Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Lungo Drom: a rendőri vezetés alkalmatlan

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöksége szombaton a romák elleni támadásokkal kapcsolatban megállapította: a rendőri vezetés tehetetlen és alkalmatlan feladatának ellátására - közölte a szervezet.
A közlemény szerint a Lungo Drom elnöksége magyarázatot vár a rendőri vezetéstől arra, hogy "a rendőrség által állítólagosan kiépített védelmi rendszer Kislétán miért nem volt kiépítve", valamint hogy az elkövetők honnan tudhatták, hogy Kislétán ez a rendszer még nem épült ki.

A fideszes országgyűlési képviselő, Farkas Flórián által vezetett Lungo Drom elnöksége a tájékoztatás szerint tárgyalta és elfogadta szombati ülésén az Új cigánypolitika című programját, amelynek alappillére az arányos felelősségvállalás, a szakszerűség és a számonkérhetőség.

"A program tartalmazza azt is, hogy az eddigi gyakorlattól eltérő szemléletre van szükség, amely nem a gondoskodó, hanem a segítő, motiváló állam szerepét helyezi előtérbe, és perspektívát kínál a cigányság azon részének, amely jelenlegi helyzetén képes és akar változtatni. Ezáltal a magyarországi cigányság nagy része a nemzetgazdaság aktív tagjává, adófizető állampolgárrá válhat" - olvasható a közleményben.

Mint írták, az új típusú cigánypolitika "meghozhatja az áttörést a magyarországi cigányság életében, amely aktív kormányzati szerepvállalásra, a többségi társadalom befogadására, a cigányság integrációs törekvéseire építve hosszú távon kiteljesítheti az integrációs programot, amely magyar modellként az Európai Unió kisebbség- és cigánypolitikájának is modellje lehet".

Bencze József országos rendőrfőkapitány augusztus 5-én - miután tájékoztatta a megyei roma kisebbségi önkormányzatok vezetőit a romák elleni bűncselekmény-sorozat nyomozásáról - felidézte, hogy a rendőrség februárban "közbiztonsági hálót" hozott létre, amelyben megjelölték a lehetséges veszélyeztetett településeket. Ebben a listában nem volt benne Kisléta, mert nem tartották veszélyeztetett településnek, Tiszalök azonban - ahol egy embert szintén megöltek - igen.

Bencze József bejelentette, hogy az említett hálót kiegészítik, és minden olyan településen, ahol meghatározott arányban romák élnek, a település erre vállalkozó és alkalmas cigány lakosaival közösen éjszakai járőrözéseket szerveznek. Erről már egyezettek a polgárőrséggel is.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. ja 2009. augusztus 16. 16:50
  „És a magyarokat mikorvédik meg a cigóktól???”
 • 20. spiler 2009. augusztus 16. 09:29
  „A POLITIKA AZ ALKALMATLAN NEM A RENDŐRSÉG.............TITEKET ÜTNI,AMIG A LOPOTT DOLGOKAT .PÉNZT VISSZA NEM FIZETITEK KOLOMPÁR ORBÁNNAL EGYÜTT /OCŐ/ EGYFORMÁK VAGYTOK MÁG A SZINETEK IS”
 • 19. Nostradamus 2009. augusztus 16. 06:31
  „6: Most az egyszer egyetértek veled.”
 • 18. .suhym. 2009. augusztus 16. 06:30
  „14. hozzászólás Sziszifusz 2009.08.16. 02:30

  Ha a különböző fórumokba írogató jobbikos hívek, valamint Bálóné, Zazrivec/Vona és a többiek nyilatkozatait olvasva, hallgatva, szócsövük a kurucot és a barikádot olvasva bizony véleményem szerint a Jobbik nem radikális, hanem szélsőséges, nem kicsit, nagyon!
  Ennyi cigány és zsidógyűlölettel már régen találkoztam, mint amit a felsoroltak képesek produkálni.

  Isten óvja Magyarországot tőlük!”
 • 17. .suhym. 2009. augusztus 16. 06:20
  „14. hozzászólás Sziszifusz 2009.08.16. 02:30

  Torontói barátom mesélte, hogy az oda kivándorolt cigányok lakást kapnak, havi nem kevés segélyt, aztán a házakból, ahova beköltöztetnek egy-két cigány családot, menekülnek a régi lakók. Pár hét alatt totálisan lepusztítják a lépcsőházat, a lakást, állandóan ordibálnak....etc.
  Barátom házának környékén volt több magyar étterem, de mikor a cigányok oda kezdtek járni, egymás után zártak be, mert úgy viselkedtek, hogy minden jóérzésű vendég másik éttermet keresett.

