Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Leszavazták Garamhegyi interpellációra adott válaszát

Leszavazták a parlamentben Garamhegyi Ábelt. A gazdasági tárca államtitkárának egy interpellációra adott válaszát nem fogadta el a képviselők többsége.
Firtl Mátyás (KDNP) azt tudakolta, hogy meddig lesznek még járhatatlanok a környező országokkal Magyarországot összekötő alsóbbrendű utak. Garamhegyi Ábel válaszát 140 nem szavat ellenében, 136 támogató szavazattal utasította el a többség.

Firtl Mátyás aggodalmát fejezte ki, hogy a közelgő schengeni csatlakozás idejére nem lesznek megfelelő állapotban a határközi településeket összekötő kisebb utak és hidak. December 21-e után a határok nagy része megszűnik, már csak az jelent a képviselő szerint akadályt, hogy a határközi alsóbbrendű utak szinte járhatatlanok.

Garamhegyi Ábel válaszában elismerte, hogy a keleti és a nyugati határszakaszon is számos út felújításra szorul. Mint mondta: erre a jövőben több forrás is rendelkezésre áll. Ide sorolta az uniós forrásokat, illetve a költségvetési támogatásokat. Az államtitkár válasza nem nyerte el a többség tetszését, így leszavazták reagálását. Ilyenre az utóbbi időszakban nem volt példa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többkorosztályos játszóparkot avattak Győrben

Több korosztályt kiszolgáló, készségfejlesztő játszóteret avattak hétfőn délelőtt Győr Bácsa… Tovább olvasom