Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Ma dönt az Országgyűlés az ORTT új elnökéről és tagjairól

Hétfőn dönt az Országgyűlés az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) új elnökéről és tagjairól.
A testület élére Majtényi Lászlót jelölték, aki 1995-től 2001-ig adatvédelmi biztos volt, és a köztársasági elnök tavaly is jelölte az állampolgári jogok országgyűlési biztosának, de a parlament nem támogatta megválasztását. Az ORTT tagjának jelölték Ladvánszky Györgyöt, Szalai Annamáriát, Tímár Jánost, Tirts Tamást és Wéber Jánost.Az 1996-ban elfogadott médiatörvény szerint az ORTT-t a képviselők több mint felének szavazatával négy évre választják. A testületnek legalább 5 tagúnak kell lennie. Elnökét a köztársasági elnök és a miniszterelnök együtt jelöli, tagjait pedig a parlamenti frakciók, minden képviselőcsoport egy-egy tagot jelölhet. Az ORTT mostani elnökének, Kovács Györgynek mandátuma március 31-én jár le.

Az előzetes szerint az Országgyűlés hétfőn folytatja a tervező és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló törvény részletes vitáját, valamint a pálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló jogszabályét. Kedden kezdődik a géntechnológiai tevékenységgel, valamint annak a mezőgazdasági és élelmiszeripari alkalmazásával kapcsolatos jelentés általános vitája. Ugyancsak kedden folytatják a 2007 és 2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepcióról szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint háromezren formáltak békejelet a Hősök terén

Körülbelül 3500-an formáztak meg közösen békejelet a Hősök terén vasárnap este Budapesten - tájékoztattak a szervezők. Tovább olvasom