Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Lelőttek egy bankrablót Kispesten

Budapest - Fegyveresek megpróbáltak kirabolni egy kispesti bankfiókot. Az egyik talán egy panelházba menekült, a lakókat egy iskolában helyezték el.
Péntek délután fél négy körül három fegyveres támadta meg a Budapest Bank egyik fiókját - számol be az Index.

Az egyik bankrablót a rendőrök lelőtték. Egy másikat elfogtak. Elképzelhető, hogy volt egy harmadik társuk is, aki egy panelházba menekült, a közeli Szigligeti utcában. A harmadik rablóról egy bejelentés érkezett, létezése még egyáltalán nem biztos. Az esetleges létezéséről szóló tanúvallomásokat a helyszínen tartózkodó Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány ellentmondásosnak nevezte.

A bankrablás az Üllői út Határ úttól kívülre eső része közelében, a kispesti Fő utcában történt.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor nyitja meg a rendőrség a lezárt Szigligeti utcát és azt a tömbházat, amelyet átvizsgálnak a kispesti bankrablás után - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese péntek este az MTI-vel.

Az ügyeletes szerint az önkormányzat megnyitott egy iskolát, ahol melegedőt rendeztek be. A lakásukból kizárt lakók itt húzhatják meg magukat, amíg a rendőrség átvizsgálja a hat lépcsőházból álló épületet - tette hozzá.

Az MTI információja szerint két és fél millió forintot rabolt több férfi egy kispesti bankból pénteken; a támadóknak sikerült elmenekülniük, de a közeli Szigligeti utcában rájuk találtak a rendőrök, ekkor vette kezdetét a lövöldözés, s a tűzharcban az egyik rabló meghalt.

Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya az esti órákban a helyszín közelében újságíróknak azt mondta, hogy a rendőrök intézkedni próbáltak, de a rablók gépkarabélyból tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik rabló. A tűzpárbajban rendőrök és járókelők nem sérültek meg.

A főkapitány azt nem tudta megerősíteni, hogy valóban létezik-e harmadik elkövető. Volt olyan szemtanú, aki szerint az egyik vélt tettes egy panelházba szaladt be, ezért a kérdéses épületet a Terrorelhárítási Központ kommandósai vizsgálják át.

A lelőtt rablónál sorozatlövő fegyver volt, valószínűleg egy AMD-65 típusú, a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély. A rabló másik társát elfogták a rendőrök. Az MTI úgy tudja, hogy a XIX. kerületi kapitányságon állították elő.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. novaklaszlo56 2010. november 27. 20:11
  „Ja! meg még valamit nem értek: vajon miért nem látom itt a "meg nem értett, színes kultúra-e volt" típusú kérdéseket? :)
  Igaz, nem hiányolom. Itt sem, és másutt sem.”
 • 25. novaklaszlo56 2010. november 27. 20:01
  „Az alapján, amit eddig tudni lehet, a rendőri akció minden részletében helyes, szakmailag korrekt és nem utolsó sorban jogszerű volt. Sajnos két súlyos áldozat is van: az egyik a helyszínen lelőtt, fegyveres támadó, a másik pedig az őt lelövő rendőr, vagy rendőrök. Neki, nekik sem könnyű ezt feldolgozni, hisz olyat tettek, igaz, végszükségből, amit azért szerencsére nem kell gyakran megtenniük: embert öltek. Mindegy, milyet, embert. Nem könnyű ezt feldolgozni.
  No, de ez az oldal rendben van voltaképpen. Amit nem értek teljesen, az az, hogy hogyan jut el az ember odáig, hogy az életét kockáztassa egy olyan tűzharcban, amely elkerülhető, és beláthatóan felesleges. Nem a bankrablásra gondolok, mert azt egyre többen fogják fontolgatni mifelénk a jövőben, és nem a rendőrség gyengesége miatt - mert a rendőrség egyáltalán nem gyenge, még ha nem is tökéletes -, hanem elkeseredett tehetetlenségükben: rosszul értelmezett szükségből. Erre nyugodtan fel lehet készülni, mert ez biztosan így lesz, illetve a számok alapján a tendencia már most is jól látható. A zavaros, nehezen értelmezhető az a magatartás a számomra, hogy a nagy erőkkel megjelenő, és láthatóan immár mindenre elszánt rendőri erővel szemben is megkísérli a fegyveres az ellenállást, ahelyett, hogy megadva magát, mentené a menthetőt. Miért bízik még mindig abban, hogy megússza? Sőt, akár abban is, hogy el tud menekülni a helyszínről? Mennyire kell becsavarodni ahhoz, hogy egy ember így gondolkodjon ilyen helyzetben?
  Másrészt - és nehogy valaki félreértsen, nem a rendőrség kritikája ez, ők , mint mondtam, helyesen reagáltak ebben a konkrét szituációban! - vajon tényleg szándékában állt-e a fegyveresnek célzott lövéseket leadni a rendőrökre? Ez a kérdés két okból is felmerülhet:
  1. Állítólag sorozatlövő fegyver volt az elkövetőnél, amelyből tüzelt is, s még ha menekülés közben tette is, akkor is nagy kellet, hogy legyen annak a valószínűsége, hogy találatot ér el (igaz, nem tudjuk, hogy eltalálta-e a rendőrök valamelyikét), viszont szerencsére a rendőrök közül senki sem sérült meg.
  2. A menekülő fegyveresek általában kerülni igyekeznek azt, hogy a bukásuk esetén az addig elkövetettnél sokkal súlyosabb bűncselekménnyel is megterheljék a számlájukat. Lehet, hogy csőlátása volt ennek a szerencsétlennek, és erre már nem tudott gondolni, csak a menekülésre koncentrált bármi áron...?

