Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Legkorábban ősszel várható tárgyalás a Zsanett-ügyben

Legkorábban ősszel állhatnak bíróság elé azok a rendőrök, akik Zsanettet állítása szerint megerőszakolták.
Egyelőre még nem tűzték ki az első tárgyalási napot sem, a lány ügyvédje szerint ez valószínűleg a nyári ítélkezési szünet előtt már nem is várható. Az ügyészség több hónapos nyomozás után még tavaly decemberben döntött úgy, hogy egyik rendőr ellen sem emelnek vádat. A lány azonban ezután sem adta fel és ügyvédje pótmagánvádat nyújtott be a bíróságra.

A nyári ítélkezési szünet előtt már bizonyosan nem várható, hogy a bíró kitűzné az első tárgyalási napot Zsanett ügyében - mondta el kedden Tuza Péter, a lány ügyvédje. Ez tehát azt jelenti, hogy várhatóan csak valamikor ősszel állnak bíróság elé az érintett rendőrök.

A nagy botrányt kirobbantó ügy tavaly nyáron indult az akkor 21 éves Zsanett feljelentésével. Azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták, ezután pedig pénzt követeltek tőle. A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a lánynál nem voltak papírok, ezért hazavitték.

A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd egy hónapnyi előzetes letartóztatás után kiengedték mindegyiküket.

Az ügyészség decemberben bejezte a nyomozást: az erőszakos nemi közösülés gyanújában bűncselekmény hiányában, míg a vesztegetés gyanújában bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást.

A lány azonban nem adta fel és ügyvédje pótmagánvádat nyújtott be a Fővárosi Bíróságra. Ez annyit jelent, hogy a vádat maga az ügyvéd fogja képviselni. Sajtóhírek szerint a tanúk között több főrendőrt is meghallgatnának, ezzel kapcsolatban korábban Tuza Péter annyit mondott, hogy valóban van a tanúk között egy ismert rendőri vezető.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. soproni 2008. július 03. 19:17
  „25! Gratulálok az észjárásodhoz!Sajnálom,hogy az alapján ítélkezel,hogy van akit zavar,ha magukat értelmesnek tartó emberek azt hiszik,hogy hatásosabb a véleményük,ha káromkodással teli.Rossz emberismerő vagy! Nekünk egy a "főnökünk" és az öszödi beszéd is hasonló reakciót váltott ki belőlem! :)))”
 • 25. Szélsőjobbos 2008. július 02. 19:43
  „Soproni!minket se érdekel a főnököd öszödi gyűlöletbeszéde!erkölcsi,morális válságban az ország!”
 • 24. sdsd 2008. július 02. 19:33
  „22.hsz-ra:
  Gyanúsan csillogott rajta a tárgyi bizonyíték. ;-)”
 • 23. matriné 2008. július 02. 08:34
  „Kedves "Soproni"! Senkinek sem tetszik a szerzője kivételével az alpári dolgok, de a moderátor az ne ennek kiszűrésere lett beállítva,hanem a valóság közlés kiszűrésere! Még nem vetted észre?”
 • 22. dsds 2008. július 02. 08:28
  „Miért van a szája kicenzúrázva?:D”
 • 21. Maxima 2008. július 01. 23:33
  „Ha egy ilyen kis ügyet,ilyen sokáig húznak,akkor meddig tarthat a nagyobb.Szánalmas ídőhúzás.Azt gondolták a rendőrök,hogy a kiscsaj majd elkussol,hát tévedtek.Az egész nyomozás sántít,méghogy hazakisérték.....ez az előírás ilyen esetben?Ha a Zsanettnak igaza van,akkor csinálja is végig!Nem lesz könnyű dolga ilyen összetartó BANDÁVAL!”
 • 20. Goldmund 2008. július 01. 22:02
  „Szerintem középen az igazság. A csajnál nem voltak papírok, a rendőrök elő akarták állítani, ő meg tett egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot, ha szemet húnynak.
  Csak aztán meggondolta magát és megpróbálta kitörni a nyakukat. Ami necces, mert most (az ő pótmagánvádjával egy időben) hamis vád bűntette miatt indult ellene eljárás.”
 • 19. Lemba 2008. július 01. 20:37
  „Sajnos olyan orszagban elunk, ahol 6 percenkent megeroszakolnak egy not. Ez evente kb husz ezer bejelentett buncselekmeny jelent. A be nem jelentett esetek szama akar duplaja is lehet.
  A be nem jelentett esetek szama azert magas, mert a rendorok, a latleletet felvevo orvosok nagyresze es birosag igy reagal, mint nehany "kedves" hozzaszolo alabb. Az biztos, ha engem ilyen dolog erne, /amit ketlek, mert kopasz vagyok es onvedelmet tanulok evek ota/, es nem kapnek tamogatast az igazsagszolgatas reszerol, egyenkent foldelnem el a bunosoket a kert aljaban.
  A megjegyzesekbol latszik tisztan mennyire hianyzik a mai magyar tarsadalombol a nemzeti coheziot termelo lelki, tarsadalmi es gazdasagi alap. A mocskolodas es durvasag nem jelent magyarsagot.”
 • 18. soproni 2008. július 01. 20:22
  „Tisztelt moderátor!
  Muszáj a kulturálatlan olvasók káromkodással teli hozzászólásait megjelentetni?Nem mindenkit érdekel ez az alpári stílus!”
 • 17. nemecsekerno_007 2008. július 01. 20:07
  „Azoknak akik szerint "megérdemelte, mert egy k*rva"

  Ha nem veletek v. nektek kedves személlyel történik, akkor belefér, ugye?
  Amíg ez a mentalitás nálunk, addig nem leszünk Európa része és ne csodálkozzunk azon ha birkaként bánnak velünk.
  Ez a probléma ugyanaz, mint a 2006-os zavargások ügye. Független a politikától, pártoktól. Demokráciában rohamrendőr nem teszi ki a lábát az utcára jól látható és jól rögzített SZÁM NÉLKÜL. (pont) És nem erőszakol meg nőket az utcán. (pont) Az ilyen típusú "betyárbecsületre" épülő állami erőszakszervezet nem lehet(ne) egy demokráciában. Mindegy ki van kormányon.

