Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Lépcsőfutóversenyt rendeznek a tűzoltók

Lépcsőfutó versenyt és erőpróbát rendez az országos katasztrófavédelem csütörtökön. Az indulók egyik feladata, hogy gyalog minél hamarabb jussanak fel egy 22 emeletes épület legfelső szintjére. A szervezet középkorú főigazgatója példát mutat az állománynak, benevezett a versenyre.
A versenyt csütörtökön rendezik, a jelentkezőknek a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsőjét kell megmászniuk. Az erőpróba a parkolóban lesz, itt négy darab 30 literes, vízzel töltött kannát, két 60 kilós zsákot kell majd 20 méterrel arrébb cipelni, egy két méter magas palánkot kell megmászni, legvégül az úgynevezett pszichikai pályát kell teljesíteni. Természetesen tűzoltószokás szerint mindezt teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kell teljesíteni.

Tatár Attila főigazgató még a tavalyi verseny díjátadásán tett ígéretet arra, hogy idén maga is leküzdi a 22 emeletet. A rendkívüli fizikai megterhelést jelentő versenyre ezért már régebb óta készül. A lépcsőfutásra 200-an, az erőpróbára 33-an jelentkeztek, a lépcsőzés első hat helyezettje képviseli majd hazánkat Lengyelországban az V. Nemzetközi Tűzoltó Lépcsőfutóversenyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés az újraélesztő a Balaton mentén

Több mint száz balatoni strand közül csak három rendelkezik defibrillátorral. Pedig az újraélesztés… Tovább olvasom