Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lendvai bemutatkozott

Amint azt lapunk tegnapi számában már jeleztük: a korábbi 23-szoros válogatott futballista, a 32. életévében járó Lendvai Miklós lett az NB III-ban szereplő SVSE-GYSEV játékos-edzője.

Labdarúgás

Jabronka Béla, a patinás vasutasklub szakosztály-igazgatója elmondta, az eddigi szakvezető, az ősszel kitqnően dolgozó Halász Ernő kiesőjelöltből élcsapatot csinált. A váltás lehetősége azért vetődött fel, mert két edzőmeccsen, az FC Sopron elleni találkozón, valamint egy osztrák másodosztályú gárda ellen bizony elég fásultan, nem igazán motiváltan futballozott az együttes. Előbbi mérkőzésen 8–0-ra, utóbbin 7–0-ra maradt alul az SVSE.
Lendvai Miklós neve az SVSE-t támogató, jelenleg a ZTE-nél marketingvezetőként dolgozó Gőbl Gábor, a Matáv, majd az FC Sopron korábbi ügyvezetője révén vetődött fel a Vasútnál.
Az SVSE új játékos-edzője kifejtette: nagyon rosszul esett neki, hogy született zalaegerszegiként a klub felkészülésének kezdetén kapta a hírt, miszerint az edző döntése értelmében nem kell az első csapattal készülnie. Mint mondta, voltak ajánlatai az élvonalból is, sőt, külföldre is mehetett volna.
Az UEFA B licences edzői képzést Belgiumban elvégző, többek között Franciaországban és Belgiumban is futballozó Lendvai szép kihívásnak tekinti a soproni vasutascsapatot segíteni céljai elérésében. Mint mondta, nem szeretne új dolgokat kitalálni, a már meglévő elveket próbálja alkalmazni úgy, hogy játékosként is segíti a sok fiatal futballistát.
A cél erre az évadra a Bakony-csoport 4. helyén álló SVSE-től minimálisan a dobogó, és egy olyan mag kialakítása, amely még idén vagy jövőre harcban lesz az NB II-be jutásért.
A vezetőség a jelenleg külföldön pihenő Halász Ernőnek felajánlotta az erőnléti edzői munkakört. Hogy ezt elfogadja-e a szakember, arra a hét végén, hazatérése után ad választ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom