Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Lelőttek négy gólyát nyílvesszővel Tiszabábolna mellett

Négy fiatal gólyát lőttek le fém nyívesszővel ismeretlen elkövetők Tiszabábolna mellett - közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfő délután.
Az elpusztult állatokból három a földre, egy azonban a villanyvezetékre esett, ahol összeégett. A tettesnek - vagy tetteseknek - így nem volt lehetősége arra, hogy eltávolítsa az elpusztult állatból a nyílvesszőt, a másik három gólyából viszont kihúzták a nyilakat és elvitték.

Lendvai Csaba, az MME munkatársa a Független Hírügynökségnek elmondta, a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őre a helyszínen feljelentést tett, az ügyben a vizsgálat még folyamatban van, de a nyomozást megnehezíti, hogy a gólyát még nem sikerült leszedni a középfeszültségű vezetékről.

A fehér gólya hazánkban fokozottan védett faj, természetvédelmi értéke 100 ezer forint, ezért különösen nagy természetvédelmi kár okozása miatt folyik a nyomozás.

Olvasóink írták

 • 6. íjász 2008. augusztus 06. 11:01
  „Nagyon felháborít ez az eset, főként mert magam is íjászkodom.
  Minden esetben amikor lövünk nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lövés védett, elkerített, biztonságos legyen és maximálisan kiküszöbölhessük a baleset esélyét.
  Most erre jön egy vadbarom akinek az értékrendje a szarevő legyekéhez sem ér fel és jól keresztbetesz tettével a sportszerető íjásztársadalomnak, a gólyákról nem is beszélve. Remélem elkapják és a maximális büntetést kapja. Egyik-másik íjász honlapon a hozzászólásokat nézve már most aláírhatom, hogy minden íjászközösségből kirekesztésre kerül. Remélem azt is sikerül elintéznünk, hogy soha többet ne vásárolhasson és foghasson íjat a kezébe szabadulása után.”
 • 5. Emberke 2008. augusztus 05. 10:45
  „Horton!
  Az a baj, hogy az ilyeneknek ez öröm, igazán nagy örörm. Hősök ők most a saját közösségükben, legközelebb már emberre vadásznak.”
 • 4. Horton 2008. augusztus 05. 09:34
  „Nagyobb örömük se legyen többé........és a szüleiknek sem!!!
  Ugyan ezt a módszert kellene rajtuk is alkalmazni....”
 • 3. Kololmpár Rómeó 2008. augusztus 05. 06:14
  „Kívánok hosszú életet a tetteseknek. Kéz és láb nélkül.”
 • 2. bartuczen 2008. augusztus 04. 20:30
  „Elképesztő barbárság.”
 • 1. ÉDES 2008. augusztus 04. 19:02
  „Sok aberrált őrűlt nem tud mit kezdeni szabadidejében,lelövi a szerencsétlen gólyákat!Remélem,hogy minnél hamarabb megtalálják az elkövető(ke)t.Szerintem valami neveletlen diákok szórakoztak,mert túl hosszú a szünidő!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszállították Móricz Zsigmond szobrát a körtérről

Az új villamosvágányok építése miatt hétfőn ideiglenesen elszállították Móricz Zsigmond szobrát a… Tovább olvasom