Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Lesz szerződés: az újságcikk csak spekuláció

A Rába rt. a tárgyalások megzavarására irányuló spekulációnak minősítette azt a Magyar Hírlapban megjelent keddi hírt, amely szerint veszélybe kerülhet a Rába–DaimlerChrysler közös katonai járműgyártás.
A budapesti napilap tegnapi kiadásában arról számolt be, hogy újabb üzleti lehetőségnek inthet búcsút hazánk, ha a Rába, a DaimlerChrysler és a magyar kormány nem tud megegyezni a katonai járművek beszerzésének feltételeiről.

A napilap tudni véli, hogy ha február 14-ig nem születik egyezség, újabb tendert írhatnak ki, amin a DaimlerChrysler a Rába nélkül önállóan indulna. Kedden délután a Rába sajtóosztálya közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amely egyebek mellett megállapítja: „Egy olyan nagy jelentőségű döntés, mint a 15 éves katonaijármű-rekonstrukciós program, indukálhat nemkívánatos megnyilvánulásokat, ez azonban nyilvánvalóan nem érdeke egyetlen kiválasztott szállítónak, így a Rábának sem. A Rába megfelelő időben mindig megadta – és a jövőben is közzéteszi – hivatalos tájékoztatását, amire a hazai és a nemzetközi nyilvánosság érthetően igényt tart. A mostani sajtóközlés nem tartozik ezek sorába."

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Rába több mint tíz éve folyamatosan készült a honvédség járműparkjának korszerűsítésére, és jól ismeri mind a Magyar Honvédség igényeit, mind a magyar költségvetés lehetőségeit. Ezek ismeretében – kooperáló partnereivel együtt – állította össze pályázatát, melynek nyomán kiválasztották a Magyar Honvédség terepjáró kategóriájú tehergépkocsijainak szállítójává. A tárgyalások jó ütemben haladnak előre, és a Rába megítélése szerint a közbeszerzési törvényben előírt határidőre készen fog állni aláírásra a szerződés.

„ A Rába tartja magát ahhoz a nemzetközi üzleti életben elfogadott eddigi gyakorlatához, hogy a tárgyalások alatt nem tesz közzé nyilatkozatokat, a tárgyalások megzavarására irányuló spekulációkra pedig nem kíván reagálni" – fogalmaz a hivatalos közlemény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes hiba okozta a Columbia-katasztrófát?

Szakemberek nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy esetleg a fedélzeti… Tovább olvasom