Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Lúgot itattak a kismamával

Belső vizsgálat indult a HM Állami Egészségügyi Központban a személyi fegyelmi felelősség megállapítására, miután kiderült, hogy még februárban lúgot itattak egy kismamával savlekötő helyett - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
A Népszabadság pénteki számában az volt olvasható, hogy savlekötő helyett maró folyadékot, erősen lúgos kémhatású kálium-hidroxidot itattak egy szülő nővel az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Podmaniczky utcai kórházában. Tíz óra vajúdás után a nő orvosa császármetszés mellett döntött. A szülésznő a műtét előtt egy pohárka folyadékot itatott vele, mondván, az savlekötő, hogy később ne legyen gyomorégése. A folyadék bevitele után a kismamának azonnal égni kezdett a szája és a torka, majd fulladni kezdett, és végül vért hányt. A súlyos lúgmarás tüneteire azt hitték, hogy allergiás reakció - olvasható a Népszabadságban. A HM közleménye szerint az intézmény a kártérítési felelősségének jogalapját elismeri és a beteg közreműködése esetén a helyreállító orvosi ellátás, kezelés folytatását vállalja. "Az eset megtörténtének idejétől - a kórház kezdeményezésére - a büntető jogi felelősség megállapíthatósága tárgyában a rendőrség büntető eljárást folytat" - közölte a minisztérium.

Olvasóink írták

 • 16. rotátor 2010. július 03. 19:59
  „Ezt pont jól tudod anybody. Valóban nem lehet már inni vajúdás vége felé, közben is max szájöblítés, nemhogy gyógyszer és pláne nem lúg. De nem fér a fejembe, hogy honnan került elő a lúg! A sérülésből ítélve tömény cucc volt! Azért ez elképesztő!”
 • 15. anybody 2010. július 03. 15:53
  „Én úgy tudom, pont azért nem szabad enni-inni vajúdás alatt, mert ha császározni kell, akkor ugye az ugyanolyan műtét, mint a többi, és azelőtt nem lehet. Akkor egyáltalán miért itatnának vele bármit is?”
 • 14. web 2010. július 03. 09:38
  „"A szülésznő a műtét előtt egy pohárka folyadékot itatott vele, mondván, az savlekötő, hogy később ne legyen gyomorégése. "

  Később általában a gyerek szokott megszületni, nem a gyomorégés!!!Remélem a szülésznőt felfüggesztették!
  A végén még a takarító vagy a portás lesz a felelős, az esemény kapcsán.”
 • 13. gróf 2010. július 03. 08:56
  „4. hozzászólás katicca 2010.07.02. 21:50

  Megkóstolta volna az apa mielőtt a kismama megissza? Vagy felülbírálja a szülész ORVOST a villanyszerelő apuka?

  Voltál már apás szülésen?
  Én igen...meglehetősen kussban voltam, bár mindenki hozzáértését megkérdőjeleztem a 10. óra vajúdás után...sürgősségi császár lett a vége. Be voltam szarva rendesen, de igazad van, mert bele sem merek gondolni mi lett volna ha nem vagyok ott, pedig 2 óránként ránk néztek.!!! Fogadott orvossal. Amúgy HAPPY END!
  Meg azóta még egy fő + :)”
 • 12. joy 2010. július 03. 07:21
  „Tévedni emberi dolog.
  Csakhogy vannak szakmák, munkakörök, ahol egy tévedés életekbe kerülhet!”
 • 11. utazó81 2010. július 03. 05:56
  „Az eset még februárban történt.Idáig elhallgatták.A kórház elismeri az esetet,de kártérítési hajlandóságot nem mutat.”
 • 10. Filctoll 2010. július 03. 04:53
  „Az eset szinvonala sajnos megegyezik a tönkretett egészségügyével. Siralmas!
  És ez csak 1 eset !”
 • 9. deszkás 2010. július 03. 00:15
  „El akarták sumákolni a dolgot.Az azért érdekes hogy a bulvár sajtó se tudott semmit.Nagy "OKNYOMOZÓ" PANCSEROK!”
 • 8. Titanilla 2010. július 02. 22:53
  „Van még ettől lejjebb? Én nem értek az orvosi dolgokhoz, de miért gondolták, hogy gyomorégése lesz? Miből tötötték meg a poharat? Nem volt az vegre ráirva? A lúg mit keres a gyógyszerek között? No ha beteg akarsz lenni, menj orvoshoz. A hölgynek gyógyulást kivánok. Eszembe jutott még amiko rItta Geréb Ágnes közreműködésével otthon szülésnél történik valami, az óriási publicitást kap. Itt valahogy nagyobb a csönd. Igaz én tv műsort nem láttam”
 • 7. web 2010. július 02. 22:40
  „két ember is meghalhatott volna...............”
 • 6. gedeon 2010. július 02. 22:06
  „Nagy rend lehet a kórházban!”
 • 5. rotátor 2010. július 02. 21:56
  „Mégis hogy lehet lúgot itatni egy szülő nővel? Milyen elgondolás alapján került lúg a szülésznő kezébe? Mégis minek és kinek szánta? Elég nagy gáz lehet, ahol ez megtörtént.”
 • 4. katicca 2010. július 02. 21:50
  „Na ezért kell apás szülés,hogy valaki a kismamára figyeljen.Szörnyű!!Kívánok neki mielőbbi gyógyulást.”
 • 3. esztikécske 2010. július 02. 21:13
  „Láttam egy interjút a lánnyal a Tényekben. Nagyon sajnálom. Bemégy egészségesen szülni a kórházba, és betegen jössz ki. Gondolom az orvos dolgozik még. A lányt meg a hasán keresztül etetik egy injekciós bigyón keresztül. Innen is kívánom neki, hogy kapja vissza a régi, egészséges életét! No is kitartást!!!!”
 • 2. klj_54 2010. július 02. 20:25
  „Csodálom, hogy elismerték!
  Magán a cselekményen nem.”
 • 1. Szusi 2010. július 02. 19:32
  „"A HM közleménye szerint az intézmény a kártérítési felelősségének jogalapját elismeri és a beteg közreműködése esetén a helyreállító orvosi ellátás, kezelés folytatását vállalja."

  Én inkább kihagynám! A "kezelést" elkezdték inkább más kórházra bíznám a befejezést. Mindenesetre érdekes, hogy nekem két császárom volt. Egy sürgős meg egy programozott. Egyszer sem itattak velem semmit. Remélem felépül a kismama és normális életet tud élni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az 5-ös főúton

Egy ember meghalt, egy súlyosan megsérült az 5-ös főúton, Dabas és Alsónémedi között pénteken -… Tovább olvasom