Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Letette az esküt Dombóvár új polgármestere

Letette hivatali esküjét Patay Vilmos, Dombóvár október 11-én megválasztott, fideszes polgármestere; a város új vezetője programbeszédében új korszakot ígért Dombóvárnak.
A legnagyobb változás, hogy tiszta kézzel fogom irányítani Dombóvárt - hangoztatta Patay Vilmos a város képviselő-testületének hétfői, rendkívüli ülésén.

Tiszta kézzel nyúlunk a közpénzekhez, a városháza működése a lehető legáttekinthetőbb lesz - mondta a szavazatok 62 százalékával polgármesterré választott politikus. Hozzátette, hogy kivizsgálnak minden szerződést, gyanús ügyet, és ha törvénysértést találnak, jogi lépéseket tesznek.

Az MTI kérdésére a polgármester azt mondta, egyelőre pletykák vannak gyanús ügyekről. Konkrétan egy ingatlanvásárlást említett; mint mondta, az önkormányzat megvásárolt egy épületet, amelyre állítólag két eltérő értékbecslés készült, és a képviselő-testület elé a nagyobb összegűt terjesztették elő.

Patay Vilmos programbeszédében többek között kiemelte: adókedvezményt tervez bevezetni a nettó kétmillió forintnál kisebb árbevételű dombóvári vállalkozásoknak. Ösztöndíjprogramot indít hátrányos helyzetű fiataloknak; az érintettek bevonásával alakítják át a város akadálymentesítési programját, valamint bevezetik a sport-, kulturális és szabadidős szolgáltatásokban kedvezményekre jogosító Dombóvár-kártyát.

A programot a testület szocialista képviselő-csoportjának nevében Talapka Rudolf támogatásáról biztosította.

Patay Vilmos korábban kijelentette: lemondásra szólítja fel Krauss Péter MSZP-s alpolgármestert. Az MTI-nek az ülést követően elmondta: ezt a városháza szerdai átvétele után fogja megtenni. "Nem változott az elképzelésem, ezt várják tőlem a dombóváriak is" - tette hozzá.

A kérdésre, hogy a jelenleg kisebbségben lévő Fidesz-frakció támogatása elegendő lesz-e programjának végrehajtásához, azt válaszolta: az eddigi tárgyalások alapján az előterjesztésekhez egyenként kell megszereznie a többségi támogatást. A szocialista képviselő-csoportra utalva megjegyezte: nem gondol arra, hogy egy pécsihez hasonló változás lesz közöttük. Pécsett Páva Zsolt fideszes polgármester megválasztását követően a közgyűlés egy független és két szocialista képviselője új frakciót alapított, amely támogatásáról biztosította a polgármestert.

Dombóvár új vezetője azt is közölte, hogy a következő ülésen kezdeményezni fogja a frakciók megszüntetését, amely véleménye szerint csökkenti majd a megosztottságot.

A dombóvári testületben jelenleg az MSZP-nek nyolc, a Fidesz-KDNP-nek hat, a Szövetség Dombóvárért nevű szervezetnek kettő, az MDF-nek egy képviselője van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferge Zsuzsa: a szociális kártya nem old meg semmit

Ferge Zsuzsa szerint a szociális kártya, amelyet a monoki polgármester akar bevezetni, nem old meg… Tovább olvasom