Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Lövöldözés és Molotov-koktélok Nagycsécsen - két halott

Nagycsécs - Molotov-koktélt dobtak, illetve rálőttek két - egymással szemben lévő - nagycsécsi családi házra. A támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a életét vesztette. Sörétes puskával lőhettek a támadók - állította a férfi, akinek bátyját és feleségét ölték meg.
Sörétes puskával lőhettek a támadók a Borsod megyei Nagycsécsen. Ezt állítja az a férfi, akinek a feleségét és bátyját lőtték le az éjszaka. Hétfőn éjszaka ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak, illetve rálőttek két - egymással szemben lévő - nagycsécsi családi házra. A támadásban egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő a helyszínen életét vesztette. A rendőrség az utcát lezárta a gyilkosság helyszínén. Az újságírók nem mehetnek a ház közelébe.

A nyomozók még jelenleg is a kettős gyilkosság helyszínén dolgoznak, az újságírók nem mehetnek a házak közelébe. A Független Hírügynökség tudósítója beszélt azzal a férfival, akinek a feleségét és bátyját lelőtték az éjszaka. Nagy Tibor szintén megsérült, az oldalán sörétek vannak a bőre alatt. A férfi azt mesélte, egy durranásra ébredtek, majd észlelték, hogy ég a szomszéd szoba. A felesége és a bátyja kimentek az előszobába, akkor érhette őket a halálos lövés. A férfi állítja, nagyon súlyos sérüléseik voltak, a nőt a nyakán, a férfit a fején találták el. Nagy Tibor úgy tudja, sörétes puskával lőhettek. A férfi állítja, a felesége azonnal meghalt, a bátyja azonban még élt, amikor a rendőrök kiérkeztek. Nagy Tibor azt mesélte, fogyatékos gyermekük azért menekülhetett meg, mert nem hallotta, mi történt, így bent maradt a szobában. A férfi az eset után kiszaladt a házból, de senkit nem látott. Átszaladt a szemben lakó húgához, onnan hívták a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket. Azt a házat is megtámadták, úgynevezett Molotov-koktélt dobtak be, de az bealudt.

A terület lezárva. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu
A terület lezárva. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

A ház lakói szerint több lövésnyom van a szobaajtón, ami azt jelenti, hogy a zárt ablakon át lőttek be hozzájuk. Az ott lakó asszony a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem mertek kijönni, a szoba egyik sarkába húzódtak, valószínűleg így menekültek meg. Nagy Tibor állítja, segélyből élnek, időnként kukázni járnak a környékbeli városokba, de nincs haragosuk, "ilyen pedig nincs, hogy a kamatos pénzért megverjenek", fogalmazott.

Külön nyomozócsoportot alakítottak

Külön nyomozócsoportot alakított a rendőrség a hétfő reggeli a nagycsécsi kettős gyilkosság felderítésére - mondta sajtótájékoztatóján Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Egyelőre találgatás lenne a rendőrség részéről, ha az elkövetők kilétéről bármit mondanának. A helyszíni szemle folyamatos, várhatóan délután négy órára végeznek a rendőrök. Az eddigi adatok szerint a támadók éles lőfegyvert használtak, azonban nem célzott lövések végeztek az áldozatokkal - mondta a fegyverszakértői véleményre hivatkozva a bűnügyi igazgató. Azt, hogy pontosan milyenfegyvert használtak, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulták el. A rendőrség egyelőre a gyilkosság okait sem ismeri, azt azonban feltételezik, hogy többen követték el. Mecser Tamás elmondta, hogy a 900 lakosú település nem számít bűnügyi szempontból fertőzöttnek. Nagycsécsen szélsőséges megnyilvánulások sem voltak, ebben az évben összesen 30 bűncselekmény történt.