  A cigányok bizonyos százaléka igenis szeretne dolgozni, csak éppen nincs hol. Valljuk be, ha egy munkára jelentkezik magyar és cigány is, akkor bizony a munkáltató a magyart részesíti előnyben, és erről cigányság azon része tehet, akik lopnak, csalnak...etc.

  Véleményem szerint először is a szülőknek munkalehetőség kellene, a cigánygyerekeket pedig fel kéne zárkóztatni, de erre nem az a megoldás, hogy beültetem egy olyan osztályba őket tömegesen, ahol jobb tanulók vannak, mert abból semmi jó sem sül ki. Én azt mondom, először egy olyan osztályban kell tanulniuk, ahol azonos képességű gyerkőcök tanulnak, aztán mikor beleszoknak, mind tanulásilag, mind viselkedésileg a dologba, majd akkor betenni őket a jobban tanulók közé. Talán még egyikre másikra ösztönzőleg is hatna a lehetőség, hogy másik osztályba kerülhet.....”
 • 16. .suhym. 2009. augusztus 16. 06:02
  „15. hozzászólás nagypappa 2009.08.16. 03:43

  "..Ha a gyermek órán rosszul viselkedik, ki kell küldeni az osztályból, és igazolatlan nap..."

  Csak úgy szólok, erre nincs lehetőség,
  DE
  ha az összes gyereket kiküldené a tanár az óráról, aki rosszul viselkedik, üres maradna az osztályterem.”
 • 15. nagypappa 2009. augusztus 16. 03:43
  „A (cigány)gyermekek iskolai ellátása, tanszer, napközi ingyenes, a családi (bármilyen) segély alapvetően a közüzemi számlák kiegyenlítésére fordítható. Egy bankkártyás megoldásra gondolok.
  Amennyiben a kedves gyermekhavi öt napot hiányzik igazolatlanul az iskolából 10 %, ha 5-10 közt 25 %, 15 fölött 50 % segély megvonás.
  Ha a gyermek órán rosszul viselkedik, ki kell küldeni az osztályból, és igazolatlan nap.
  Tudom, eleinte lenne balhé, de ha erre is a segély csökkentése, megvonása lenne a retorzió, erősödne a fegyelem.
  A segéllyel nagyon óvatosan kell bánni, könnyen visszaélnek vele. Most is havi étkezési jegyet 2.000.- Ft-árulják.”
 • 14. Sziszifusz 2009. augusztus 16. 02:30
  „"...cigányság azon részének, amely jelenlegi helyzetén képes és akar változtatni..."
  Ez kirekesztés! Flóri három cigánynak akarja szétosztani a hatalmas támogatást!
  De félre hülyeségeket! A romák kb. 30%-a szeretne dolgozni (kb. 15%-a két napnál tovább is), további 30% ösztökélő eszközökkel, módszerekkel (rendőri felügyelet, munkavezetők) befogható! A fennmaradó 40%-ot a Kádár-rendszerben sem tudták munkára kényszeríteni, pedig akkor rendszeresen bevitték őket KMK-ért, és verés nélkül nem jöttek ki a rendőrségről!
  Mivel vezetőik jó példával járnak elöl, így tudják, hogy amíg többszörös bűnöző vezetőiket nem csukják le, addig őket sem fogják, ami a rendszer gyengeségét mutatja a számukra!
  Történelmük folyamán soha sem voltak képesek eltartani magukat. Sem indiában, ahol kasztnélküliek között is a leglenézettebbek, sem bevándorlási célországaikban! Minden országban azt használják ki, hogy emberszámba veszik őket, ezért egyenlő jogokat is kapnak, de csak élvezni szeretik a befogadó ország törvényeinek rájuk nézve kedvező hatásait, a rájuk is vonatkozó törvények kötelezettségi oldala viszont Balogh Artúrjuk szerint is "rasszista", náci, kirekesztő, ellenkezik a "kultúrájukkal"!
  A kultúra a kulcsszó! Ez a kultúra a gádzsót szabad prédának tekinti! Tőle lopni, kirabolni nem bűn, de a megölése sem! Ha cigány cigányt öl, a törvényeik szerint szeretnének igazságot tenni! Ha szerintük "rossz" ember, hagyják bosszúból megölni, ha "jó" cigány, bújtatják a hatalom elöl! Ezt hívják úgy, hogy állam, az államban! Minden országban öntörványúen élnek, de mindenhol csak követelnek! Európa több országában súlyos a helyzet, és nem Magyarországon a legrosszabb, csak "kormányzó pártjaink" próbálják elhitetni a világgal, hogy "robbanásig" feszült a helyzet!
  A jelenlegi kormány, és a Horn éra is végső szorultságában a kijátszotta a rasszista és antiszemita kártyát! A Jobbik miattuk jött létre! Ők akarták, hogy legyen! A közvagyon kíméletlen és lelkiismeret furdalás nélküli ellopásával, baksisért kiárusításával! Tudták, hogy a perifériákra szoruló tömegekből az alulképzett cigányság lesz az első, aki oroszlán részt fog vállalni a bűnözésben, történelmi -és hagyománytiszteletből, valamint azért, mert a kormányok szabadrablást hírdettek (nem nehéz a békát a tónak ugrasztani)! Azzal is tisztában voltak, hogy az ország kizsigerelése a romákat érő pozitív diszkriminációval még tovább élezi a helyzetet!
