Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Lövöldözős játékkal gyakorol a brit hadsereg

Hivatalos "tananyag" lett a hivatásos katonák számára a Counterstrike nevű számítógépes játék. A szakértõk szerint a virtuális harc segíti az elméleti tananyag elsajátítását.
Jelenet a játékból
A hivatásos brit hadsereg katonái a jövőben első személyű lövöldözős (first-person-shooter, fps) játékokkal gyakorolhatják a harctéri taktikát, miután a QinetiQ nevű cég a Half-Life Counterstrike-kal megkereste a szigetország védelmi minisztériumát. A minisztérium úgy véli, a játék hasznos lehet az elméleti oktatás kiegészítéseként, azonban ódzkodik attól, hogy a virtuális csatározás túlzott szerepet kapjon a konkrét életveszéllyel járó szakmában.

Virtuális hátország

A módosított módosítás főbb ismertetőjegye, hogy nincs benne százalékban kifejezett egészségi állapot - a virtuális katona annyival is jobban hasonlít a valódihoz, hogy egyetlen találat a végzetét jelenti. A játékban a katonák a számukra rendszeresített fegyverek változatait viselik és valós csapatuk tagjaival együtt igyekeznek bajtársaik felé a számítógépes valóságban, akiket ugyanúgy igyekeznek lelőni, mint a gimisek egymást a polgári verzióban.

A brit hadsereg logisztikai parancsnokságán a QinetiQ ajánlatát vizsgáló Bruce Pennell őrnagy szerint a szisztéma jó. "Az alámerülés mértékét elég nehéz megbecsülni. Számunkra egyértelműen látszik - főként katonai megfigyelőként mondom ezt -, hogy a fiúk valóban elmerülnek abban, amivel foglalkoznak. Ez nem csak egy egérrel-billentyűzettel folytatott játék, ők tényleg győzni akarnak, mint egy valódi hadgyakorlaton." - vélekedik Pennell.

"Nyilvánvaló, hogy korántsem olyan súlyos dolog, ha valakit a virtuális világban agyonlőnek. Nincsenek virtuális tisztjeink, akik levelet írnak az elesett katona virtuális szüleinek. Ugyanakkor úgy véljük, hogy a játék elég autentikus ahhoz, hogy az elméleti tananyag megtanulását segítse." - teszi hozzá az őrnagy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távra fejleszt a kekszgyár

A Győri Keksz Kft. hosszú távra fejleszt, de ennek vannak nehezítő körülményei is. Mindeezek… Tovább olvasom