Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lehallgató szofvereket kínált a kivancsi.com

Szeged - Csak néhány hétig kínált mobiltelefonra telepíthető lehallgató szoftvereket egy szegedi házaspár. B. B.-ék néhány napja megijedtek, honlapjuk, a kivancsi.com hétfőn fejlesztés alatt állt, majd teljesen átalakult. Új kínálatukban a lehallgatás már nem szerepel.
– Tudja, ha gyerekről van szó, nem számít se Isten, se ember! – mondja határozottan Cs. M.

A fiatal, kétgyermekes, kereskedelmi végzettségű nő ezzel magyarázta, hogy a férjével, a vagyonvédelemmel foglalkozó B. B.-vel miért kínáltak a kivancsi.com honlapjukon mobiltelefonra telepíthető lehallgató- és megfigyelőszoftvereket, néhány tízezer forinttól akár 200 ezer forintig.

– Ha ezt valaki másra használta, használja, arról mi nem tehetünk. Ez olyan, mintha a legálisan gyártott és eladott fegyverrel emberekre lőnek, azért nem a forgalmazó a felelős – válaszolják mind a ketten arra a közbevetésre, hogy az általuk kínált titkosszolgálati eszközök nemcsak gyermek, hanem mondjuk házastárs „engedély nélküli" megfigyelésére, lehallgatására és tartózkodási helyének a meghatározására is használhatók.

– Sok tragédia megelőzhető lenne, ha gyorsan meg lehetne tudni, hogy az eltűnt családtag hol van. Ehhez kínáltunk segítséget – folytatja a fiatal nő.

A „preparált" telefonba nem kerül(t) idegen tárgy, azaz ha valaki kinyit egy ilyen telefont, ugyanazt látja, mint bármelyik más telefonban. A lehallgatás, a telefonbeszélgetés hallgatása, a hangrögzítés vagy az SMS-ek továbbítása egy, a telefon azonosítását szolgáló szám ismeretében három perc alatt feltölthető szoftverrel érhető el. A poloskát szoftverfrissítéssel ki lehet „irtani".

A házaspár honlapja működik, ám nem kínálják az ominózus szolgáltatást.
A házaspár honlapja működik, ám nem kínálják az ominózus szolgáltatást.
Fotó: DM/DV 

– A gyermekéért az ember mindenre képes, vigyázza, óvja, őrzi. Ha kell, akár le is hallgatja vagy ellenőrzi, merre jár! Ha netán valami történik vele, akkor az általunk kínált lehetőséggel könnyűszerrel megtalálható. Ezért kezdtünk el ezzel foglalkozni – egészíti ki a felesége által elmondottakat a férj.

 Ki hallgathat le?

„A Nemzetbiztonsági Hivatalt az 1995. évi CXXV. törvény hatalmazta fel megfigyelési és lehallgatási feladatok végrehajtására. A hivatal csak szigorú, a törvényben meghatározott feltételek mellett korlátozhatja a magánlakás, a magántitok és a levéltitok sérthetetlenségéhez, a személyes adatok védelméhez fűződő alapvető állampolgári jogokat. A titkos információgyűjtésre a hivatal javaslatot tesz, de azt kizárólag az igazságügy-miniszter vagy a Fővárosi Bíróság kijelölt bírója engedélyezheti" – olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján.

A házaspár által üzemeltetett weboldal, a kivancsi.com csak vasárnapig működött, hétfőn „fejlesztés alatt állt". Szerdától már újból elérhető, de kínálata jelentősen megváltozott.

– Egy kicsit megijedtünk. Hivatalos helyeken akarjuk ellenőrizni, hogy amit kínáltunk, legális. Bár az interneten könnyen hozzá lehet jutni „poloskákhoz", az is köztudott, hogy a mobilszolgáltatók biztosítják a flottatagok mozgásának legális ellenőrzését, mi átmenetileg mégis felfüggesztettük ezt a tevékenységünket – mondja B. B.

A férfi és felesége először kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy honnan szerezték be az általuk néhány hétig kínált szoftvereket, végül annyit elárultak, hogy „egy Európán kívüli országból".

– Az interneten bukkantam rá, kipróbálási lehetőséget kértem tőlük, majd vásárlójuk lettem. Nem sokáig csináltuk, pár hétig mindössze. Nem volt sok vevőnk. Persze tudjuk, hogy a párjuk hűségét ellenőrizni akaró férfiak és nők is voltak a vásárlóink között. Nem gazdagodtunk meg rajta, még mindig ott dolgozom, ahol korábban – mondja a vagyonvédelemmel foglalkozó B. B.

Bemutató

A preparált készülék használata nagyon egyszerű, amit B. B. be is mutatott: felhívta felesége telefonszámát, és az asszony előttünk lévő készüléke segítségével lehallgatott bennünket. – Én kértem a férjemtől, hogy telepítse a szoftvereket a telefonomra. Bármi megtörténhet, egyáltalán nem zavar, hogy ha akarná, megtudhatná, kivel, mit beszélek, vagy éppen merre vagyok – mondja Cs. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sikerült megmérgezni, ezért megfojtották a kisfiukat

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a kedden Szombathelyen meggyilkolt egyéves kisfiú szüleit. Kiderült, hogy a gyermeket először gyógyszerekkel akarták megölni, amikor ez nem sikerült, megfojtották. Tovább olvasom