Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ma dönt az MDF-választmány az EP-listáról

Az MDF országos választmánya szombaton véglegesíti a párt európai parlamenti listáját, melyről szerdán döntött az elnökség.
A listán Bokros Lajos és Habsburg György után helyet kapott Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt külügyi kabinetjének vezetője, Joó Szabolcs, az ötödik helyet pedig Dávid Ibolya foglalja el. Olajos Péter, a párt mostani EP-képviselője nem szerepel a listán.

Háromórás ülésen döntött az MDF elnöksége szerdán 80 százalékos támogatással arról, hogy Bokros Lajos volt pénzügyminiszter vezeti a párt EP-listáját - mondta még szerdán Dávid Ibolya. A lista második helyén Habsburg György nagykövet kapott helyet, őt pedig Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt külügyi kabinetjének vezetője követi. A lista negyedik helyén egy fiatal MDF-es politikus, Joó Szabolcs, egy uniós pályázatíró cég vezetője áll, az ötödik helyet pedig Dávid Ibolya foglalja el. A listát az MDF választmánya szombati ülésén fogja véglegesíteni.

Dávid Ibolya elmondta: Habsburg György már bejelentette, hogy elfogadja a felkérést, ha a választmány is támogatja. Bokros Lajos vasárnap érkezik Magyarországra, így akkor, a választmány döntésének birtokában tud majd választ adni. Dávid Ibolya megfogalmazása szerint: "az már megtiszteltetés volt az elmúlt időszakban, hogy hozzájárult ahhoz, hogy számolhat a Magyar Demokrata Fórum az ő listavezetésével".

A pártelnök megfogalmazása szerint Olajos Péter - jelenlegi EP képviselő - bejelentette a sajtó nyilvánosságán keresztül, hogy nem vállal helyet a listán. Dávid Ibolya azt mondta, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban többször is beszéltek, tudta Olajos Péter, hogy az MDF lehetséges listavezetőkkel tárgyal. Így nem bízhatott abban, hogy listavezető lesz - tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Dávid Ibolya mennyi európai parlamenti hellyel számol azt mondta: "bízik benne, hogy a negyediknél megáll az MDF listája", mivel ő maga továbbra is itthon kíván politizálni. A lista ötödik helyét azért vállalta el, mert Bokros Lajos és Habsburg György miatt kötelességének érezte, hogy szerepeljen az első öt hely egyikén.

Olvasóink írták

 • 5. maci52 2009. március 07. 14:32
  „Folytatom a névsort,büdösödik a helyzet,
  Ujhelyi Pityu
  Lendvai Nyanya
  és még sokan mások aki megszokták a zsíros állásokat.”
 • 4. szegedifiú 2009. március 07. 12:07
  „Javaslataim a "csodás" MDF listára:
  Horn Gyula (Ő ült Bokros mellett, amikor az országra zúdította legendás csomagját). Bár valószínű nem tudna kimenni, de NAGY NÉV (jó pufajkás).
  Kiszel Tünde
  Kelemen Anna
  Mézga Géza.

  Ennyi. Többen úgysem juthat jól fizető pozícióhoz!

  U.i.: Kedves Dávid Ibolya! Így kell egy pártot tönkre tenni! Önnek sikerült!”
 • 3. gardista33 2009. március 07. 11:58
  „dupla 0 :D”
 • 2. boris013 2009. március 07. 10:20
  „Egy hete nem tudok aludni emiatt.”
 • 1. madártej 2009. március 07. 09:20
  „Mi az az MDF ma már? Egy nagy 0.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorban állnak a diplomások a Tescos munkáért!

A májusban Sárváron nyíló Tesco áruház alig több mint száz álláshelyére ezernél is többen adták be jelentkezésüket. Tovább olvasom