Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Lövésekkel próbálták megállítani a páncélautót

A reggeli órákban még mindig zajlik a nyomok felkutatása az M1-es autópálya egy harminc kilkométeres szakaszán, azon a területen, ahol csütörtökön hajnalban sorozatlövésekkel próbáltak meg egy páncélautót megállásra bírni fegyveres támadók.
Hajnali három óra előtt egy sötétkék Opel vágott a G4S vagyonvédelmi cég páncélozott pénzszállító járműve elé az M1-es autópályán, Herceghalom magasságában.

A gépkocsi tetőablakán egy símaszkos férfi bújt ki és egy lőfegyverből rövid sorozatot adott le a páncélautóra. A pénzszállító személyzete viszonozta a tüzet, miközben a két jármű folyamatosan haladt előre az autópálya Budapestről Győr felé vezető sávjában.

A pénzszállító autót a vezető felőli oldal szélvédőjén találták el a lövedékek, a később megtalált Opelt, a támadók autóját, úgy tűnik nem érte találat.

A hírügynökség kérdésére a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a biztonsági cég megtámadott járművének személyzete még a támadás alatt értesítette a rendőrséget, így tudtak az autópályarendőrök pillanatok alatt a kék Opel keresésébe kezdeni.

A pénzszállító embereinek leírása alapján Tatabányánál, röviddel a támadás után a rendőrök le is állították a tetőablakos kék Opelt. A kocsiban két ember ült, őket elfogták.

Az Opelben azonban nem találtak fegyvereket, így a hajnali óráktól folyamatosan százhúsz rendőr részvételével vizsgálja át a rendőrség az autópálya érintett szakaszának környékét. Az átvizsgálandó terület harminc kilométer hosszú, és a lövöldözés helyétől az Opelben ülők elfogásának helyéig tartó útszakaszt foglalja magában.

A rendőrök az esetlegesen eldobott fegyvereket, illetve a szétszóródott töltényhüvelyeket keresik. Az M1-es autópálya emiatt a 21-es és 56-os kilométerek között, a fővárosból Győr felé vezető oldalon bizonytalan ideig zárva marad. A forgalmat a régi 1-es útra terelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom