Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Letépte a vihar az ablakát, most meg is büntethetik ezért

Kiszippantotta a vihar egy kecskeméti társasházi lakás ablakait még márciusban. A lakás életveszélyessé vált, a biztosító mégsem fizetet még semmit. Most az önkormányzat fenyegeti a lakás idős tulajdonosát: megbüntetik, ha nem javíttat.
A két szoba ablakait kötelek tartják, nehogy kiboruljon a 6. emeltről. A fémkeretes ablak négy hónappal ezelőtt mozdult el a helyéről. A vihar után a tűzoltók erősítették meg az ablakokat kötelekkel.

Az uralkodó szél az épület hátsó oldalát merőlegesen éri, így szemből szélszívó hatás alakult ki és ez mozdította el a helyéről az ablakot. Vagyis egyszerűen kiszippantotta az ablakot a helyéről, mert az azt tartó fémpántok korrodálódtak - mondta a Független Hírügynökségnek Arany László Rudolf, építész mérnök, független szakértő .

Gyakorlatilag nem tartja semmi az ablakot. A tűzoltóság és az építész szakértő szerint is életveszélyes a lakás, a biztosító mégsem fizetett.

Az idős asszony fia, Tóth Zoltán intézkedett a biztosítónál, de nem mondtak neki semmit. Kétszer volt nálunk szakértő, két különböző személy, de végül semmilyen információt nem kaptunk - mondta a férfi.

Az ablakok helyreállítása csaknem 2 millió forintba kerülne, amit egy nyugdíjból a 78 éves idős asszony nem tud kifizetni. Az önkormányzat a hét elején levélben szólította fel, megbünteti, ha nem javíttatja meg az ablakát, mert az ha kiborul, ráeshet az utcán járókra. A károsodott lakás Kecskeméten az úúgy nevett. szalagházban van. 40 évvel ezelőtt az épületben 500 lakást alakítottak ki. A kárszakértők véleménye szerint mindegyik veszélyben van, mert egy újabb vihar bármelyik ablakát kiszippanthatja.

Olvasóink írták

 • 8. Dsd 2008. július 02. 10:41
  „mocskos önkormányzat! Kurva anyjukat!”
 • 7. DG 2008. június 16. 10:08
  „Engem elsősorban az érdekelni, miért nem fizet a biztosító? Azt nem írték, hogy a hölgynek nincs biztosítása, az meg egtyértelmű, hogyha a vihar okozta a kárt, akkor a biztosítónak fizetnie kell. Az önkormányzat előlegezze meg a pénzt a javításra, azután meg hajtsa be a biztosítón. A 2 millió pedig tényleg röhej.”
 • 6. persona 2008. június 16. 07:53
  „Miért nem a biztosítót büntetik meg, ha jogos kárigény esetén nem hajlandó fizetni?? Ja, mert utána elszabadulna a pokol? Hogy a fenébe van az, hogy a biztosítónak csak jogai vannak, kötelessége nincs? Miért kell hónapoknak eltelnie a kár bekövetkezte és a kár kifizetése között? A biztosítót nem kötelezi határidő? Én ha véletlenül elfelejtem befizetni a csekket, levelek tömegeit zúdítják rám, hogy azonnal fizessem be. mert ha nem..
  Ezen kellene már változtatni végre!!!”
 • 5. matriné 2008. június 16. 07:04
  „A "biztosító nem fizet" valószínű, hogy a díjakat, ha volt befizetés azt be is zsebelte! Általában ez így szokott lenni! Hisz ebben az országban nem véletlenűl szaporodtak el a biztosító társaságok! Ez ilyen esetekben következmény nélküli ország! Az önkörmányzatok még a bérlakásik ablakai cseréjét is a bérlővel fizetteti meg, alkalmanként.
  A büntetés kilátásba helyezéshez értenek legjobban, hisz arra, kaptak felhatalmazást! Szinte csoda,hogy még nem találták fe azt,hogy a 78 éves hölgyet közmunkára kötelezzék, ha netán kicserltetik az ablakait közpénzen!(részletfizetésre) Legfejebb kevesebbet költenek nélkülözhető rendezvényekre!”
 • 4. susezo 2008. június 16. 06:31
  „vesz olcson teglat es befalazza...nincs jobb otletem,de megse 2 millio...”
 • 3. Dew 2008. június 15. 23:55
  „Akik pedig leélik a lakásukat, kapnak állambácsitól szociális támogatásként újat. Magyarország, 21. század.”
 • 2. naca 2008. június 15. 22:20
  „2 millió? Mi lenne az, aranykeretes ablak? Két szobáról van szó, az annyi mint két ablak. Két korszerű nyílászáró beszereléssel együtt sem kerül szerintem 300 ezernél többe! Természetes, hogy egy idős embernek ez is óriási pénz, de ki akar többszörös sápot lehúzni róla. Ja, megbüntetik. És azt miből fizeti? Vagy ráterhelik a lakásra? A mai világban nagyon divat lett a büntetés, jó bevétel, már ha befolyik. A segítség sokkal nehezebb.”
 • 1. Nornora1 2008. június 15. 19:41
  „Mi a fene kerülne abban 2 millió forintba???? Van vagy max. 3-4 ablaka, azt maximum 500e Ft-ból újra lehet cseréltetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon: Lassan kezdünk egyetérteni

A pletykák ellenére Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter nem akar miniszterelnök… Tovább olvasom