Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Lovaskönyvvel a szívcentrumért

Az egyetemi oktató első könyve után honoráriumát a győri szívcentrum javára ajánlotta fel.

Alig két hónapja, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállítás idején, azon pedig a lovas szakmai napra időzítve jelent meg dr. Pongrácz László lovaskönyve. A szerző a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdasági és Élelmiszer-tudományi Karának oktatója, harmincas éveinek elején járó fiatalember.

Különösen olyan időszakban kell a (lovas)szakmára irányítani a figyelmet, mondta dr. Pongrácz László a vele való beszélgetéskor, amikor nehéz helyzetben van. Ma pedig a lótenyésztés és általában az állattenyésztés nagy gondokkal küszködik. A lovaskönyv szerzője egyebek között így érvelt: úgy becsülik Németországban, hogy három ló teremt egy munkahelyet. Azzal, hogy lovardák vannak, lovasszakkönyvek, a lovardák számára takarmány-előállító üzemek, szíj- és kocsigyártók kapnak közvetve munkát.

Az egyetemi oktató első könyve után mostanra számolt el kiadójával, s a megkapott honoráriumát a győri szívcentrum javára ajánlotta fel.
alc.: A gyors, szakszerű ellátás lehetősége
– A számomra juttatott pénz százezres nagyságrendű, s természetes, hogy lenne helye családi költségvetésünkben. Ám eleve nem számoltam, nem számoltunk vele. Szerettem volna kapcsolódni ehhez a nemes célhoz, s a képzeletbeli karácsonyfa alá helyezni az összeget, hogy sokak gyógyítását szolgálja. Ezért helyeztem a jutalékot a győri szívcentrum számlájára.

Dr. Pongrácz László elmondta, néhány éve édesanyjának volt szüksége gyors és szakszerű orvosi beavatkozásra. Gyógyulásához nagyban hozzájárult a lelkiismeretes ápolás és utókezelés. Egyes vizsgálatok miatt azonban még ma is olykor Budapestre kell utazniuk. Nagyszerű lenne, ha mindezt, sokak hasznára, Győrben is el tudnák végezni. Az egyetemi oktató úgy gondolja, tanulmányaihoz, könyvének megírásához édesanyja az ő szellemi pallérozásával járult hozzá. Közvetve, édesanyján keresztül is, neki és másoknak kíván felajánlásával segíteni. Az agrárágazatból a fiatal oktató tudomása szerint még kevéssé támogatták a győri szívcentrum ügyét, talán most többen fogják követni példáját.

Dr. Dézsi Csaba András, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Kardiológiai Centrum vezető főorvosa jó érzéssel fogadta a sok többi mellett ez utóbbi támogatást. Rendkívül fontosnak tartja, hogy a személyes – családban előforduló – szíves példák egyéni segítségre és kollektív összefogásra ösztönzik az embereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma és Alsószeli testvérek

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Pannonhalma és a szlovákai Alsószeli önkormányzata.… Tovább olvasom