Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Lesz kokárda a rendőrökön március 15-én

Országszerte az összes szolgálatban lévő rendőrön lesz kokárda március 15-én. Bár a Fidesz ezt éppen pénteken kérte, a rendőrségnél erről már korábban döntöttek.
Az igazságügyi és rendészeti miniszter is megerősítette, hogy viselnek kokárdát a rendőrök március 15-én, sőt, Draskovics Tibor közleménye szerint az egyenruhásokon már pénteken is volt nemzetiszínű szalag. A kokárda viselését a Fidesz vetette fel. A miniszter egyben felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti ünnep kapcsán nagy a politikusok felelőssége.

A fideszes Deutsch-Für Tamás pénteken jelentette be, hogy Lázár János, az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke levelet küldött Draskovics Tibor rendészeti miniszternek, amelyben azt javasolja: a nemzeti ünnepen minden rendőr viseljen kokárdát - ezzel is megerősítve az embereket abban, hogy a rendőrség nem a diktatúra erőszakszervezete, hanem a demokratikus rend elkötelezettje.

Draskovics Tibor válaszlevelében azt írja: örömmel vette, hogy Lázár János mennyire fontosnak tartja a kokárda viselését. A nemzetiszínű szalag kitűzése mellett azonban a politikusoknak ügyelniük kell arra, hogy "megnyilvánulásaikban a demokráciát, a szabad Magyarországot képviseljék. Tetteikkel, szavaikkal ők maguk is hozzájárulnak az ünnep méltóságához" - fogalmazott a miniszter.

Draskovics Tibor elvárja a rendőröktől, hogy védjék a békésen ünnepelni vágyók szabadságjogait, a rendet megzavarókkal szemben pedig törvényesen és határozottan lépjenek fel. Bízik benne, hogy Lázár János és politikustársai is "mindent megtesznek a demokratikus szabadságjogok érvényesüléséért, a nyugodt, békés ünnepért, és azért, hogy egyetlen szavuk vagy gesztusuk se jelenthessen biztatást azoknak, akiknek a békétlenség a céljuk" - zárul a levél.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek: a kokárdák viseléséről már korábban döntött az országos rendőrfőkapitány. A nemzetiszínű szalag a rendőrök szolgálati egyenruháján lesz majd, a bevetési ruhán azonban nincs mód annak viselésére - tette hozzá.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Scott 2008. március 15. 19:42
  „556-os barátom! Ne kérj elnézést,van amikor elszakad a drótkötél mindenkinél-béke veled,jó hétvégét neked-Scott!! Csak finoman,és NO problem:)))))”
 • 22. 556255 2008. március 15. 18:47
  „Ha jobban megnézed nem én kezdtem el a becsületsértést. Ő egy egész réteget idiótázott le!
  De egyébként meg ,bocs! Kicsit elragadtadtam magam!”
 • 21. Scott 2008. március 15. 18:11
  „556-os!!! Hát minősited magad barátom,eltünhetnél innen,vagy irj kultúráltan,bocsi,nem bántalak,de a stilus felháboritó!!! Örülj neki,hogy nem jelentenek fel becsületsértésért a cimed alapján,ami persze beazonositható bármikor--nekem mind 1.”
 • 20. 556255 2008. március 15. 17:03
  „Dezsőbá meg az ilyen köcsög szemetek miatt kell a hungarista eszmének fellángolnia! Érted rohadt szemét kommunista őskövület!! Inkább leszek lázadó mint megalkuvó ! ÉRTED te állat!”
 • 19. Dezsőbá 2008. március 15. 15:49
  „A 556255 nickű, és más elmebeteg hungarista idióták miatt kell a rendőrségnek nagy számban kivonulnia az ünnepekkor.”
 • 18. Scott 2008. március 15. 10:40
  „Ugyan már uraim,ne egymást anyázzátok már! Amúgy meg nem csak a rendőröknek kell a családjuk nélkül ünnepelni,hanem pl. a mentősöknek,tűzoltóknak,vasutasoknak,orvosoknak,meg nekem,és mi van akkor nem volt kötelező például rendőrnek menni senkinek,természetesen max. tiszteletem a zsaruknak,mint törvénytisztelő ember irom,ha meló van akkor az meló hétvégén és ünnepnap is-stimm!!! :))”
 • 17. waterbear. 2008. március 15. 10:37
  „Ha most a kokárdára és annak beszerzésére fordított pénzt, erőt félre tennék, egy lépéssel közelebb kerültek volna a rendőrök a biztonságos golyóálló mellényhez. De hát ugye látszatországban élünk...”
 • 16. 556255 2008. március 15. 09:27
  „Obi válogasd meg a szavaidat!
  A személyedről nem írtam eddig!
  És nem is szándékozok!
  De azért neked is beleszakadhatott volna anyádba a fejed !”
 • 15. Obi 2008. március 15. 09:07
  „556255!

  Te egy nemtervezett gyerek vagy. Születhettél volna Február 30-án!
  Kocsmábol hazajövet mondta apád anyádnak, gyere mama ba...k el az estét! Ez lett az eredménye!”
 • 14. 556255 2008. március 15. 08:52
  „Milyen is??
  Nem tetszik az ami itt folyik?
  Nekem nagyon nem !
  És ha te sajnálod ezt a sok mocskot akkor menj és nyald ki a s...ket!
  Vedd már észre te szerencsétlen ,hogy kinyírnak ha nem lép a magyarság!
  Ja ,bocs aki nem magyar az kussoljon!”
 • 13. Kért Elek 2008. március 15. 08:20
  „T. 556255 !

