Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Lendvai: megvan már az egyéni jelöltek 80%-a

A képviselőjelöltek egyharmada új ember; velük szemben az volt a legfőbb követelmény, hogy rendelkezzenek valamilyen közéleti tapasztalattal.
A választási felkészülés során az MSZP már kijelölte az egyéni körzetekben induló országgyűlési képviselő-jelöltek 80 százalékát - jelentette be Lendvai Ildikó pénteken Egerben.

A hónap végéig a helyi szervezetek valamennyi körzetben megválasztják a szocialista aspiráns személyét - közölte az MSZP elnöke, a párt Heves megyei tanácsának ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón.

A képviselőjelöltek egyharmada új ember; velük szemben az volt a legfőbb követelmény, hogy rendelkezzenek valamilyen közéleti tapasztalattal - tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: a szocialista párt az előttük álló időszakban a kormányzás gyakorlása mellett bizonyítani kívánja baloldali elkötelezettségét is.

Ennek során szakítani fog a választási költségvetés gyakorlatával, vagyis azzal a gyakorlattal, hogy a választások előtt az aktuális kormányok a szavazatszerzés érdekében engedik az államháztartási deficit elszabadulását.

Szerinte ez nemcsak a gazdasági krízis miatt szükséges, hanem azért, mert nem akarják elprédálni azokat az eredményeket, amelyeket a lakosság áldozatvállalása nyomán ért el az ország a válságból kivezető úton.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a krízis még nem ért véget, de már jobban látszik az alagút vége. Stabilizálódott a forint, erősödik a nemzetközi bizalom a magyar gazdaság iránt, és az ország megerősítette az Európai Unión belül a pozícióját - sorolta az eredményeket a pártelnök.

Mindezek mellett a hiánycsökkentés kényszerének szűk mozgástere közepette is érvényesíteni kívánják a baloldali értékeket.

Jövőre is működtetni fogják a krízisalapot, és 2010-ben különösen figyelnek arra, hogy a rendes havi nyugdíjak megőrizzék reálértéküket. Ez utóbbi érdekében egy nyugdíjasokra érvényes fogyasztói kosár alapján számolják ki a nyugdíjemelés mértékét.

Sőt, mintegy egymillió idős esetében, a kompenzációs program folytatása nyomán még növekszik is a havi nyugdíj reálértéke - fűzte hozzá.

A banki ügyfelek kiszolgáltatottságának csökkentése okán egy etikai kódex elfogadását várják a pénzintézetektől a parlamenti évad kezdetéig. Ha pedig ez nem születik meg, akkor törvényi szabályozást fogadnak el - szögezte le.

Ugyancsak a válságkezelés baloldali értékei közé sorolta, hogy ki kívánják szélesíteni az Út a munkához program lehetőségeit, mégpedig úgy, hogy az eddigieknél többen és többféle jogcímen juthassanak munkalehetőséghez - sorolta a politikus.

Fontos feladatnak nevezte még a közpénzekből juttatott indokolatlanul magas jövedelmek kiáramlásának megakadályozását. Ezért kérte a kormány az önkormányzatokat, hogy tegyék nyilvánossá az önkormányzati cégek vezetőinek javadalmazását.

Végül bírálta a legnagyobb ellenzéki pártot is, mert - mint mondta - nincs szavuk az olyan megnyilvánulásokra, mint az edelényi polgármesternek a roma asszonyokkal kapcsolatos kijelentése, a balassagyarmati városvezetőnek a Robert Ficot nemkívánatossá nyilvánító levele, vagy Ékes Ilona fideszes képviselőnőnek a melegekkel kapcsolatban tett megnyilvánulása - mondta Lendvai Ildikó.

Olvasóink írták

 • 17. achilleus 2009. szeptember 14. 15:00
  „9. hozzászólás achilleus 2009.09.12. 12:25
  "az ország megerősítette az Európai Unión belül a pozícióját"
  Valahol Bulgária és Románia között.

