Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 13°C Még több cikk.

Lövéssel kellett elriasztani a fenyegető tömeget

Figyelmeztető lövéssel riasztották el a fenyegető tömeget a rendőrök egy intézkedés során Gyöngyösön. A parancsnoki vizsgálat szerint a keddi intézkedés jogszerű, szakszerű és arányos volt.
A rendőrök, állampolgári bejelentés nyomán, tiltott szemétlerakás miatt kerestek egy férfit, akit a lakhelye előtt, Gyöngyösön, a Malom úton próbáltak igazoltatni. A gyanúsított azonban megtagadta személyazonossága igazolását, ezért az intézkedő rendőrök közölték vele, hogy előállítják. A férfi azonban ekkor is ellenállt.

Amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak vele szemben, segélykiáltása nyomán az utcára özönlöttek a férfi ismerősei: 15-20 ember husángokkal felszerelve és fenyegetően közeledett a rendőrök felé. Egyikük közvetlenül, tettleg is akadályozta az intézkedést.

Ekkor dördült el a légtérbe irányuló figyelmeztető lövés, amely sem személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okozott. Ezt követően több rendőr érkezett a helyszínre, akik feloszlatták a csoportot, illetve előállították a gyanúsítottakat.

A történtek nyomán a keresett férfi ellen tiltott szemétlerakás, igazolás megtagadása és rendzavarás, egy társa ellen garázdaság miatt indult eljárás, egy harmadik férfit pedig hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsít a rendőrség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

regedei ment, újak jönnek

Évnyitó sajtótájékoztatót tartott tegnap a Győri ETO FC. Távozik a csapattól Regedei Csaba. Tovább olvasom