Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -1°C | 5°C Még több cikk.

Legalize it! - Tüntetés a marihuána legalizásáért

A Pénzügyminisztérium, majd a Parlament előtt tüntetett a Kendermag Egyesület vasárnap délután a marihuána legalizálásáért.
A Pénzügyminisztériumban egy jelképes bankjegyet, a Parlamentben pedig egy petíciót adtak volna át, de csak a Parlamentben várták őket. Ellentüntetők is megjelentek, rendbontás azonban nem történt. A tüntetőkre körülbelül száz rohamrendőr vigyázott - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

Kendermag Egyesület a Pénzügyminisztérium előtt kezdte a "Globális Kenderfelszabadító Tüntetés" nemzetközi rendezvénysorozat magyarországi eseményét vasárnap. Az épület előtt körülbelül húsz tüntető és ugyanannyi ellentüntető gyűlt össze. Az egyesület aktivistái itt egy hatvanmilliárd forintos jelképes bankjegyet próbáltak átadni, azonban azt senki sem vette át. Az egyesület szerint ha engedélyeznék a marihuána fogyasztását és adót vetnének ki rá, az 60 milliárd forintnyi állami bevételt jelentene.

A demonstrációt kisebb közjáték zavarta meg, az ellentüntetők kiabálni kezdtek. A rendőrök igazoltatták őket, de senkit sem állítottak elő, rendbontás sem történt.

A résztvevők ezután a Parlament elé vonultak, ahol az Országgyűlés Civil Irodájának vezetője várta az egyesület tagjait. Rostási-Szabó Zsuzsanna átvette a "legalizálási kiskátét".

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. Ezt csodabombó linkje nyomán találtam. 2008. május 24. 23:16
  „:)”
 • 84. patron 2008. május 22. 20:07
  „Valamint nincs igazából érvetek.

  Csak annyi, hogy mindig bántják szegény hónaljszívókat és ez olyan rossz, meg minek fizetünk annyi büntetést.

  Egyetlen érvetek volt, ami komoly: a korrupt rendőrség. Ez tényleg megoldásra szorul.”
 • 83. patron 2008. május 22. 19:35
  „Tipikus szenvedélybeteg megszólalás.  Majd akkor se érdekeljen a kívülállók véleménye, mikor állampénzen mentik meg az életed.”
 • 82. 9lazy9 2008. május 22. 12:06
  „Szerintem én is lezárom. Egy mondatban foglalva a lényeget, hogy füvesek voltak, vannak, és leszenek is és ezellen senki semmit nemtehet. A kívülállók véleménye pedig nemszámít. Béke”
 • 81. cheat 2008. május 22. 03:01
  „en mar nem szandekozok mit hozzatenni a temahoz. mindent amit akartam elmondtam, ugy erzem ertheto, reszeltes es korrekt volt. minden altalam megvalaszolt kommentre jon 2 masik, detto ugyan azokkal a sztereotip valotlansagokkal, mintha nem is reflektaltam volna.

  nem mondhatja senki, h nem tettem meg a tolem telhetot annak erdekeben, h egy ertelmes erv az erv ellen vita alakulhasson ki a dolgobol. nem sikerult..

  ugyis tudom h semmi sem lesz jo, ugyh okos enged...

  az eddig elhangzottak alapjan mindeki gondoljon amit akar.”
 • 80. patron 2008. május 21. 23:26
  „szóval így megoldható a linkelhetőség


  ha kilépsz és a webcímhez írod...”
 • 79. próba, hogyígylinkelhető-e 2008. május 21. 23:24
  „link”
 • 78. patron 2008. május 21. 23:20
  „Kedves Csodabimbó! (Hihi ez a név, már ne haragudj, de ha egy jó nő vagy...)


  Köszi a linket!!!!!!!!! Ezt a manuszt keresem már mindenhol, de számomra a video.google nem adja meg magát könnyen. Biztosan remek dolgok vannak fent, de előttem rejtve egyenlőre. Nagyon kösziiiiii!

  Az első 7:48-on vagyok túl de már most volt olyan több is, amit jó lesz észben tartanom.
  Csak remélni merem, hogy nem lesz úgy összevágva, hogy egy célt szolgáljon csak.


  http://video.google.com/videoplay?docid=-1834102102164393998&hl=en
  (próbából teszem be, de más néven megpróbálok ezzel a linkkel mégvalamit, ha nem lesz kattintható...)
  Bocsánatot kérek, de remek dolog, hogy a drogosok kancigányok közé kerülnek. Majd legközelebb nem gyújtanak rá...

  Visszatérve Cheat gondolataira.