  Na, mindegy. Ez van, és ha már így van, akkor így van jól. Csak nehogy valaki azt gondolja, hogy ettől majd alábbhagy az ilyesfajta pénzszerzési kedv. Mert ahhoz, hogy így legyen, nem elég a rendőrség határozottsága, sok minden más is kellene. Ami egyelőre nincs, és úgy tűnik, belátható időn belül nem is lesz...”
 • 24. történész 2010. november 27. 17:07
  „Lehiggadt

  nem indít el lavinát már..mindenki tudta,ha a románok jöhetnek bizony megismétlődik a több száz éves ősi szokás. végig rabolják gyilkolják Európát”
 • 23. FEFE 2010. november 27. 09:57
  „Dicséret a Rend Őreinek. Végre úgy dolgoznak ahogy elvárható lenne. Rossz fiúk rettegjenek.”
 • 22. Falcao 2010. november 27. 09:22
  „Eggyel kevesebb semmirekellőt kell eltartanunk.
  Az élet apró örömei!”
 • 21. Lehiggadt 2010. november 27. 08:06
  „"Először lábon lőtték, de amikor megközelítették, akkor újra a gépkarabélyához nyúlt, ezért mellbelőtték"...”
 • 20. Lehiggadt 2010. november 27. 08:05
  „Most hallom az M1-en, hogy a lelőtt bankrablót "román állampolgárként azonosították"...
  No, ez elindítja megint a lavinát a "szeretet" jegyében...”
 • 19. imre78 2010. november 27. 07:25
  „gratula a rend éber őreinek”
 • 18. THE 2010. november 27. 07:22
  „Van még pár rabló az országban, aki a pénzemre pályázik.”
 • 17. jozko 2010. november 26. 22:37
  „Tisztító tűz.
  Megérdemelte!”
 • 16. conair2 2010. november 26. 22:19
  „Eggyel kevesebb. Így is vicc, hogy arányosan kell fellépni... először kell, hogy lőjön a bűnöző aztán lehet a rendőröknek. Vicc az egész. Remélem a sofőrt kidobják a 10-edikről, a kommandósok, hogy öngyilkos lett. Keményen kellene fellépni, minden bűnözés ellen. Bűncselekmény esetén csak korlátozottan osztogatni a felfüggesztettet. Visszaesőket, súlyos bűncselekményt elkövetőknek halálbüntetést visszaállítani. Csakhát szegénynek nem lehet elvenni az életét, csak ő veheti el másét. A másiknak már csak volt joga... ő még él neki van... vicc. Kőbánya kellene a többinek..”
 • 15. vári 2010. november 26. 21:58
  „Helyes.”
 • 14. AzthisziSzentFerencHogyFranzvon 2010. november 26. 21:57
  „Nem tárgyalni!Nem túlelemezni!
  Hagyni ülepedni az eseményeket...
  Jól cselekedett a rendnek őre.
  Tekintélyt ily´ módon visszaszerez,kevesbedikaz bankrablások száma.”
 • 13. AzthisziSzentFerencHogyFranzvon 2010. november 26. 21:55
  „Tisssztá ámmmerrikkáá!!!!”
 • 12. KolompárRómeó 2010. november 26. 21:33
  „És feleslegesen elköltött napi sokezer Ft a fűtésre, kajára, könyvtárra, tusolóra. Csak így tovább!”
 • 11. Lehiggadt 2010. november 26. 21:23
  „Egy feleslegesen elhúzható perrel kevesebb...”
 • 10. dodó 2010. november 26. 20:55
  „Nagyon helyes!
  Most már csak hetente három-négy utcai rablást elkövető kirekesztettet és rendőrre támadó megnemértettet kellene lelőni mint a veszett kutyát. Állítom, fél év alatt még Sintér Sándor "igyekezete" ellenére is rend lenne ebben a jobb sorsra érdemes országban.”
 • 9. csafe 2010. november 26. 19:28
  „7. hozzászólás Mathiasking
  Hülyeségeket írsz, a tények ismerete nélkül.
  Egyébként az RTL szerint már a rabláson túl voltak, menekültek, ez gyanús lett a járörőzőknek, ezért le akarták őket lállítani. Ekkor a rablók elkezdtek lőni rájuk, majd el akartak menekülni. Azután további rendőrök érkeztek és akkor lőtték agyon az egyiket!
  1. igazad van. Mind le kellett volna lőni! Nem azért adja a kezébe az adófizető a fegyvert a kezükbe, na tudjonak célozni. Végre nem haboznak ha lőni kell!!
  Az erőszak ellen mindig a megfelelő eszközt KELL használni!
  A legközelebbi rablást tervező urak majd kénytelenek belekalkulálni azt is, hogy ott hagyhatják a fogukat!”
 • 8. 620829 2010. november 26. 19:12
  „jaja...akkor már csak pár tizezer börtönlakóval kéne foglalkozniuk....sorbaállítani őket---úgy még spórolni is lehet+++”
 • 7. Mathiasking 2010. november 26. 19:07
  „Lúzerek!

  Egyébként a meghiúsított bankrablást vádalku alapján tudták felgöngyölíteni. Nem kell ennyire verni a mellüket a rendőröknek, hogy ilyen-olyan titkos módszerek meg minden. Egyszerű, mint a fogas!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: megtámadták a párt aktivistáit a fővárosban

Budapest - Megtámadták a Jobbik aktivistáit csütörtökön a főváros XVII. kerületében, a párt … Tovább olvasom