fog adni.

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2008. szeptember 30. 15:35
  „Ugyanmár, mindenhol ez megy már nagyon régóta.Valakivel összeveszett, vagy valakinek nem adott belőle és felnyomták.Mind ilyen...”
 • 8. sebajtóbiás 2008. szeptember 30. 08:42
  „Mondjuk ez a nagyobb cégeknél is így van. Nem ássák bele magukata több ezer számlába. Kis kenőzsír, és minden ok. A Thököly utcán van egy környezetvédelminek álcázott cég. Ott az ellenőr még le is pecsételte az aktát,hogy "újra nem ellenőrizhető". A főnök a BMW-je Áfáját igényelte vissza jogtalanul,így megérte neki a 2 misit.-és ezt egy ott dolgozó monda.”
 • 7. mind1 2008. szeptember 29. 23:23
  „Akkor itt Magyarországon nem csak az egyenruhások a koruptak??”
 • 6. mani 2008. szeptember 29. 21:28
  „aki felajánlotta, adta,bizonyára nyomós oka volt rá,hogy adjon”
 • 5. maci52 2008. szeptember 29. 19:55
  „Demokráciában,MSZP-és országban ilyen hogy fordulhat elő?? Szegény megtévedt bárányka,lehet hogy más területére tévedt legelészni.Pont ezek ugatnak,fenyegetőznek akik piszok jó nyugdíj mellet évente több száz adóbevallást simogatnak meg maszekban.Milliókat zsebelnek be adó mentesen,az állam bácsit meg átverik a hamisított,tupírozott bevallásokkal.Milyen ország ez ahol ekkora a korrupció? Az összes vezető a fizetésit zsebpénznek nézi,mert a nagy lóvé zsebbe megy.Tényleg lógni kell nekik.Én nem mondok le a magyar állampolgárságomról.”
 • 4. karvaly 2008. szeptember 29. 19:40
  „Hát ez az ürge teljes mértékben hülye volt, nem így kell pénzt elfogadni offsor számlára kell átutaltatni. Az életben ne tudják lenyomozni. Így csinálják a komcsik is a bahamákon nyitnak számlát
  és senki sem tud hozzá jutni. Gyere APEH-os kolléga segítek neked a jövőben ne történjék veled ilyen csúf eset.”
 • 3. che 2008. szeptember 29. 18:10
  „Nahát, ez felháborító !”
 • 2. pille 2008. szeptember 29. 17:35
  „Nem ő az egyetlen!Lehetne még sorolni!”
 • 1. zoltanz 2008. szeptember 29. 17:07
  „Az ÁSZ is szétnézhetne már a házatáján. kádadó keresztanya, a "számlagyártó kisiparos", adócsaló, okirat hamisító, ügyfelet, alkalmazottat meglopó, Ász nevében fenyegetőző tanácsosasszony a lehető legrosszabb cégére a közhivatalnak, tekintettel arra, hogy ebben a városban, sőt, a megyében napról napra egyre többen tudják az igazat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenegy és félmillió forintot fizethet az állam Papának

Csaknem tizenegy és félmillió forintos kártérítést kell fizetnie az államnak, amiért a Papaként is… Tovább olvasom