  Az baj, hogy a rendőr korrupt. Az nem baj, hogy a drogos sokat fizet. Az, hogy ezt megúszni akarjátok, kedves angol billentyűzetes fórumozó, azt jelzi, hogy jó a mértéke, mert nem tudtok utána anyagot venni. Én belevenném azt is, hogy minden élő hozzátartozót értesíteni is kellene. Nézzetek csak a nagyitok szemébe, ha mertek.  A drog nagyon sok nőt tett már tönkre. A drog nagyon sok embernek egy alkalom után életcél. A könnyűdrog pedig a keménydrog előszobája.


  Az az érvelésed, hogy ha a könnyű legális lesz, akkor nem találkozik a felhasználó a keménydroggal a valószínű külföldi léted magyarázza. Kicsiny hazánkban a kérdés, hogy számlával vagy számla nélkül olyan természetes már, hogy a kérdés, hogy nem akarsz inkább valami keményet kérdés előre borítékolható. Kifelejted a maffiát, aki boldog lenne, ha a trafikok árulnák a marihónalját, mert rögtön betenné a keményet a portéka közé. Nem szabad kinyitni Pandora szelencéjét...”
 • 77. Bolhapiac 2008. május 21. 21:02
  „Mérgezett testekben mérgezett lelkek. STOP”
 • 76. hmm.... 2008. május 21. 18:06
  „Tévedsz Bingo! Téged nem azért támadnak és tartanak butának ,mert a véleményük nem egyezik a Tieddel.....A stílussal van a gond!Elolvastam az összes hozzászólást és elcsodálkoztam,hogy eddig még senki nem támadt rád olyan hangnemben,mint ahogy azt Te tetted velük.
  Toleránsak,türelmesek és ami a lényeg !MŰVELTEK és értelmesek,ami Rád nem igazán jellemző.”
 • 75. cheat 2008. május 21. 17:17
  „"Ebben a topicban mindenki buta ha más véleményen van, mert nektek így tetszik."

  meglehet nezni, ki mennyit irt, milyen stilusban, mennyi megalapozottsaggal es mennyi arroganciaval. ami az idezojelek kozott van azt te irtad, csak azt nem veszed eszre, h gyakorlatilag egy tukrot tartassz magad ele, es abbol olvasol..., magadrol.

  mi erveket, tudomanyosan alatamaszott dolokat irtunk, a tolunk telheto legnagyobb odaadssal, mert celunk az h az emberek megertsek mi is az amit szeretnenk, es mi is az amit nagyon nem. te az a fajta vagy, akit egyiksem erdekel.
  "a drog rosssz eeeeerteeem?"

  "Aki önmagát is pusztítja, eltudom képzelni mennyire toleráns másokkal szemben."

  kinkeservesen nevetsegesnek erzem, h te hozod fel a toleranciat. ezt a tulajdonsagot az eddig latottak alapjan te meg csak hirbol sem ismered. tolerancia az, h a sok semmitmondo agressziv szitkolodasodra meg ezekutan is kapsz intelligens valaszokat, holott meg sem erdemelned...

  "Másnak a megélhetés is gondot okoz, ti meg csak az élvezeteitekkel vagytok efoglalva."

  nekemis epp ugy vannak problemaim mint akarki masnak, de mivel errol a temarol beszelunk, errol szol a cikk, errol fogok beszelni a hozzaszolasaimban.

  kivanom neked, h egyszer aterzed milyen ezen az oldalon allni (persze egy masik hasonloan kirekeszto dolog miatt, mert nyilvan neked droghoz sosem lesz kozod), es latni h csupa 0 mentalitasu ember a idot nem kimelve kardoskodik a megakadalyozasan, es a foldbedongolesen, holott semmi erdeke nem fuzodik hozza. na ez pont NEM az amit ugy hivnak: tolerancia.”
 • 74. kovász 2008. május 21. 17:04
  „Bár addig amíg alpvető fogalmakkal sincsenek tisztában az emberek halott dolog olyanról vitázni amiről azt sem tudják mi az.”
 • 73. zenebuzi 2008. május 21. 17:04
  „mi nem azért küzdünk,hogy mindenki fogadja el a fűszivást feltétel nélkül.ez lehetetlen és álomszerű lenne.a lényeg csak az lenne,hogy ne egyforma besorolásba és elbirálásba kerüljön törvényileg a keménydrogokkal,a heroinnal vagy a kokainnal.és ha elkapnak valakit a rendörök egy spanglival,nekeljen több százezer forintot kifizetni és nekeljen mindenféle megalázo hercehurcát végig csinálni.de ezt elöttem már jopáran megirták profibb modon,csak egyeseknek nemjutott el a tudatáig.még mindig!nekemis rengeteg kifogásom van bizonyos dolgokkal kapcsolatban.mégsem akarom kiirtani,nemis tudnám.egyszerüen csak elfogadom olyannak amilyen.és azt hiszem ebben rejlik a tudás,hogy elfogadsz olyannak amilyen vagyok,mert énis elfogadlak olyannak amilyen tevagy.az már máskérdés,hogy mi a véleményem...”
 • 72. kovász 2008. május 21. 17:02
  „Ha nem a megélhetésemmel vagyok elfoglalva engedtessék meg ,hogy úgy lazítsak ahogy nekem tetszik. Az alkalmi marihuana fogyasztás nem pusztító egy cseppet sem és az biztos,hogy a THC fogyasztók sokkal toleránsabbak nálad kedves bingo. Mégegyszer mondom, bár mivel nálad a farok csóválja a kutyát nem biztos,hogy megérted; az alkoholt fogyasztó emberek sokkal agresszívebbek és sokkal gyakoribb a családon belüli erőszak napi szinten. Az alkoholt rendszeresen fogyasztó embertársak sokkal károsabb hatással vannak a társadalomra,mint az alkalmi THC fogyasztók.De pont igaz fordítva, A drogokat fogyasztó embertársak sokkal károsabb hatással vannak a társadalomra, mint az alkalmi alkoholt fogyasztók. Egy biztos az alkoholos befolyásoláskor 100-szor több az elkövetett bűncselekmény , mint a könnyű drogok használatakor.