  Pont az ilyen emberek miadt kell a rendőröknek a családjuk nélkül ünnepelni mint amilyen te is vagy.”
 • 12. létrás 2008. március 15. 07:45
  „Inkább gumibot legyen náluk! És olyan rohadtul basszák fejbe a randalírózot hogy ott maradjon. Ne legyen kedve még1X odamenni.”
 • 11. 556255 2008. március 15. 03:19
  „A tv székház ostroma egy lefizetett csoport álltal kezdeményezett műbalhé volt. A hevesebbek csatlakoztak hozzájuk.Mindez csak azért ,hogy lehessen bevetni a pártkatonákat akik ha kell ,saját anyjukat lelőnék mert a fletó ezt mondta. Szarok bele az egészbe.
  Azt árulja el valaki ,ha annyira okos, miért csak pár éve mennek az emberek az utcára ,többek között én is??
  A véleményemet és nemtetszésemet hangoztatni.
  Tűnjön el a s zemét kormány álljon talpra az ország és mindenki, békében mehet ahová csak akar. És a rendőrök is a családjukkal ünnepelhetnek békében , nem kell összetartani.
  Egyébként meg a rebisz ,meg az ilyen falkák kezdik mindig a zavargásokat. Gondoljatok csak bele.
  Miért kell milliárdokért kordont ,páncélautót, paprika -sprayt, könnygázt , vízágyút, és sorolhatnám még miket vásárolnia a rendőrségnek gondolt erőszakszervezetnek???? Mert ebben az országban demokrácia helyett újra diktatúra van és keményebb sötétebb mint a kádári érában.
  Tűnjenek el az összes szadeszes ,maszopos , medefes és persze fideszes vezetők a fenébe. A metszettfarkúak ,az oroszok , ésaz usa is húzzon el innen . És béke lesz addig nem.
  Már keltik a hangulatot, mint annak idején: tudomásuk van róla ,hogy szélsőséges csoportok kívánják megzavarni az ünnepet!!
  Igen , a rendőrség ,(határőrség), fletó és bandája , kókadt jancsika, röfi ágika és társai . Igen évek óta csak rontják a szinvonalat.Pojácák- piócák.
  És igen, előre hazafiak de csak tiszta eszközökkel. Ne dőljetek be a provokációnak.”
 • 10. sí oktató 2008. március 15. 00:41
  „A komcsik küldik a provokátorokat, a rendőrök pedig ártatlan emberekre lövöldöznek.
  Sajnos ez van Gy. F. diktatúrája óta.
  Hősötök színjátéka (gonosz szívére tett mancsa) most is barrikádok mögött fog történni..Micsoda pojáca, de azért legyetek rá büszkék, - böszmék...”
 • 9. szavazz! 2008. március 14. 22:52
  „ja, szegeny, artatlan "felhergelt tomeg", molotov koktellal, gyujtogatassal, felszedett utcakovekkel,- meg a brutalis rendorseg legendaja....apolgassuk csak, dedelgessuk!
  Esetleg nem lehetne most vegre melto unnepelni? Persze mar megy a rahangolas:
  "Deutsch: Petőfiék mi vagyunk, Gyurcsány a Habsburg"

  Hat igen, enelkul nem megy. De jo lenne itt senki sem kepzelni magat Petofinek!!....csak egyszeruen tudnank unnepelni.
  Naiv elkepzeles, tudom! :(”
 • 8. Kért Elek 2008. március 14. 22:14
  „T. Matriné!

  Igen lesz azonosító a rendőrökön. De a rendörőket megsebesítők felmeri-e vállalni " én voltam aki fejbedobtam a rendőrt úgy, hogy megsérült. " ?”
 • 7. enter 2008. március 14. 21:39
  „Gratulálok matriné!
  Látjuk, hogy Neked a a zavargásokon jár még mindig az eszed. Bravo!
  Mennyél akkor hőbörögni, aztán panaszkodj tovább...hajrá!

  Kedves nyugdíjas!
  Ha hetente betörnék az ablakodat, akkor nem figyeltetnéd azt? Ha Magyarországon ünnep van, akkor Budapesten lehet agresszív tüntetőkre számítani,mint ami az elmúlt években volt.Persze hogy mennek a rendőrök, mivel mennek azok az emberek is, akik 200-300km-ről is felutaznak, csak azért, hogy vandálkodjanak. Érdekes, erre van pénzük, meg arra is, hogy "felfegyverkezzenek". Nekem ez a véleményem.”
 • 6. nyugdíjas 2008. március 14. 20:51
  „Az is elgondolkodtató, hogy ´parancsra´ kell kötelezően kokárdát viselni a rendőröknek, és nem az egyén ´hazafias´ érzelmi indíttatásából!”
 • 5. nyugdíjas 2008. március 14. 20:23
  „Kedves ´Gábor1´ !

  A TV székházat már egy ´felhergelt/begerjedt´ tömeg rohamozta meg...”
 • 4. Gábor1 2008. március 14. 20:08
  „Ez elég naív feltételezés. :D

  Akkor az lenne, mint ami a TV székházban történt.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kölyökkutyákat akasztottak fel Szekszárdon

Két fiatal kutyát akasztottak fel Szekszárd határában. Az ebeket egy arra sétáló férfi vette észre… Tovább olvasom