Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Lemondott az MTV cégvezetői posztjáról Bednárik Imre

A Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista elnökségi tagja értesülése szerint lemondott Bednárik Imre a köztelevízió cégvezetői posztjáról. Hábetler Helga hétfői közlése szerint a lemondás kizárólag a cégvezetői posztra vonatkozik, így Bednárik Imre ezt követően továbbra is az MTV hírigazgatója marad.
A kuratórium elnöksége december 9-én nevezte ki az MTV ügyvezető alelnöke mellé Bednárik Imre hírigazgatót cégvezetőnek.

Hábetler Helga - megfogalmazása szerint "néhány elnökségi tag véleményét" összefoglalva - emlékeztetett arra, hogy a kuratórium elnöksége azért nevezett ki cégvezetőt, mert a MTV gazdasági, erkölcsi és vezetési válságban van. A cégvezetőnek fontos feladatköre volt, hogy a gazdálkodást ellenőrizze, a pénzügyi fegyelmet erősítse és kifizetéseket ellenjegyezze - hívta fel a figyelmet.

Mint kiemelte: "Bednárik Imre személye garantálta" azt, hogy ha az MTV mégis kap pótlólagos támogatást, akkor annak felhasználása megfelelően történjen.

Szólt arról, azért is vált elengedhetetlenné a cégvezető kinevezése, mert Medveczky Balázsnak, az MTV ügyvezető alelnökének működése több problémát is felvetett, mivel többször kétségbe vonta a kuratórium kompetenciáját és negligálta annak határozatait. "Sőt, sokszor a személyes bosszúvágy vezérelte, ami a televízió működését veszélyeztette már" - fogalmazott Hábetler Helga.

Közölte, a nagykuratórium 18 tagja aláírásgyűjtéssel február 19-ére rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte, amelynek egyetlen napirendi pontja a cégvezető kinevezésének és annak körülményeinek a megtárgyalása.

Hábetler Helga azt mondta, "döbbenetes" számukra, hogy ez az egyetlen kérdés, amit tárgyalni akarnak. Az aláírásgyűjtők szerint a társaság eredményes működésének egyetlen akadálya ezek szerint csak a cégvezető személye lenne - jegyezte meg.

Hábetler Helga szerint a cégvezető munkáját a menedzsment akadályozta, "a felelősséget az ő nyakába akarták varrni" azzal, hogy minden előterjesztésnél a cégvezetőt mint előterjesztőt nevesítették. Ehhez sajnos partner volt a kuratórium elnöke is - fűzte hozzá.

Azt mondta, sajnálattal veszik tudomásul a cégvezető lemondását, ami véleménye szerint "nagy érvágást" jelent a további pártatlan és szakszerű működés szempontjából.

Balogh László, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettese az MTI-nek azt mondta: nem értesült arról, hogy Hábetler Helga lenne Bednárik Imre szóvivője. Mint megjegyezte: a kuratórium elnökhelyetteseként ő nem látott olyan papírt, amelyben az állt volna, hogy Bednárik Imre lemondott volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogerősen per nyertek a Gój Motoros Egyesület ellen

Jogerősen is megnyerte a Gój Motoros Egyesület által ellene indított pert Halák László, a Magyar… Tovább olvasom