Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Liszt Ferenc-kerékpártúra

Augusztus 27-én, vasárnap ismét megrendezik Harka, Sopronnyék (Neckenmarkt) és Doborján (Raiding) érintésével a harmadik Liszt Ferenc-kerékpártúrát. A 25 kilométeres távot tavaly ötszázan teljesítették, idén a szervezők ennél is több résztvevőt várnak.
Harmadszor rendez kerékpártúrát Harka és Sopronnyék (Neckenmarkt) önkormányzata Liszt Ferenc emlékére jövő vasárnap. – A túra célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése, a zeneszerző emlékének ápolása és a kerékpáros-turizmus népszerűsítése – tudtuk meg Papp Attila főszervező, önkormányzati képviselőtől. – A kerekezők reggel kilenc órától nevezhetnek a harkai focipályánál, az indulás pedig tíz órakor lesz. A 25 kilométeres táv teljesítésére három óra áll rendelkezésre. A szintet teljesítők tombolasorsoláson vesznek részt, ahol kerékpárok és már értékes nyeremények találnak gazdára. A nevezési díj kettőszázötven forint vagy egy euró.
A célnál, Doborjánban Liszt Ferenc szülőházát a nevezési lapok felmutatásával ingyen tekinthetik meg a nemzetközi túra magyar és osztrák kerekesei, akik megkoszorúzzák a nagy magyar zeneszerző szobrát.
Harka és Sopronnyék között a túra napján reggel nyolc és délután négy óra között megnyitják a határátkelőt, ahol gyalog, kerékpárral vagy lóháton szabaddá válik az átjárás. Mint kiderült, tavaly közel ötszázan vettek részt az kiránduláson, a szervezők idén ennél is több jelentkezőben bíznak. Reggel és a visszaérkezés után Harkán a kópházi tamburazenekar szórakoztatja a jelenlévőket és egész nap sörsátor tart nyitva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajtra készen a válogatott

A csütörtökön kezdődő 35. sík vízi kajak-kenu világbajnokság előtti utolsó sajtóeseményét tartotta… Tovább olvasom