Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Lezárták a pécsi vasútállomás utascsarnokának egy részét

Május 24-én, szombat reggel hét órától lezárták a pécsi vasútállomás utascsarnokának egy részét. Egy hónap alatt megerősítik a csarnok fölötti tető- és födémszerkezetet.
Az utas-kiszolgálás azonban zavartalan lesz: csúcsforgalomban például mozgó jegyárusok is besegítenek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Az átépítés alatt a pénztárak egy részét áthelyezik: a belföldi pénztárrészben csak három pénztárablak lesz nyitva, ezért a menetjegyeket az elővételi és a nemzetközi pénztáraknál is meg lehet váltani. A külföldre utazók pedig az épületen belül a "számadó pénztár" elnevezésű helyiségben is megvehetik a jegyüket. Forgalmasabb időszakokban mozgó jegyárusok is besegítenek. Ezen kívül Pécsett még két helyen, a Jókai u. 4 szám alatt, illetve az iskolai tanév végéig a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti aulájában lévő egyetemi pénztárnál is lehet jegyet vásárolni.

A tetőszerkezet átépítését két ütemben végzik: május 24-től az épület déli oldalát javítják, ezt követően pedig az északi, az előtér felőli oldalt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nők munkában: lemaradtunk az uniótól

Míg az uniós országokban a 25 és 55 év közötti nők átlagosan kétharmada dolgozik, addig… Tovább olvasom