Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Létrejött, de működni már nem fog a Sláger-Danubius-bizottság

Ciklusának utolsó ülésnapján a parlament létrehozta azt a vizsgálóbizottságot, amely a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült egyes pártkötődések és háttéralkuk szerepét vizsgálná. A testület működni már nem fog, mert az Országgyűlés nem választja meg tagjait.
A szabad demokrata Kóka János és Pető Iván indítványát 323-an támogatták, egy képviselő nemmel szavazott, ketten pedig tartózkodtak a hétfői szavazáson.

A testületre olyan kérdések megválaszolása vár, mint az: kötöttek-e, és ha igen, milyen tartalmú háttéralkut a pályázat elbírálása során az MSZP és a Fidesz ORTT-delegáltjai; megállapítható-e a nyertes pályázók valódi tulajdonosi köre, levonható-e következtetés azok pártkötődésére; hogyan fordulhatott elő, hogy nem zárták ki, sőt, nyerhetett olyan pályázó, amely nem felelt meg a pályázati feltételeknek, illetve irreális üzleti tervet terjesztett elő.

Az országgyűlési határozat szerint a vizsgálóbizottság 10 tagú lenne, tagjai közül ötöt az MSZP, hármat a Fidesz, egyet-egyet a KDNP és az SZDSZ delegál. A bizottság elnökére az ellenzéki, alelnökére a kormánypárti képviselőcsoportok terjesztenek elő javaslatot.

A bizottság megbízatása feladatának elvégzéséig, de legfeljebb a bizottság alakuló ülésétől számított 90 napig tart.

Olvasóink írták

  • 2. Timcsike 2010. február 23. 06:21
    „Hülyék! létrehozzák, de tudják hogy működni nem fog? ennek vajon mi értelme? Ennyire ráérnek a kedves emberkék ott a parlamentben? Egyéb értelmes dologra nem lehetett fordítani azt az időd? Inkább aludjanak :-)”
  • 1. flexsnake 2010. február 22. 23:23
    „:D balgák akkor meg minek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai részvétét fejezte ki a portugál kormányfőnek

Bajnai Gordon együttérzését fejezte ki a Madeira szigetét ért természeti csapásban életét vesztett… Tovább olvasom