Az MSZP megdöbbent a Nagycsécsén történteken

Az MSZP frakciója megdöbbent a Nagycsécsén hétfőn hajnalban történt "minősíthetetlen támadáson" - jelentette ki hétfőn a parlamentben Kékesi Tibor a Nagycsécsét is magában foglaló választókerület szocialista képviselője. Kékesi elmondta: a hétfői támadásban érintett két család nem került korábban összetűzésbe sem a helyi, sem az országos hatóságokkal.

Teleki László roma szocialista képviselő hozzátette: kezdeményezésére az Országgyűlés emberi jogi bizottsága keddi ülésén egyhangúlag fogad majd el egy állásfoglalást, amelyben kimondják, hogy elítélik a támadást és remélik, hogy egyszeri esetről van szó.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. anna 2008. november 10. 14:24
  „Nem irigylem a nyomozókat, a sértetti kör sem elegáns környék, de az elkövető is a masírozó mocsokban sejthető.”
 • 55. lolaszeged 2008. november 04. 23:29
  „magyarokrol olvasol epp, akik embert oltek”
 • 54. zsolti72 2008. november 04. 14:46
  „már megint cigányokról olvasok magyar oldalon....”
 • 53. rt0831 2008. november 04. 11:18
  „29. hozzászólás kuruc 2008.11.03. 15:54