  Marihuánát sokan használnak, többen mint gondolnátok és ez igy is marad, nem a drogok legalizálásáról folyik az alapvető vita, hanem hogy a könnyű drogok használatáért legalább ne büntessünk értelmetlenül.”
 • 71. Deviancia 2008. május 21. 16:51
  „Ez nem nevetséges, ez szörnyű! Borzasztó, hogy a marihuánáig jutott el a társadalom egy szűk rétege és nem tud önmagával mit kezdeni. Rossz a kiindulópont. Ti egy másik rossz dologhoz viszonyítjátok a füvezést. A normális életvitelben egyiknek sincs helye. Pont.”
 • 70. 9lazy9 2008. május 21. 16:41
  „Ez nevetséges már ami itt folyik. Véget nem érő értelmetlen vita. Értsetek egyet abban hgy nem értetek egyet. Csak ne szidalmazzátok egymást. Egyetlen dolgo van ami biztos: az alkohol rengeteg embert sodor a halálba és családokat tesz tönkre. Sajnos édesapám is miatta halt meg ,gyerekkoromban pedig végig kellett néznem ahogy anyukámat ütlegeli szemem láttára mindezt alkohol hatása alatt. A marihuána ennek ponnta az ellenkező hatását váltja ki. Ha az emberek a szesz helyett inkább a fűhöz nyúlnának, világbéke lenne és édesapám is élhetne velünk, nyugodt családi körülmények között. Na meg egy utolsó érv. aAfűvezésben még senki nem halt bele. Tehát ha már mindkettőt drognak tituláljuk én az alkoholt illegalizálnám. PONT.”
 • 69. Bingo 2008. május 21. 16:26
  „Nem csak a jogainkat kell tudni, kötelességeink is vannak és nem csak önmagunkkal szemben, hanem másokkal szemben is. Aki önmagát is pusztítja, eltudom képzelni mennyire toleráns másokkal szemben. Másnak a megélhetés is gondot okoz, ti meg csak az élvezeteitekkel vagytok efoglalva. Még szerencse, hogy nem a farok csóválja a kutyát!”
 • 68. cavinton 2008. május 21. 16:08
  „Héé bingo, pont ezt szeretnénk mármint a jó szívást, csak nem úgy hogy arrogáns, szűkült látókörű embertársaink hozzák meg a döntést a büntethetőségről. Ezzel csak "Saját magatokat járatjátok le. Hát ennyit a nagy vitakészségetekről"”
 • 67. lákátos 2008. május 21. 16:05
  „kösz azi a hozzászólást szépen összeszedted,még engem is meggyőzött bizonyos szempontból a társadalom érettsége folytán a legalizálásról kifejtett véleményed. Ami elég veszélyesnek tűnik az a büntethetősége.Rövidlátó politika, rövidlátó általános társadalmi szemlélet eredményeképpen bűnözőként kezelünk olyanokat akiket nem is kellene. Egy büntetés végrehajtási intézetben dolgoztam évekig és elég elkeserítő látvány volt a köztörvényes bűnözők közé vegyített "drogmiattülők" látványa és az hogy ez hosszútávon mennyire káros. Persze a törvényi alapja megvan a szelekciónak, csak a túlterheltség folytán nem alkalmazható teljes mértékben.”
 • 66. Bingo 2008. május 21. 15:59
  „Vitázni csak épelméjűekkel lehet, nem betegekkel. Teacher is leírta véleményét mégsem vitatkoztatok vele, csak fújjátok a magatokét. Ebben a topicban mindenki buta ha más véleményen van, mert nektek így tetszik. Saját magatokat járatjátok le. Hát ennyit a nagy vitakészségetekről. Jó szívást!”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld út az uniós borreformnak

Az Európai Unió tagországainak tanácsa április végén hivatalosan elfogadta a borreformot, amely reményeik szerint növelni fogja az európai borok versenyképességét. Tovább olvasom