Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lesz gázáremelés, csak a mérték kérdéses

A Magyar Energia Hivatal várhatóan jövő héten nyújtja be előterjesztését a szakminiszterhez arról, milyen mértékű gázáremelést javasol októbertől. A drágulás biztosan 10 százalék feletti lesz.
A magyar árszabályozás szerint a földgázárak 9 hónapos késéssel követik az olaj világpiaci ármozgását. Ennek alapján itthon szeptember 1-ig kell döntenie az energiaügyekért is felelős miniszternek az októbertől érvényes áremelésről - a változást 30 nappal korábban be kell jelenteni ugyanis.

Kutas István, az E.On Földgáz Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta: mivel a július 1-jei 9,9 százalékos kisfogyasztói emelés elmaradt az energia hivatal által javasolt 13,5 százaléktól, az októberi drágulás biztosan 10 százalék feletti lesz. Januártól újabb, szintén 10 százalékot meghaladó áremelésre számíthatnak a kisfogyasztók.

Olvasóink írták

 • 13. gázolvasó 2008. augusztus 07. 22:15
  „bravó !! le kell válni a gázszolgáltatóról !! ez az egyedüli megoldás !! majd nem lesz akkor számunkra több gázáremelés !!”
 • 12. senki 2 2008. augusztus 07. 20:24
  „Tiszteletlenül!
  Az összes dávid ibolya, orbán viktor, gyurcsán ferenc és még a stb. majdnem kimaradt kóka nevezetű milliárdos úrnak a maxim ális saját zsebbe dolgozásását, ürülünk végre megint. Ti a fent említettek vagytok ennek az országnak a megváltói? Emeljetek mindent, saját magatoknak úgy is ki fogjátok csalni! Aki párttag az saját pártját tartsa el ne az adófizetők pénzét lopjátok! én a saját általam megkeresett és még ti általok is megsíbolt pénzböl élek és még fizetek is adót! Mivel azt levonjátok”
 • 11. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 07. 20:01
  „Sajnos a gáz, az élelmiszer és MINDEN termék szabadáras, legfeljebb némelyekre a kormány valamilyen meggondolásból ad valamennyi támogatást. Ennyi erővel a kenyeret, vagy a tejet is lehetne központilag támogatni.

  Ettől függetlenül NAGYON nem örülök annak, hogy emelkedik a gázár...”
 • 10. Logaritmus 2008. augusztus 07. 19:50
  „Kedves kilences: szerinted ha Orbán és Kóka képviselői fizetése egységesen nettó 180.000 Ft lenne akkor a gázár csökkenne?”
 • 9. drágulás 2008. augusztus 07. 16:49
  „Szívesen elcserélném egy képviselő egyhavi fizetését az én
  minimálbéremért cserébe és kiváncsi lennék rá, hogyan tudna
  belőle megélni két gyerekkel. Egyszerűen felháborítónak tartom
  az egyre több drágulást minden oldalról. Csak a fizetésünk nem
  akar valahogy feljebb menni. A minimálbér marad annyi amennyi,
  addig a képviselők bére csak emelkedik és emelkedik.”
 • 8. a jövő a zöld energia 2008. augusztus 07. 16:41
  „Egyre több a jel, hogy ha Magyarországon továbbra is ennyire ragaszkodunk a földgáz alapú fűtéshez akkor nagyon drága lesz a magánszemélyes és intézmények rezsije.

  Tessék egy újabb atomerőművet építeni, mert annál hatékonyabb és olcsóbb energiát környezetbarátabb módon nem lehet termelni, mert a napenergia és szélenergia ma még nem elég hatékony. Kell az is, de kell valami konkrétabb és gyorsabb megoldás.”
 • 7. vélekedő 2008. augusztus 07. 13:47
  „Safraneknek:
  Ha jól tudom, hazánkban nagyon-nagyon-nagyon kevesen tudnák megfizetni a napkollektort.

  Olvasd el: http://www.napkollektor.net/
  Idézet:
  "ugyanakkor hátránya a kezdeti nagy pénzbefektetés, ami nagyon sok idő alatt térül meg, valamint hogy míg a napelemek még felhős időben is képesek egy kevés elektromos energiát szolgáltatni, a napkollektorok szegényes fényviszonyok között működésképtelenné válnak."

  Mivel Svájc és Ausztria szerepelt a példádban, ezért kétlem, hogy túl praktikus lenne a fűtést megoldani vele, lévén amikor a legnagyobb szükség van rá, akkor van a legkevesebb esély a működésére.”
 • 6. FFFF 2008. augusztus 07. 13:03
  „Le az olajmaffiával ,így van!
  Minimálbér 62e nettó. Össz rezsi 45eft.Szép jövö egy egyedülálló fiatalnak,mi?”
 • 5. agonnian 2008. augusztus 07. 11:42
  „Tehát októbertől >10%, kb. 14.9% (reklámpszichológia), majd januártól ENNEK!!! további 10%-a (9,9:-)). Ez összesen közel 25%, tehát nem a kettő összege, elvtársak, elvtársnők, barátaim!! Tehát először JANUÁRra, kb. 1/4-ével többet fogunk fizetni/köbméter!!
  Csakhogy lássunk tisztán!”
 • 4. rvil 2008. augusztus 07. 11:16
  „Ez sajnos várható volt...
  Safraneknek igaza van abban,h lehete egy kicsit jobban eröltetni a megújuló energia forrásokat...Jó lesz egy bazi nagy gáztározónk de eccer az is kifogy...”
 • 3. Safranek 2008. augusztus 07. 10:31
  „Egy régi KFT szám egyik sora jut eszembe: "a központi fűtés szabályozható"
  Az "elmaradott" Svájcban és Ausztriában évente több száz lakásban szerelik le a gázórát.
  Helyette napkollektort, hőszivattyút szereltetnek fel.
  AZ IDIÓTÁK!
  Mi bezzeg szerződést kötünk gáztározók építésére az orosz elvtársakkal.
  Kíváncsi lennék, vajon hány képviselőnek van érdekeltsége az olajiparban?
  LE AZ OLAJMAFFIÁVAL!”
 • 2. agonnian 2008. augusztus 07. 09:21
  „A libamájas témakörbe írtam, de VÉGSZÓRA megjelent ez a hír, na ugye!!!

  agonnian 2008.08.07 09:16
  Előbb-utóbb az összes hazai élelmiszeripari nagyüzem tönkremegy. Arra kellene berendezkedni, hogy a kistermelőknél maradjon annyi kapacitás, hogy el tudja látni a városiakat. Anyagi helyzetük miatt a panelekben élők a legveszélyeztetetebbek. Ha valaki azt hiszi, hogy a multik továbbra is ilyen alacsonyan tartják az árakat az téved, az egész világra kiterjedő élelmiszerválság előtt állunk!! Ha a hazai kistermelés tönkremegy, egyre tobben választhatnak: vagy éhenhalnak, vagy megfagynak. (nincs és!!)”
 • 1. Horton 2008. augusztus 07. 09:05
  „Köszönjük a "kisfogyasztók" nevében!
  Majd csak megdöglünk már..........erre már nem lehet mit mondani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifj. Knézy állt már bíróság előtt verekedés miatt

Verekedésért már állt bíróság előtt ifjabb Knézy Jenő. A sportriporter 2005-ben a Városmajorban összeverekedett egy párral. Tovább olvasom