Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Lemondott az NHH elnöke

Lemondott a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke, Pataki Dániel január 31-én távozik posztjáról, miután a miniszterelnök elfogadta döntését.
A hatóság MTI-hez kedden eljutatott közleményében hangsúlyozza: Pataki Dániel lemondását az európai hírközlés-szabályozás megújításának lezárásával, illetve az ezekkel kapcsolatos megbízatásának sikeres befejezésével indokolta.

Pataki Dániel 2004 januárjától állt az NHH élén, kinevezését 2008 decemberében a miniszterelnök újabb öt évvel hosszabbította meg.

A most lemondott vezető 2002 óta dolgozott az európai hírközlés-szabályozás magyarországi bevezetésén. Hat éves vezetése alatt a szolgáltatáskínálat jelentősen bővült, míg az árak nagy mértékben csökkentek a magyar hírközlési piacon - olvasható a hatóság tájékoztatójában.

Pataki Dániel a Budapesti Közgazdasági Egyetemen szerzett diplomát, pályáját Párizsban kezdte, majd 2002-től a Vivendi Telecom Hungary stratégiai igazgatója, ugyanazon év júniusától pedig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium hírközlésért felelős helyettes államtitkára.

Pataki Dániel nevéhez fűződik a 2004-től hatályba lépett elektronikus hírközlésről szóló törvény előkészítése, írta az NHH.

Pataki Dániel 2008-ban elnöke, 2009-ben pedig alelnöke volt az európai hírközlési szabályozóhatóságok (ERG/IRG - European Regulators Group/Independent Regulators Group) csoportjának, 2008 novemberétől pedig egy éven át a spektrumpolitikáért felelős európai szakmai testület, az RSPG elnöke is volt - emeli ki a közlemény.

Pataki Dániel 2005-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2009-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszkó: a kampány része a 29 közgazdász jelentése

A politikai kampány részének tekinti a 29 közgazdász által most publikált jelentést "a jövő évi… Tovább olvasom