  Idéznék Cserni bírótól, aki a rendőrök által elkövetett bűncselekmények tárgyalását vezette.

  Az egyik sértett - akit "hajléktalannak" neveztek, pedig van lakása :)- mondta, hogy szokott ilyesmi történni, nem tesz feljelentés. Cserni bíró erre kifakadt:
  - Ha nem tesznek feljelentést akkor 50 év múlva is ugyanígy fogják verni magukat.
  :(
  És k*rvára igaza van. Birkákkal, birka módjára bánnak. Ne csodálkozzunk. :)”
 • 16. Cat 2008. július 01. 19:27
  „"ezer oka lehet valakinek hogy ostobaságot csináljon (hírnév, stb.)"
  Lehet oka, de akkor legalábbis butuskának kell lennie. Különben tudná, mi a mondhatni zsigeri reakció ilyenkor - mocskocsribanc/kiprovokálta/megérdemelte/stb.
  Még ha van is egyértelmű fizikai nyoma az erőszaknak, meg látlelet, gyakran akkor sem hisznek az áldozatnak.
  Ha valakit be akarnék mártani, biztos nem így tenném.”
 • 15. Szélsőjobbos 2008. július 01. 19:27
  „Zsanett!kösd be az övet,mert megbasz a rendőr!”
 • 14. Magg 2008. július 01. 18:26
  „Kitalálta. Nem találta ki. Szerintem ezt csak a nő, és a rendőrök tudják. Miért találna ki ilyet egy nő? Na ez viszont - ha csak elméletileg nézzük - egy naív hozzáállás, ezer oka lehet valakinek hogy ostobaságot csináljon (hírnév, stb.).

  Én nem tudom a választ és szerintem más se tegyen úgy, mintha szemtanú lett volna az ügynél. Pláne nem kellene ebből kormány verzusz ellenzék kérdést csinálni, mert az már egészen vicces lenne. A fideszes szerint nő még nem találta ki hogy megerőszakolták, a szoci pedig nem tudja elképzelni hogy a rendőr megbuggyan és nőt erőszakol?! Ugyan, hagyjuk már ezt és várjuk ki a vizsgálat végét.”
 • 13. Cat 2008. július 01. 17:57
  „Miért találna ki egy nő ilyesmit? Ha egy csöpp esze is van, tudja, hogy ezzel csak haragosokat, ellenségeket szerez, hírhedt lesz, nem híres. Miért érné meg neki?
  Az meg, hogy "könnyűvérű"... Ha történetesen több faszt fogott mint, kilincset, az sem jelenti automatikusan azt, hogy "benne volt és élvezte" vagy hogy csak kitalálta az egészet. A zt meg pláne nem, hogy "megérdemelte". A legolcsóbb kurvát sincs joga senkinek megerőszakolni.”
 • 12. maszek 2008. július 01. 17:50
  „maszekolt a kiscsaj munkaido vegen!szamla nelkul,most meg vissza akarja igenyelni az afat!!Hahaha”
 • 11. Libertine 2008. július 01. 17:10
  „Egyelőre minden "bizonyíték" a rendőrök mellett, pontosabban Zs. hazugságai ellen szól...az ügyész ezért nem emelt vádat.”
 • 10. Fagyöngy 2008. július 01. 16:20
  „Juharfa!!!!!!!!Kiváncsi lennék,ha valamelyik kedves imádott hozzá tartozoddal történik mindez,akkor is ilyen ellenszenves lennél?Mert még megtörténhet,kedves Juharfa!!!!!!!!!!”
 • 9. eLeM 2008. július 01. 16:07
  „Nem tudom, "könnyűvérű"-e, vagy sem, de egy nő nem talál ki ilyesmit, csak úgy...
  Pláne nem hivatalos személy elkövetőkkel. Azt tudta volna, hogy nagy visszhangja lesz.
  Nem kívánom senkinek, hogy átélje a vele történteket.
  A férfiak ilyenkor gondoljanak bele, hogy ha a feleségükkel, vagy lánygyermekükkel történne hasonló
  ( ne történjen !!) - akkor megsuhinthatja őket a borzalom...”
 • 8. enam 2008. július 01. 15:47
  „Jó lenne, ha ebben az ügyben az IGAZSÁG kiderülhetne, bármi is legyen az! Csak végre már Igazságot látnék ebben az országban!!!”
 • 7. matriné 2008. július 01. 15:07
  „Az ügyészségnél nem az első eset,hogy nem találtak bűncselekményt még, akkor sem, ha a bizonyítékok szemmel láthatók és kézzel foghatók! A felszínes munka és annak ellenőrzésére még nem akadtak emberükre! Ez is csupán egy banán-köztársaságban fordúlhat elő!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keddtől büntetés jár a parlagfűért

Akár ötmillió forintos büntetésre számíthatnak azok a tulajdonosok július 1-től, akiknek földjén… Tovább olvasom