Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Levelezésre használják leginkább a magyarok az internetet

A magyarok negyede rendelkezik internethozzáféréssel. A szomszédos Szlovéniában 62, Ausztriában 59 százalék a világhálót elérők aránya. Csehországban és Szlovákiában a magyaréhoz hasonló adatokat mutatott ki a GfK Csoport, amely 13 térségi országban mérte fel a lakosság internethasználati szokásait.
A magyar felhasználók 73 százaléka napi rendszerességgel elektronikus levelezésre használja a világhálót, amelyben csak a szlovénok előznek meg minket.

Érdekes módon a csevegés (chat) a román és bolgár felhasználók körében a legnépszerűbb: 45, illetve 43 százalékuk közel naponta használja erre a hálót. A magyar netezők kevesebb, mint negyede mondta ugyanezt.

Élen állnak a régióban a magyar netezők a hírek, információk keresésében: a lengyelek 68 százaléka után mi következünk 64 százalékkal. Nagyon alacsony a képek, filmek, zenék le- és feltöltése a magyar internetezők körében, 36 százalékuk él ezzel a lehetőséggel havi rendszerességgel, Ukrajnában és Bulgáriában 56 százalék.

Alig elterjedt a bankolás az interneten keresztül Magyarországon: a felhasználók 7 százaléka él ezzel a lehetőséggel, közvetlen szomszédaink (Románia és Ukrajna kivételével) mindegyike előttünk jár, Ausztria vezeti a sort, náluk közel minden második felhasználó legalább havonta így intézi bankügyeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több vonat közlekedik a MÁV szerint

A MÁV tájékoztatása szerint egyre több vonat közlekedik országszerte. Az elővárosi közlekedésben… Tovább olvasom