Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Leszakadt a Rábahíd járdájának egy része

Leszakadt a nemrég pályázati pénzből felújított Rába-híd gyalogjárdájának egy része Kenyeri közelében - írta keddi számában a Vas Népe.
A szakemberek szerint a megrongálódott rész a hídnak csak egy tartozéka, tehát a híd leszakadásáról nincs szó, a tartószerkezet nem sérült meg, a tartóelemek megfelelő állapotban vannak.

A műszaki hibát az okozta, hogy a víz a szegélyek mentén beszivárgott a szerkezetbe és olyan mértékű korróziót okozott, hogy a betonban lévő acélbetétek teljesen elkorrodálódtak, s emiatt szakadt le a szegély.

Amint azt a lap megírta, a hídon idén tavasszal újították fel az aszfaltburkolatot pályázati pénz felhasználásával. A rendbetétel során nagyobb mértékű beavatkozást szerettek volna elvégezni a szakemberek, de ez a pályázatba már nem fért bele.

A híd mindkét oldali szegélyének cseréjére újabb közbeszerzési pályázatot kell készíteni, az ehhez szükséges dokumentumokat most készítik. A kivitelezési munkák várhatóan 2010 márciusában kezdődhetnek meg, az útpénztár keretéből. Addig a megsérült szakaszt lezárták, a hídon félpályás forgalomkorlátozást vezettek be.

Olvasóink írták

  • 1. barkzso 2009. október 27. 18:26
    „Sebaj: pénz a kajmánszigeteken, vállalkozás csődben...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden délelőtt 10-től 12-ig tart a munkabeszüntetés

Kedden délelőtt 10 és 12 óra között öt vasutas reprezentatív szakszervezet tart figyelmeztető sztrájkot. Tovább olvasom