Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Lezárták a Tisza-hidat Vásárosnaménynél, mert életveszélyes

Műszaki okok miatt le kellett zárni a forgalom elől a vásárosnaményi Tisza-hidat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Közút Kht ügyeletese. Az átkelő zárása miatt a 41-es főút forgalmát elterelték: a Tiszán átkelni a Kisarnál lévő hídon át lehet - ezt a Tivadart, Kisart és Fehérgyarmatot összekötő úton lehet elérni.
A Független Hírügynökség információi szerint az egyik betonból készült tartópillér repedt meg, ezért zárták le a hidat szerdán. A szakemberek már úton vannak, egy speciális mérőkocsit küldtek a helyszínre, amely megvizsgálja, valóban megsérült-e a tartópillér. Az eredményektől függ, hogy megnyitják-e újra a forgalom előtt, vagy zárva marad a híd.

A Magyar Közút Kht. hivatalos honlapján az olvasható, hogy a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Tisza-híd 1949-ben épült, acél szerkezetű híd, vasbeton pályalemezekkel. 1997 áprilisában a Magyar Közút Kht. - figyelemmel a híd szerkezetének állapotára - célvizsgálat lefolytatásával bízott meg egy külső szakértő intézményt. A vizsgálatból kiderült, hogy a híd pályaszerkezetét át kell építeni. A rekonstrukcióig - a balesetek és a nagyobb műszaki károk megelőzése érdekében - szükséges a 20 tonnás korlátozás bevezetése. A híd történetében nem ez az első súlykorlátozás: 1973 és 1996 között hasonló mértékű volt érvényben a felújításig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatási tilalom a szendrőládi szociális otthonban

Látogatási tilalom van hétfő óta a szendrőládi Szent Kamil Szociális Idősek Otthonában, Borsod… Tovább olvasom