  A Washington Post, a Der Spiegel, vagy a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósításai mindig Vásárhelyi Mária, Petsching Mária Zita, Andrassew Iván vagy Mészáros Tamás (és egyéb SZDSZ-hez kötődő) balliberális értelmiségiektől származnak!
  A Lévai Katalain féle balliberálisnak hazudott cion bérencek gyártják és küldik a német, amerikai stb. országok újságíróinak a hazug, felbérelőik érdekeinek megfelelő "hírnyersanyagokat"!
  Hol hallasz Magyarországon 2009. január 1-től augusztus 1-ig elkövetett 40, nem cigány, de cigányok által elkövetett gyilkosságról (a valós szám ettől jóval nagyobb, mert gyakori, hogy súlyos testi sértésnek minősítenek gyilkosságokat, ha a sértett csak egy-két nap múlva hal bele a sérüléseibe)! Nem túl gyakran írják le az újságok azt, hogy "öljétek meg a magyart", vagy a "gádzsó magyart"! Tudod mi az a gádzsó? Ugyanaz, mint a zsidónak a gój (kifosztható, lelkiismeretfurdalás, és saját társadalmukban következmények nélkül megölhető BAROM)!
  Az asszimillálódott cigányság nagyívben elkerüli a bűnöző, ingyenélő fajtáját! Láttam olyan cigányverekedést, ahol azért akarták megverni a dolgozó cigányt, mert azt mondta a másik, segélyét eljátékautomatázó cigánynak, hogy menjen el dolgozni, ő a napon izzadt a pénzéért, nem ad! Ha minden igaz lett volna, amit a fejéhez vágtak, bevihették volna a "smucig" cigányt rasszizmusért, nácizmusért, fajgyűlöletért, de szerencsére csak a verekedő falkát vágták ki, mint a sz...s macskát, a helyzetet jól ismerő magyarok! Sajnálom a beilleszkedett, esetenként, ha nincs állandó munkája, segély mellett feketemunkát kereső és találó romákat, mert elvadított, és teljesen szabadon engedett fajtársaik az élethez és a munkához való jogukat és esélyeiket rontják!
  Ma nem lenne Jobbik és csak kezelhető mértékű cigánykérdés, ha az MSZP-SZDSZ-FIDESZ-MDF nem tette volna tönkre az országot mérhetetlen mohóságával! Most azt szeretnék, hogy az általuk "kitermelt" radikális jobboldal és a cigányok kírtanák egymást, hogy legyen hely a "betelepülő" gazdáiknak!”
 • 13. lidocain 2009. augusztus 15. 21:41
  „"magyarországi cigányság nagy része a nemzetgazdaság aktív tagjává, adófizető állampolgárrá válhat" hol a bánatban élnek ezek?még a magyarnak sincs munkahely.ha csak üres fecsegésnek szánta,annak jó volt.”
 • 12. dodó 2009. augusztus 15. 21:28
  „A Lungo Drom elnöke fárkásflóri háromszor büntetett (nem a SZER hallgatásáért),kétszer ült, 8 osztályt bemondással igazolt, sikkasztási ügyében elnöki kegyelmet kapott, aktáját 30 évre titkosították.

  Van pofája nyilatkozni???
  Tud-e mutatni egyetlen cigány vezetőt, aki nem bűnöző???”
 • 11. mosómasa 2009. augusztus 15. 21:19
  „10. Ugye,Te se gondoltad komolyan? Mert a szlovákok tárt karokkal várják őket?! Van ott is épp elég, velük se bírnak.”
 • 10. flexsnake 2009. augusztus 15. 20:49
  „8. megoldás az lenne ha átzavarnánk őket a szlovákokhoz :D
  Nem, megoldás ha végre békén hagynánk őket meg ők is minket. Nem kell jönni segélyért. Adjon a cigány segélyt a cigánynak.”
 • 9. flexsnake 2009. augusztus 15. 20:49
  „8. megoldás az lenne ha átzavarnánk őket a szlovákokhoz :D
  Nem, megoldás ha végre békén hagynánk őket meg ők is minket. Nem kell jönni segélyért. Adjon a cigány segélyt a cigánynak.”
 • 8. mosómasa 2009. augusztus 15. 20:38
  „6. Nem beillesztésről - LEGO- beszélek, hanem beilleszkedésről. Ami számomra azt jelenti , hogy megpróbálkoznak úgy élni, viselkedni, mint az elvárható egy normál magyartól. Tőlem beszélhetnek cigányul, gyakorolhatják a szokásaikat, ha azzal nam sértik a többi embert. Erre, ahol én lakom , szépen megfér egymás mellett a szlovák és a magyar is. Mindkét "felekezet" dolgozik, elismeri a másik értékeit.Nem kell félni egyiknek a másiktól.
  "...ha nem tud viselkedni, kizavarjuk." Ki, és hová? Ez lenne a megoldás? Szerintem a romavezetőkön sok ,nagyon sok múlik.”
 • 7. flexsnake 2009. augusztus 15. 20:26
  „JA és a történet:

