Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Lengyel-ügy: megszüntették az eljárást a rendőrök ellen

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette a rendőrök ellen indított eljárásokat, amelyek Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő feljelentése után indultak.
Futó Barnabás, a politikus ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazást bizonyítottság hiányában, a jogellenes fogva tartás miatt indított vizsgálatot pedig bűncselekmény hiányában szüntette meg az ügyészség. Az ügyvéd hozzátette, hogy a határozatot hétfőn kapta kézhez, nyolc napon belül a határozat mindkét pontja ellen panasszal élnek.

Lengyel Zoltánt július 8-én késő este állították meg a rendőrök Budapesten, a budai Alagútnál. Igazoltatni akarták, de a politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel. A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük megpróbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával meg is ütötte. A politikus másként emlékszik: azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.

Mivel Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő, így csak azután hallgathatták ki gyanúsítottként, hogy a mentelmi jogát a parlament október közepén felfüggesztette. A legfőbb ügyész hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és becsületsértés gyanúja miatt javasolta ezt. Ebben az ügyben még folyik a nyomozás.

Olvasóink írták

  • 2. 621 2007. december 19. 06:47
    „Ugyan már kedve Dodó! Csak nem képzeled, hogy e dicső fideSS színtársulat tagjai valamiben is VALAMIKOR hibázhattak, illetve úgy gondolnák, hogy valamiért is bocsánatot kellene kérniök....
    Nem emlékezem, hogy hitlerék bandájának bármelyik tagja is bocsánatot kért volna tetteikért....”
  • 1. Dodó 2007. december 18. 20:23
    „Szeretnék majd olvasni róla, hogy lengyel z.(nem)úr mikor kér az érintettektől bocsánatot, mennyi büntetést fizet, lemond-e, és egyáltalán nem szégyenli magát? Legalább a bűnügyi klts-et megfizeti-e; mit lép a hasonszőrűekből álló frakciója?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az idei Kisebbségekért Díjakat

A kisebbségek napja alkalmából 9 magánszemélynek és 7 szervezetnek adta át a 2007-es Kisebbségekért… Tovább olvasom