Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

LMP: tiltsák be a kormányzati propagandát!

A kabinet 600 millió forintos keretösszegű tájékoztató kampányt indít a magyar reformok sikerességéről.
Az LMP ismét a kormányzati propaganda törvényi betiltását követeli arra reagálva, hogy a kabinet 600 millió forintos keretösszegű tájékoztató kampányt indít a magyar reformok sikerességéről.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormányzati kommunikáció kizárólag azokban az elengedhetetlen esetekben alkalmazható, amikor azt az állampolgárok jogai vagy kötelezettségei indokolják. Ilyen eset lehet például egy új kormányablak megnyitásáról, vagy egy anyatejprogram elindításáról szóló tájékoztatás - fejtette ki, hozzátéve, az LMP éppen ezért a kormányzati kommunikációra szánt költségvetési keretet 200 millió forintra csökkentette volna a jelenlegi több mint 3 milliárd forintról.

Az ellenzéki politikus a kormányzati propagandát az elengedhetetlen tájékoztatással szemben bújtatott pártfinanszírozásnak nevezte, amely szerinte alkalmas a médiaviszonyok torzítására, valamint a "kedvenc oligarchák feltőkésítésére".

Azt mondta, a kormányzati propaganda "torz gyakorlata" az első Orbán-kormány alatt indult el a Széchenyi-tervvel kapcsolatban, amit a Medgyessy-kabinet folytatott a száznapos program reklámozásával, és tart egészen a mai napig.

Schiffer András szerint törvénynek kellene tiltania ezt a gyakorlatot, hiszen szerinte a kormánypártok kapnak annyi költségvetési támogatást, hogy abból finanszírozzák "dicsőségük hirdetését".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukarestbe készült, Budapesten landolt Jersey sportminisztere

Steve Pallett a klasszikus baki áldozata lett: a repülőjegyének foglalását intéző stáb egyszerűen… Tovább olvasom