Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

LMP: mi locsolkodni, nem alkotmányozni fogunk húsvéthétfőn

Az LMP nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az új alkotmányt az Országgyűlés. Schiffer András, a párt frakcióvezetője pénteken úgy fogalmazott: "mi locsolkodni fogunk, nem alkotmányozni" húsvéthétfőn.
"Ha komolyan gondolja a miniszterelnök, hogy április 25-én, húsvéthétfőn akar alkotmányozni, akkor arra számíthat, hogy ezt nélkülünk fogja megtenni" - mondta az LMP frakcióvezetője. Pártja nevetségesnek, felháborítónak és abszurdnak tartja, hogy húsvéthétfőn egy egyébként keresztény kultúrkörbe tartozó országban ülésezik a parlament, és alkotmányt kíván elfogadni - közölte.

Véleménye szerint át kell látni a szitán, ugyanis "nyilvánvaló, hogy azért hajlandóak még a húsvéti szokáskört is áthágni, mert ez az egyéves évfordulója a Fidesz kétharmados győzelmének". Az LMP azonban nem kíván asszisztálni ahhoz, hogy Orbán Viktor saját magának emlékművet építsen - jelentette ki.

Schiffer András azt mondta: az egészen biztos, hogy ha a Fidesz ragaszkodik az április 25-i alkotmányozáshoz, "mi locsolkodni fogunk, és nem alkotmányozni". A frakcióvezető hozzátette, ha a kormányoldal komolyan gondolja, hogy az ellenzéknek ismét részt kellene vennie az alkotmányozás folyamatában, akkor "tartózkodniuk kellene az ilyen provokatív húzásoktól".

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzet december 24-i számában azt nyilatkozata: Magyarország új alkotmánya 2012. január elsején lép hatályba, az új alaptörvényt jövő év április 25-én, húsvéthétfőn fogadja el az Országgyűlés.

Az április 25-i alkotmányozással kapcsolatban Gulyás Gergely, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság fideszes alelnöke a Népszabadságban pénteken megjelent interjúban azt mondta: "a húsvétnak szimbolikus üzenete van, de nem csak a hívők számára. A magyar történelemben a kiegyezéshez vezető út Deák Ferenc írásával, a húsvéti cikkel kezdődött. Nem hiszem és nem is remélem, hogy az alkotmányozás kapcsán most hasonlóra kerülne sor, mégse zárjuk ki, hogy az új alaptörvény ügyében legalább néhány kérdésben a kormánypártokét is meghaladó parlamenti vagy társadalmi támogatottság is kialakulhat."

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2011. január 03. 12:04
  „Peszách :
  Nyolcnapos ünnep (idén 2011. április 18-26. ill. 5771.niszán 14-22) a felszabadulás emlékét őrzi, és azt idézi, hogy Izrael gyermekei a kétszáztíz esztendős egyiptomi rabság után, több mint 3300 évvel ezelőtt tömegesen kivonultak Egyiptomból. A kivonulás történetét - amely Mózes küldetését, a fáraó kérlelhetetlenségét, az Isten rendelte tíz csapás sorozatát, majd a zsidók menekülését beszéli el - Mózes második könyvének 1-15. fejezete írja le.

  Mi köze ennek a szép ünnepnek a gojok locsolkodásához?”
 • 3. Lacas 2010. december 31. 21:23
  „A zsidóknál is szokás a locsolkodás?”
 • 2. szatyi 2010. december 31. 20:47
  „Ezek ám az igazi keresztények!”
 • 1. bespin 2010. december 31. 20:18
  „Náluk ünnep a Húsvét?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elzavarta a hívatlan látogatókat

Elzavarta a betörőket egy idős asszony Martonvásáron - közölte a rendőrség pénteken; a két férfi… Tovább olvasom