  Mikor isten gabonát osztott a magyaroknak a cigányokat is hívta de a cigányoknak nem volt zsákjuk. Azt mondták a cigányok hogy add oda a gázsónak, töltsd az ő zsákjába a mienket is.
  Miután isten elment és a cigányok kértek a gabonából , a gázsók nem adtak. Ezért lop a cigány a gázsótól.

  És tessék kapaszkodni: EZ KÉREM EGY SZOCIOLÓGIAI TANKÖNYV RÉSZE :D”
 • 6. flexsnake 2009. augusztus 15. 20:23
  „5. na milyen érdekes! A beilleszkedésről a ne lopj meg hasonlókról tényleg mintha csöppnyivel kevesebbet beszélnének.
  Szeretem az olyan szavakat hogy beilleszkedés meg integrálás. Az a bajom ezzel hogy beilleszteni a legót lehet egyiket a másikba meg esetleg a tetrxben ami oda illik. Ami nem illik oda azt nem lehet beilleszteni.
  És itt most nem a bőrszínre utalok mert szénbányában teljesen mindegy. Csak amíg szergelj csákányozik, gazsi elszalad a szerszámmal....
  Miután nekem elmagyarázták hogy a cigány miért lop a gázsótól, megértettem hogy nem szabad erőpszakossan azt akarni hogy fehérek legyenek mert nem azok.
  Nem péntekek hogy szoktatjuk és nem esznek embert robinson mellett.
  Amikor előkerül az integrálás szó azt érzem benne hogy itt most nem is emberekről beszélünk. Mintha muszáj lenne valakit integrálni, olvasztani a többi közé a saját hibájából, de hogyan???
  Magyarázza már el nekem valaki hogyha 20 cigánygyereket összezárnak 100 nem cigánnyal és a gyerekek menekülnek a suliból, miért jó?
  Békén kell őket hagyni. Ha akarnak akkor önerőből beilleszkednek, ha nem akarnak akkor meg nem. Nem lesz ebből probléma, ha nem tud viselkedni, kizavarjuk.
  Menj el egy diszkóba, anyázz, üvöltözz és a kidobó nem fog integrálni meg becézgetni hanem kidob a picsába.
  Hülyén álltunk hozzá a cigánykérdéshez.
  Nem kell pénzelni semmilyen ilyen irányú programot, minket se pénzelnek hogy legyünk cigányok.”
 • 5. mosómasa 2009. augusztus 15. 20:14
  „A romavezetők meg végképp alkalmatlanok vezetésre, mert csak uszítani tudnak, állandóan csak a kirekesztésről ,a megkülönböztetésről , a rasszizmusról papolnak, ahelyett, hogy a beilleszkedésre, a normális emberi életmódra nevelnék társaikat. A sok -sok integrálásra kapott pénzt pedig nem kellene lenyúlni, hanem arra használni, amire kelL. A rendőröket pedig nekik kellene a legjobban támogatni, nem pedig rögtön rasszizmussal fenyegetőzni, ha bevarrnak - jogosan - pár romát.”
 • 4. klj_54 2009. augusztus 15. 20:05
  „A címre utalva: a roma vezetők is alkalmatlanok feladatuk ellátására!”
 • 3. bespin 2009. augusztus 15. 19:43
  „1.Ok, látom már meg van a ma esti hangulatod!
  Ez most jó volt! Jót szóltál. A ritkák egyike.:-)”
 • 2. pmjelolt 2009. augusztus 15. 19:36
  „LOGOPEDUSHOZ KELLENE MENNIE MINDNEK-FÖLEG A fLEXNAKENAK :dd”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy 19 éves fiú fulladt a Balatonba

Vízi bicikliről csúszott a Balatonba a Balatonszabadi-sóstói strandon, majd eltűnt a víz alatt egy… Tovább olvasom