Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Lehallgatási ügy: Demeter Ervint kérdezi az MSZP

Ismerte-e Orbán Viktor az UD Zrt. vezetőjét, mennyiszer jártak a cég vezetői a Fidesz székházában és kinek referáltak - egyebek mellett ezekre a kérdésekre szeretne választ az MSZP Demeter Ervintől, az Orbán-kormány volt titkosszolgálati miniszterétől.
Török Zsolt szocialista képviselő azért a volt titokminisztert kérdezi, mert véleménye szerint az elmúlt hetekben önlebuktatásairól lett híres.

Önlebuktatásairól lett híres az elmúlt hetekben Demeter Ervin a "polgári polip ügy" kapcsán - jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő. Emlékeztetett, hogy a fideszes politikus már azelőtt kiállt a nyilvánosság elé, hogy Dávid Ibolya bemutatta volna a lehallgatási ügyet kirobbantó hangfelvételt, illetve a nemzetbiztonsági bizottság ülése előtt már beszélt az UD Zrt. vezetőjével való kapcsolatáról.

Török Zsolt ezért azt szeretné, ha Demeter Ervin több kérdésre is választ adna a "polgári polip, árnyék-titkosszolgálattal" kapcsolatban. Így például arra: hogyan fogalmazhat meg államtitkok megszerzésére kérést az UD vezetői felé, véleménye szerint milyen legális eszközzel lehet megtudni információkat a Nemzetbiztonsági Hivatal első emberének külföldi útjairól. Arra is kíváncsi, hogy mennyiszer jártak az UD emberei a Fidesz székházában, kik vettek részt az ottani megbeszéléseken, a cégvezetők kinek referáltak és miről. Török Zsolt azt a kérdést is feltette, hogy Orbán Viktor ismeri-e Horváth Józsefet, az UD vezetőjét, hiszen korábban egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy felismerte egy étteremben. Az szintén érdekli a szocialista képviselőt, hogy Orbán Viktor is részt vett-e azokon a megbeszéléseken, amelyek a cég és a Fidesz politikusai között zajlottak.

Demeter Ervinnek szegezte azt a kérdést is, hogy meddig fogja "bojkottálni" a nemzetbiztonsági bizottság üléseit a távolmaradásával és segít-e abban, hogy Simicskó István, a bizottság KDNP-s elnöke ne falazzon tovább a botrány fideszes főszereplőinek és összehívja a testületet. Ebben az ügyben egyébként az ügyrendi bizottsághoz fordulnak a szocialisták.

Török Zsolt egri képviselőként helyi ügyekben is kérdezte a szintén Egerben tevékenykedő Demeter Ervint. Kíváncsi arra, hogy adott-e megbízást egri vagy heves megyei közgyűlés tagjainak megfigyelésére és az MSZP márciusban megtartott egri taggyűlésének lehallgatására.

A Fidesz szerint az MSZP-nek a bíróság előtt kell felelnie

Egyre szánalmasabb és nevetségesebb módon próbálja az MSZP menteni a menthetetlen - így reagált Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője Török Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatójára. A szocialista politikus Demeter Ervinhez fogalmazott meg kérdéseket a - megfogalmazása szerint - polgári polip, árnyék-titkosszolgálattal kapcsolatban.

A Fidesz helyettes szóvivője szerint az MSZP lelepleződött: a titkosszolgálatokat megint politikai célokra használták, minden törvényes alap nélkül hallgattak le fideszes országgyűlési képviselőket és heteken keresztül rágalmaztak embereket teljesen alaptalanul. Cser-Palkovics András szerint mindezek miatt bíróság előtt kell felelniük.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján tett fel több kérdést is Demeter Ervinnek. Arról érdeklődött egyebek mellett, hogy ismerte-e Orbán Viktor az UD Zrt. vezetőjét, mennyiszer jártak a cég vezetői a Fidesz székházában és kinek referáltak. A szocialista politikus azért a volt titokminisztert kérdezte, mert véleménye szerint az elmúlt hetekben önlebuktatásairól lett híres.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos ügyvédhálózatot indított a TASZ

Ügyvédhálózatot indított a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet vasárnap. A hálózat… Tovább olvasom