Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

LMP: ámítás és valóság a keződő tanév

A "nagy csinnadrattával" újranyitott néhány kisiskoláról szóló sikerpropaganda mellett sok tucat idén bezárt vagy anyagi kényszerből egyházi fenntartásba adott önkormányzati iskoláról is beszámoltak a hírek - írja közleményében a párt.
Az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának alelnöke úgy fogalmaz, hogy a jómódúakat támogató egykulcsos adórendszer bevezetését az iskolák és a pedagógusok is megszenvedték, az Orbán-kormány az oktatásra fordított kiadásokat idén is csökkentette, és várhatóan jövőre tovább fogja.

Az első félévben soha nem látott, 10 százalékot meghaladó reáljövedelem-csökkenést szenvedtek el a pedagógusok, akik okkal érezhetik úgy, hogy "a pedagógus életpályamodellt egyre csak ígérgető Hoffmann Rózsa gúnyt űz belőlük" - fogalmaz Osztolykán Ágnes képviselő.

A politikus szerint eközben bizonytalanságban tartják a nagyszámú, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó alapítványi iskolákat, amelyeknek a finanszírozását a kormány csak az utolsó pillanatban biztosította, de azt is csak év végéig.

Hozzáteszi, hogy bizonytalanságban tartják az összes többi oktatási intézményt is, mert az oktatásért felelős minisztérium nyílt vitában áll az önkormányzati minisztériummal az általános iskolák államosításának mértékéről és mikéntjéről.

Osztolykán Ágnes úgy véli: "jön a csoportösszevonás, az óraszámemelés, a jubileumi jutalmak és a túlórapénzek elvonása".

Szavai szerint így érthetővé válik, hogy a kormány egyik első intézkedése miért a sztrájkjog korlátozása volt, illetve hogy a tervezett új Munka törvénykönyvével miért szűkítenék tovább a szakszervezetek mozgásterét.

Olvasóink írták

  • 1. bánki 2011. augusztus 28. 22:05
    „Mohácsi Viktória, Horváth Aladár Daróczi ......... a bukott rendszer repretánsai és lám lám az LMP-ek es vannak szakértői !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elmerült a Velencei-tóban, sikerült újraéleszteni

A férfi szombat éjjel tűnt el, jelenleg az intenzíven ápolják. Tovább olvasom