  Az üldözési mániádat megvizsgáltattad pszihiáterrel?
  Vannak akiknél 100 % ig tudják gyógyítani.
  Gyógyíttasd magad, még rád is szüksége lehet valakinek !”
 • 52. belabacsi 2008. november 04. 06:28
  „azt lehet mar tudni honnan telefonalt a szegedi bombariados?vagy nem publikus?”
 • 51. sdfsdf 2008. november 04. 00:34
  „50. pl deutch zsidó, de ne zavarjon:D”
 • 50. balaci 2008. november 04. 00:03
  „DODO, OTTHON VANNAK NÁLAD????
  Amerikában ezt a kérdést akkor teszik fel, ha az illető elmebeteg idióta.Tehát DODO - OTTHON VANNAK???????????Szerintem NEM.
  Kár szídni a cigányokat mert sokan közülük igen jól boldogult, még
  miniszterelnököt és sport minisztert is adtak a HAZÁNAK.”
 • 49. Orbánc viki 2008. november 03. 23:05
  „goebbels!
  remélem tésasszony a te családoddal kezdi, ha már ilyen kedveseket kívánsz másnak...
  Ennyi szélsőséges idiótát, itt gyűlik össze az össze a megyében?
  Magyarország soha nem lesz teljes jogú európai ország, az olyan idióta csőcselék miatt mint amilyenek itt vannak!
  Sajnálni kell benneteket rasszista betegek!
  Holnap majd jön Obama és majd az helyre pofozza az össze szélsőséges iótát!”
 • 48. maci52 2008. november 03. 21:02
  „Kinézhetnének a Cserkóra is!!”
 • 47. lolaszeged 2008. november 03. 20:45
  „gondolom sajnaljatok, hogy a gyereket nem sikerult megolni!
  S ti erzitek magatokat kulonbnek!! Undiritoak vagytok, kuruc infoval egyutt.”
 • 46. Cc 2008. november 03. 20:17
  „Nem rokkant, hanem rokkantjáradékos, mert a rokkantsági nyudgíjhoz szolgálati idő szükségeltetik, ami csak a parasztok esetében releváns. A nemes cigányok ezt a dolgozást hozzájuk méltatlannak tartják. Mivel születésüktöl fogva retardáltak, ezt mind megkapja.”
 • 45. zejko 2008. november 03. 20:16
  „Uzsora kaaaamaaaat Borsod megyéről van szo a gárda nak elég veszélyes lenne bemenni a határáig nem jutnának meg amugy is abszurd SZDSZ nagyon szeretné ha magyarok lennének a tettesek hu de várják már!Velünk horvátokkal érdekes nincs baj mi vagyunk a második legnagyobb kissebség itt hivatalosan 15000 ezren amugy sokkal többen velünk miert nincs baj?!”
 • 44. zejko 2008. november 03. 20:11
  „Uzsorások voltak!”
 • 43. SP 2008. november 03. 20:09
  „Embereket öltek! Azt a fegyvert bárki ellen fordíthatják, ha a helyzet úgy hozza. Ez egy bűncselekmény, a tetteseket meg kell találni és hatástalanítani.”
 • 42. dodó 2008. november 03. 19:50
  „A falubeliektől megtudtuk, hogy a férfi áldozat, a 43 éves Nagy József születése óta rokkant volt. (Kuruc.info: "csodákra" képes a fajtalankodás, a családon belül egymás meghágása, a belterjesség, mi?! És még a fajvédők pofáznak arról, hogy egyáltalán nem magasabb arányú a mokkák körében a genetikai alapú degeneráltság, mint a fehérekében!)
  Egy közelben lakó idős hölgy úgy tudja, hogy uzsorakölcsön áll a támadás hátterében (Kuruc.info: egyéb kérdés?!), de a célpont állítólag nem a két család volt, hanem egy nemrég szabadult (Kuruc.info: v.ö. a cigányok bűnözési arányai... Igen, az arányok, azok a fránya arányok... Miért van az, hogy egy találomra kiválasztott cigány nagy valószínűséggel ült már sitten? És nem csak nálunk: Finnországban ez a hivatalos(!) arány pl. 50%...), Bálint nevű férfi, aki sokat járt a cigánysoron.
  Illés Bertalantól az áldozatok egyik rokonától megtudtuk, hogy szerény körülmények között élő rokkantnyugdíjas emberek voltak a meggyilkolt személyek (Kuruc.info: tehát nem csak a 43 éves volt "roki", hanem a 40 éves luvnya is... egyáltalán: van olyan javában munkaképes korban levő cigány, aki nem rokkantnyugdíjas?! Nálunk is ugyanaz megy, mint Finnországban, ahol a cigók 18 évesen automatikusan rokkantnyugdíjasi státuszt kapnak?!), és a légynek sem ártottak.
  Idézzük a Híradó.hu-t:
  ,,Hátulról, galád módon követték el a bűncselekményt" - tette hozzá. A helyiek azt mondták, a robbanásra lettek figyelmesek, Nagy Tibor, aki részese volt az eseménynek, azt mondta: fölálltak, hogy kinézzenek az ablakon, és akkor érte őket a lövés."
  Ehhez "Ejelhar" a következő ironikus megjegyzést fűzte: "Ez a momentum pont a Gárda veszélyességét mutatja: belopóztak a házba, és hátulról kivégezték az előtte már többszörösen szegregált romákat. Pont e tény világít rá arra, mennyire veszélyes a fehér sovinizmus, és mennyire kell félni a Gárdától."
  Ennyit a "független sajtóról" és a "szabad véleménnyílvánításról"!!!”
 • 41. beretta 2008. november 03. 19:38
  „Biztos nem voltak ártatlanok! Jól van ez így! Laknak még ott többen is!”
 • 40. aldozat 2008. november 03. 19:38
  „Ne csúsztassunk, ne kapkodjunk, nincs semmi értelme!
  Nem rasszista indíttatású volt. Az uzsorás begrombult. Tudjuk, már a börtönből is fenyegetőznek!”
 • 39. Cc 2008. november 03. 19:18
  „Kuruc! Nem csak pofátlan, hanem érzi a vesztét, mert a cigóbomba robbanni fog, kapkod mint a fuldokló .”
 • 38. goebbels 2008. november 03. 19:08
  „végre valami jó hiiiir:)dolgozzon téns asszony dolgozzon!!!!”
 • 37. lorand 2008. november 03. 18:48
  „Hat szerintem nem tortent semmi kulonos. Rendben van ez igy. Kolompar a hibas egyedul.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a 2009-es költségvetés parlamenti vitája

A harmadik költségvetési változatban már a reálbérek megőrzésére sem lát lehetőséget a kormány. Az… Tovább olvasom