  "Érdekes" Navracsics is ide tette, a mai országgyűlési felszólalásából: "és már nem a visegrádi országokkal versenyzünk, hanem Romániával és Bulgáriával." 2009-09-14 14:30”
 • 16. achilleus 2009. szeptember 13. 09:30
  „Libajnaiék a lopás-mutyizás érdekében a rombolástól sem riadnak vissza. Mint a példa mutatja:
  Mutyit sejt a VDSZSZ a vasútvonalak bezárásában
  2009-09-12 17:19
  A kormány egyedüli célja a közösségi közlekedés átalakításával a vasút felszámolása, az utasok közútra terelése, mivel a MÁV-tól a jövő évi költségvetés-tervezet szerint elvonni szándékozott 40 milliárd forintot információik szerint kormányhoz közeli vállalkozók között akarják szétosztani - közölte szombaton a VDSZSZ Szolidaritás az MTI-vel. Mivel a Volán-társaságok forgalmuk 30 százalékát alvállalkozásoknak adhatják tovább, "nem kétséges", hogy "a fuvarokat a kormányhoz szorosan kötődő cégek kapják majd meg" - írták magyarázatként a 40 milliárd forint elvonása egyenértékű 4853 kilométer vasútvonal bezárásával című közleményükben. (...).”
 • 15. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 21:34
  „Gyurcsány=Bajnai=Lendvai=Kóka
  mszp=szdsz=jobbik

  A demokrácia nem létezik demokraták és erkölcs nélkül. Lendvainak is felelnie kell majd egyszer a hazudozásaiért.”
 • 14. dodó 2009. szeptember 12. 21:28
  „"Meghitt kis nyaralót vásárolt az MSZP alelnöke, Ujhelyi István a feleségével együtt 2006 tavaszán. A ház Badacsonytomaj festői részén, luxusvillák és régi üdülőtelkek környezetében áll, néhány száz méterre a Balaton-parttól, a hegy szoknyáján lévő 642 négyzetméteres telken. Az ingatlant nemrég két méter magas fakerítéssel vették körül, a házon pedig felújításokat végeztek. Egy évvel korábban a szomszédos, több mint hétszáz négyzetméteres ingatlant a képviselő édesapja vásárolta meg.
  Mint ismert, Ujhelyi 2002-ben lett képviselő, de a vagyonbevallása szerint még ezelőtt 135 négyzetméteres házat vásárolt Szegeden, egy csaknem négyezer négyzetméteres telken. A balatoni nyaraló megvásárlásának időszakában pedig úgy nyilatkozott, hogy mindössze 14 millió forintos lakáshitellel adós, amelyet a szegedi otthonukra vettek fel. Ebben az ingatlanban szintén felerészben tulajdonos a politikus felesége.
  A badacsonytomaji ház vásárlása előtt bankbetétben egymillió forint, készpénzben pedig 2,5 millió forint megtakarítása volt az akkori államtitkárnak, a fizetése pedig 1 236 242 forint volt. A lekötött betét és a takarékban tartott készpénz a képviselő idei vagyonnyilatkozatában is szerepel, tehát ezt nem költötték el a balatoni hétvégi házra. A képviselő havi jövedelméből nyilván nem keveset fordítanak a szegedi házuk fenntartására és az egyéb költségekre. Kérdés tehát, hogy miből futotta nyaraló vásárlására az Újhelyi-családnak."”
 • 13. dodó 2009. szeptember 12. 21:15
  „"A kis spórolós kajmán szocionista tízmilliókért vett nyaralót
  2009. szeptember 12. 10:04

  Egy kis badacsonytomaji nyaralóba jár kikapcsolódni százharmincöt négyzetméteres szegedi lakásából Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, ahol politikusokat is fogad - tudta meg a Magyar Nemzet. A képviselő feleségével együtt vette a Balatontól néhány száz méterre, a hegyoldalban lévő ingatlant, ahol egy évvel korábban édesapja is hasonló telket vásárolt. A hétvégi ház és a 642 négyzetméteres telek több tízmillió forintba került, két-három millióért fel is újították.

