Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Lemondott a Fidesz egri frakcióvezetője

Lemondott tisztségéről Bodnár Pál, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője Egerben. A politikus azzal indokolta döntését, hogy rendszeresen olyan előterjesztések kerülnek az önkormányzati testület elé, amelyek a Fidesz megkerülésével készülnek.
A képviselő-testületben a Fidesznek, az Egri Lokálpatrióta Egyletnek, illetve több jobboldali szervezetnek van többsége. A frakcióvezető lemondását a képviselőcsoport elfogadta - mondta a politikus.

Egerben az új önkormányzat megalakulása óta viták kísérik a jobboldalon többséget alkotó pártok és szervezetek együttműködését. A fideszes jelölt visszalépése után a lokálpatrióta egyleti jelöltként megválasztott polgármester munkáját segítő fideszes alpolgármestert a jobboldali többség ellenére sem sikerült elsőre megválasztani.

Az ellentétek abban is tükröződtek, hogy Demeter Ervin volt titokminiszter, a frakció tagja egy sajtótájékoztatón bírálta Habis László polgármestert, majd egy kiadvány hasábjain éles kritikát fogalmazott meg párttársaival szemben. Ezt követően Demeter Ervin helyett Magyar István került a városi pártszervezet élére, bár továbbra is Demeter Ervin maradt a választókerületi elnök.

Végül a Fidesz és az Egri Lokálpatrióta Egylet szükségét érezte, hogy együttműködési megállapodást írjon alá, amelyben - a többi között - együttszavazási kötelezettséget szabtak meg a városi Fidesz-frakció tagjainak is.

Egerben nyolcévi szocialista-szabaddemokrata városvezetés után választották polgármesterré a helyi lokálpatrióta egylet színeiben induló Habis Lászlót. A jelöltet a teljes jobboldal támogatta, a többi között a Fidesz, a KDNP, az MDF, a Vállalkozók Pártja és más jobboldali szervezetek is.

A közgyűlésben 9 fideszes mellett egy MIÉP-es, a polgármesterrel együtt három "lokálpatrióta" égy egy MDF-es kapott helyet. A szocialistáknak 9, az SZDSZ-nek pedig 3 képviselőjük van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 millió forint a pálinka népszerűsítésére

Százötven millió forintot fordít jövőre a pálinka népszerűsítésére az Agrármarketing Centrumon… Tovább olvasom