Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Love Story: Szerelem sokadik hívásra

Eleinte traffipaxokról adtak egymásnak telefonon praktikus tippeket, ma már kislányukat nevelik közösen.
A munkatársi hívásokból fokozatosan szerelem lett. Miczindorf Éva és Eigner László házassághoz vezető kapcsolata több szempontból sem a megszokott menetrend szerint alakult, boldogságuk mégis teljes.

Egyre többször küldtek SMS-eket, egyre hosszabban beszélgettek telefonon keresztül és azt vették észre, már hiányzik, ha a másik nem válaszol azonnal. Ragaszkodni kezdtek egymáshoz.
Négy éve tavasszal kerültek egy munkahelyre és eleinte nem is voltak szimpatikusak egymásnak, november végére már mégis tudták, hogy összetartoznak – Éva és László megismerkedésük történetének elmondását egyáltalán nem a megszokott fordulattal kezdték, kapcsolatuk alakulása azonban annál tanulságosabb. Területi képviselőként mindketten sokat voltak úton, ezért segítségképp telefonon jelezték egymásnak, hol vannak a traffipaxok, merre érdemes a nagyobb forgalmat elkerülni. Aztán egyre többször hívták egymást, küldtek SMS-eket, egyre hosszabban beszélgettek telefonon keresztül és azt vették észre, már hiányzik, ha a másik nem válaszol azonnal. Ragaszkodni kezdtek egymáshoz.

Adventi hangulatú első randi

Szerencsésnek tartják magukat, hogy ilyen módon találkoztak. Így ugyanis anélkül ismerhették meg egymás tulajdonságait, hogy a kezdettől ott lett volna köztük a szórakozóhelyen találkozóknál óhatatlanul rögtön előálló férfi-nő kapcsolat lehetőségének feszültsége, amikor mindenki igyekszik az előnyösebb oldalát mutatni. Ám azért náluk is eljött az ideje, hogy ne csak az egyenpólóban lássák egymást, amit munka közben hordtak. Kissé zavarban is voltak, mikor László jött hétvégére látogatóba Évához, de az adventi hangulat romantikus hátteret adott első igazi randijuknak. Az estefelé ünnepi kivilágításban pompázó győri belvárosban sétáltak és a téli idő ellenére hamar összemelegedtek.

Nemsokára össze is költöztek és megszületett kislányuk, a most két és fél éves Petra. Akkor miért nem házasodtak már korábban össze? – kérdezik magukban biztosan sokan. Valóban nem a szokásos sorrendben követték egymást náluk a jelentős családi események, de nem akarták azt a forgatókönyvet követni, amely szerint azért veszi el a fiú a lányt, mert terhes lett. Őket ennél sokkal több szál fűzte össze és nagyon örültek már akkor, mikor gyermekük érkezésének hírére fény derült, magától értetődő volt, hogy együtt nevelik, hogy együtt képzelik el a jövőjüket és igyekeztek a kicsinek minden szükséges körülményt előteremteni.

Szinte veszekedni se tudnak

Rögtön az kötötte le figyelmüket, hogyan teremtsék meg közös életük alapjait, mire megszületik a baba. Egy idősebb családi ház felújításába vágtak bele, aztán az is teljesen természetesnek tűnt, hogy egyszer csak elérkezettnek látták az esküvő idejét. Tavaly nyár végén hamar eldöntötték és megszervezték, szeptemberben szűk körben, nagyobb mulatozás nélkül tartották meg. Csak a családtagokat hívták meg és az anyakönyvvezető után a bencés templomba mentek gyűrűáldásra. Petra is szépen felöltözve élvezte az ünnepi vacsorát. Ha több idejük marad a szervezésre, akkor is ilyen meghitt formát választanak. Erről is egyformán gondolkodnak, ahogy a világ legtöbb dolgáról. Szinte veszekedni se tudnak. Éva ugyan magát hirtelenebbnek tartja, férje szerinte mindig nyugodt, így jól kiegészítik egymást. Úgy érzi, bármire megkérheti és mindent meg tudnak beszélni. László ehhez csak annyit tett hozzá, hogy annak a mondásnak az igazát érzik magukénak, miszerint nem az a fontos, hogy egymásra nézzenek, hanem hogy egy irányba.

Az önök történetei
Szívesen bemutatjuk más házaspárok megismerkedésének történetét is. Az érdeklődők jelezhetik szándékukat a rimanyi.zita@kisalfold.hu címre.

Rimányi Zita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hónapja él egy hondurasi repülőtéren a múlt nélküli nő

Hondurasi hivatalnokok próbálják megoldani a rejtélyét annak a nőnek, aki egy repülőtéren él már… Tovább olvasom