Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

LMP: elfogulatlanabbul lehet rendezni a közbeszerzési vitákat

Az LMP szerint a közbeszerzési viták rendezése pártatlanabbá és elfogulatlanabbá válik módosító javaslatuk hatására, amelynek átvételével a kormánypártok hétfőn elálltak attól a szándékuktól, hogy a Közbeszerzések Tanácsa helyébe lépő új Közbeszerzési Hatóságot a kormány alá rendeljék.
A párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra: Scheiring Gábor és Schiffer András hetekkel korábban benyújtott módosító javaslatában kezdeményezte, hogy a leendő hatóságot az Országgyűlés ellenőrizze. A javaslatot azért tették, mert úgy vélik, hogy a közbeszerzési tevékenység hatósági ellenőrzésekor kiemelt jelentősége van a kormánytól való teljes intézményi függetlenségnek, mert a közbeszerzéseket a legnagyobb mértékben a kormánynak alárendelt költségvetési szervek folytatják le.

Az Alkotmányügyi bizottság hétfői zárószavazás előtti módosító javaslata átvette az LMP-s képviselők módosító javaslatát, így a párt szerint "eggyel kevesebb lesz a korrupciós kiskapu az új közbeszerzési törvényben".

Azt viszont sajnálatos tartják, hogy többi javaslatukat még a zárószavazás után sem vette figyelembe a kormány, így szerintük nem javul érdemben a magyar kis- és középvállalkozások, az úgynevezett zöld vállalkozások és a mozgáskorlátozottak helyzete. Úgy vélik, jelentősen romlik az átláthatóság is, ezért az LMP a zárószavazáson nem támogatta a közbeszerzési törvényt - írták közleményükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frakcióülésen értékeli a parlamenti munkát a Fidesz-KDNP

Frakcióülésen értékeli a keddre virradó éjszaka befejeződött parlamenti időszakot a Fidesz-KDNP. Tovább olvasom