  A kajmán Ujhelyi állítja: a család megtakarításából jutottak az ingatlanhoz, a vagyonnyilatkozatában azonban nincs nyoma a megspórolt pénznek - olvasható a Magyar Nemzetben. (biztos az izraeli rokonok vették neki, mert ők olyanak, csak úgy nyaralót vesznek, másnak)

  Mint ismert, Ujhelyi 2002-ben lett képviselő, de a vagyonbevallása szerint még ezelőtt 135 négyzetméteres házat vásárolt Szegeden, egy csaknem négyezer négyzetméteres telken. A balatoni nyaraló megvásárlásának időszakában pedig úgy nyilatkozott, hogy mindössze 14 millió forintos lakáshitellel adós, amelyet a szegedi otthonukra vettek fel. Ebben az ingatlanban szintén felerészben tulajdonos a politikus felesége - írja a Magyar Nemzet 2009. szeptember 12-i száma, amelyből további részleteket is megtudhat az ügyről."”
 • 12. Pinaman 2009. szeptember 12. 16:38
  „Jaj ha eccer a kezemkozekaphatnam ezt a kis Ildikot, bevezetnemn a gyonyorok birodalmaba”
 • 11. achilleus 2009. szeptember 12. 15:06
  „10. hozzászólás LukSzusz 2009.09.12. 13:25
  Ilyeneket én is tudok: Piszkos Fred, Buzgó Mócsing, Troppauer Hümér, Senki Alfonz, Tuskó Hopkins ....”
 • 10. LukSzusz 2009. szeptember 12. 13:25
  „Mondom a neveket,Maci László,Miklós Egér,Tom és Jerry,Vizipók,Törpilla,Supermenn,Óz a nagy varázsló.”
 • 9. achilleus 2009. szeptember 12. 12:25
  „"az ország megerősítette az Európai Unión belül a pozícióját"

  Valahol Bulgária és Románia között.”
 • 8. KovácsPistike 2009. szeptember 12. 08:44
  „Nagyapám azt mesélte, hogy 1956-ban is így kezdődött, az emberek egyre elégedetlenebbek voltak, aztán egyszer csak szakadt a cérna.
  Előrehozott választások nincsenek, maradt a hazudozás, a szabad rablás és az ország lejáratása.
  Nincs demokrácia.”
 • 7. Sziszifusz 2009. szeptember 12. 06:44
  „"Lendvai: megvan már az egyéni jelöltek 80%-a"
  Csak a rendőrség nem találja őket!”
 • 6. Sziszifusz 2009. szeptember 12. 03:46
  „2. Erre 20 éve egyetlen parlamenti pártnak sincs erkölcsi alapja! Jogos a "két pont"!
  5. Csak az a kérdés mit csinálnál belőle? Lavórt, vagy vödröt?”
 • 5. Pinaman 2009. szeptember 12. 00:03
  „Jo kis csaj ez a Lendvai, en megcsinalnam!”
 • 4. Mizujs 2009. szeptember 11. 21:40
  „Minek??????”
 • 3. florian70 2009. szeptember 11. 19:55
  „"A banki ügyfelek kiszolgáltatottságának csökkentése okán egy etikai kódex elfogadását várják a pénzintézetektől a parlamenti évad kezdetéig. Ha pedig ez nem születik meg, akkor törvényi szabályozást fogadnak el - szögezte le. "Nem! Mindjárt a törvényt kell/ne Alkalmazni a bankokkal szemben.”
 • 2. KovácsPistike 2009. szeptember 11. 18:44
  „Lendvai Ildikó pártelnök léttére nem tudja, hogy csak annak van joga bírálni és ítélni, akinek erre erkölcsi alapja is van és kötelességeit is teljesítette. Demokrácia nincsen demokraták és erkölcs nélkül.”
 • 1. KolompárRómeó 2009. szeptember 11. 18:19
  „"a szocialista párt az előttük álló időszakban a kormányzás gyakorlása mellett bizonyítani kívánja baloldali elkötelezettségét is."

  Hogyan? Elzavarjak az osszes, a privatizacioban es adocsalasokban milliardossa valo elftarsakat? Akkor kiurulne az egesz part.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ÉS: Vona Gábor a Szaddám-barát párt rendezvényén

A magyar elvbarátok üdvözletét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke tolmácsolta… Tovább olvasom