Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Ma eldől, hogy az SZDSZ tárgyal-e Gyurcsánnyal

Pénteken dönt az SZDSZ Ügyvivői Testülete arról, tárgyalnak-e a miniszterelnökkel, és ha igen, akkor pontosan miről. Gyurcsány Ferenc a Megegyezés című cselekvési programról egyeztetne a liberálisokkal.
Az SZDSZ az elmúlt hétvégén elutasította Gyurcsány Ferenc cselekvési programját - részben tartalmi kifogások miatt, részben pedig azért, mert hiteltelennek tartják a kormányfőt. Kérdéses ezért, hogy eredményes lesz-e a tárgyalás. Az SZDSZ képviselői egy szakértői kormány felállításának lehetőségéről is beszélni akarnak Gyurcsány Ferenccel. A liberálisok egy másik meghívásról is döntenek pénteken: Dávid Ibolya, az MDF elnöke ellenzéki csúcstalálkozót szervez a kialakult helyzet megoldásáról.

Az MSZP szeptember végéig adott magának időt, hogy megegyezzen a liberálisokkal. Lamperth Mónika egyértelművé tette, hogy Gyurcsány Ferenc személye nem lehet az SZDSZ-szel folytatott tárgyalások témája. A politikus szerint az előzetes liberális nyilatkozatok ellenére is van esély a megegyezésre.

Olvasóink írták

 • 19. ZOLI51 2008. szeptember 05. 16:01
  „IGAZADVAN MAGDI..........FOGOMI A HORGÁSZ CUCCOMAT BEÜLŐK A CSÓNAKOMBA ÉS INKÁBB HORGÁSZOM ,BÉDA A DUNA HOLTÁGA MOHÁCSNÁL CSODÁLATOS VIZ........A SPORIKKAL TILOS TÁMA A POLITIKA,HELYETTE AZ EMLÉKEK....ÉS A VÁGYAK A TÁMA........DE MINDIG EGY DOLOGNÁL ÉR VÉGET A VITA AZ PEDIG NEM A POLITIKA,,,,,,,,,,,,SZERINTED???????????”
 • 18. magda 2008. szeptember 05. 11:32
  „Zoli51-nek: Nehéz így vitatkozni, mert sajnos a vágyak meg a realitás ritkán találkoznak /főként nálunk/, és sajnos arra is volt példa, hogy amikor látszólag a vágyaink szerint alakultak a dolgaink, abban is csalódtunk. Elnézést a "lírázásért",de jobb nem jutott eszembe /Magdolna/.”
 • 17. maczi 2008. szeptember 05. 11:15
  „Ki fog kinek lefeküdni ez itt a kérdés.”
 • 16. zoli51 2008. szeptember 05. 11:11
  „MAGDA lehet hogy igazadvan de akik a melegek jogaiért,aki a sulinet programon gazdagodott meg....stb,sorolhatnám........
  ennek a pártnak a szavahihetősége,hozzáértése olyan amilyen
  .hát az ilyen pártok miatt nő a MIÉP szinpatizánsainak a száma..
  a világon a politikusok mindenütt hazudnak,,,,,,,csak a milyenk be is vallja ez mutatja a diletantizmust”
 • 15. magda 2008. szeptember 05. 11:00
  „Válasz Zoli51-nek: Vigyázzunk azzal az 1%-kal,mert,ha a szavazóbázis összetételét nézem,választáskor több lesz az! Egy százalék ide vagy oda,az SZDSZ jelenlegi kulcspozícióját naívság lenne tagadni./Magdolna/.”
 • 14. theseus 2008. szeptember 05. 10:43
  „Hogy kisgucinak mi a jó, azt csak ő tudja. Csodabogár, hogy megmaradt Gyurcsány-imádónak.
  Szerintem van jobb dolog az elkúrásnál és a folyamatos hazudozásnál, amihez Gyurcsány ért. Ennél bármi és bármelyik politikus jobb lenne.

  Magára valamit is adó ember már nem áll szóba Gyurcánnyal, mert egy notórius hazudozóval semmi értelme.
  Az SZDSZ-nek meg bármilyen hír jó, csak hogy szerepelhessen és benne legyen a hírekben. Kűzdenek az 5 %-ért.”
 • 13. oboa 2008. szeptember 05. 10:33
  „Ellenzéki csúcstalálkozó? Dávid Ibolya? MDF? SZDSZ? Hol élnek ezek? Talán Mars-lakók?”
 • 12. magda 2008. szeptember 05. 10:30
  „Némi enyhülés mutatkozik az SZDSZ és a FIDESZ amúgy rendkívül laza kapcsolatában,ezt onnan gondolom,hogy a FIDESZ bírálatai az SZDSZ felé csökkenőben vannak. És ha ehhez még jönne esetleg az MDF?...-Csak hangosan gondolkozom... /Magdolna/”
 • 11. tapsi 2008. szeptember 05. 10:02
  „Had ne soroljak olyan szociális kiadásokat, melyeket racionalizálva, csökkentve, megfelelő helyre juttatva csökkenteni lehetne az állam erre fordított kiadásait.
  De egyet mondok, hogy lássátok feleim szümtükkel, mik vogymuk. Ha valaki beadja árvaházba a gyerekét, majd onnan valaki kiveszi, de nem örökbefogadva őt, hanem csak "nevelőszülőként", akkor 80.000 Ft-ot kap a gyerek után. Döbbenet. Nem? Egy faluban a romák ezt használják ki, és ezért nem fizet évek óta egy fillér adót sem. Nem ferdítek. A TV-ben is volt erről szó.
  No, ezt pl megnyírbálhatnák, és kész.”
 • 10. zoli51 2008. szeptember 05. 10:01
  „mit akar az 1°%-os párt .ÉN AZ MSZP HELYÉBEN visszakérném az összes audi .iroda és egyéb kulcsokat .......szdsz-nek kiadnám az utját------------elörehözott választás esetén az MSZP IS BUKNA DE AZ SZDSZ NAGYOBBAT JOLENNE HA EZZEL TISZTÁBAN LENNE A HORN GÁBOR,,,,,,,A FODOR SZIMPATIKUSABB MINT A KÓKA A NYÚL MOSOLYÁVAL.DE A PÉNZ KÓKA MÖGÖTT VAN ÉS AZ IZRÁELIEK IS!!!!!!!!!!!!4”
 • 9. kleizmeir 2008. szeptember 05. 10:01
  „Rákosi elvtárs nem tűri a kritikát. Ennyit az MSZP megújulásának lehetőségeiről. (korábbiak, pl. Társadalomtudományi Tagozat leminősítése és egyebek. 8-oz, Igaza van Gyurcsány tudja, mit csinál, hatalom megtartása, minden ennek van alárendelve, az ország, a nép, sőt a saját pártja is.:

  Gyurcsány lemondását követelte - fegyelmi indult ellene
  Utoljára frissítve: 2008. szeptember 4., 20:34
  Az MSZP pécsi elnöksége fegyelmi eljárást indított a korábban a miniszterelnöki és a pártelnöki poszt szétválasztását kezdeményező Komáromi István városi alapszervezeti titkár ellen - közölte a párt városi elnöke csütörtökön az MTI-vel.
  Az MSZP elnöksége még szerdán tartott rendkívüli ülésén döntött az eljárás megindításáról, miután elemezte Komáromi Istvánnak az elmúlt időszakban tett sajtónyilatkozatait, s úgy ítélte meg, hogy azok tartalma sérti a párt alapszabályát - mondta el Tóth Bertalan. Arról, hogy a grémium pontosan mit talált az alapszabályba ütközőnek, a városi elnök nem kívánt nyilatkozni.
  (MTI)"

  Rákosista siserehad.”
 • 8. Gyurcsány csinálja, a többiek meg csak a hatalmat osztogatják egymás között 2008. szeptember 05. 09:55
  „Jól vagy rosszul én nem tudom (mert adat van ilyen és olyan is) de Gyurcsány legalább csinálja amit jónak lát, amiben hisz. Már elnézést, de az SZDSZ, a Fidesz és a többiek ezidő alatt nem azzal vannak elfoglalva, hogy ők mit csinálnak MÁSHOGY, hogy a segélyezési rendszer SZERINTÜK mitől lehetne hatékonyabb és olcsóbb hanem hogy milyen kormány legyen, ki legyen annak a vezetője, melyik belső emberük legyen SZAKÉRTŐNEK ÁLCÁZVA tagja, vagy legyen -e előrehozott vlasztás.

  Hatalomban lenni tuti jó dolog amíg az ember nem érzi át a felelősséget és nem kell népszerűtlen dolgokat csinálnia.”
 • 7. hosszúnyelv, rövid ész 2008. szeptember 05. 09:45
  „A szocializmusban is párttitkárok fenekét nyalták. Az MSZP-nek mosakodni sem kell, 17 év alatt már fényesre nyalták a valagukat!”
 • 6. zweistein 2008. szeptember 05. 09:05
  „Tisztelt kisguci! Ami késik, nem múlik. - Igaza van abban, hogy xsak "kemény" intézkedésekkel lehet rendbe tenni a gazdaságot (ezt nagyon jól látja, mégha MOST ezek az intézkedések nem is annyira súlyosak, mint Ön véli.). A miniszterelnök programja NEM ilyen. (ezt is jól látja). Ergó, ha még eltelik a 2010-es választásokig 2 év, akkor a helyzet csak fokozódik, de akkor megkerülhetetlenül drasztikus intézkedések meghozatalára kell hogy sor kerüljön, akár keményebbekre is, mint amiket most itt feltételez. Függetlenül attól, hogy ki lesz kormányon. De ne menjünk annyira előre. Annyit még ehhez a gondolatához "jelenleg senki nem tud jobbat, mint Gyurcsány!", hogy ha saját hatalmának 1,5 éves meghosszabbítására céloz, akkor lehetséges, hogy ebben is igaza van. De - ha Ön olvas másfajta véleményeket is - akkor tudnia kell, hogy ez az országra, a lakosságra nézve - még az Ön gondolatmenete szerint is - aggályos kijelentés, de a jelenlegi miniszterelnök pályafutása során nem példátlan (gondoljon az őszödi beszéd vonatkozó részére " két évig nem csináltunk semmit, ..."”
 • 5. Emil Zituan 2008. szeptember 05. 08:58
  „Kisguci!

  El vagy tévedve...az összes média arról cikkezik, hogy milyen - felesleges - kiadásai vannak sorozatosan a kormányzatnak. Például az irodabútor beszerzés...például a kormányszóvivős honlaptákolmány. Sorolhatnánk. Nem kell a nyugdíjakhoz, a szoc. kiadásokhoz nyúlni.
  Elég, ha szépen a kormányzati kiadásokat a felére csökkentik.
  Ébredj fel és ne dőlj be az agymosásnak.
  EZ”
 • 4. hu 2008. szeptember 05. 08:20
  „"Ma eldől, hogy az SZDSZ tárgyal-e Gyurcsánnyal"-persze hogy tárgyalnak. Csak megy a cirkusz, parasztvakítás. Ez is az időhúzás része.”
 • 3. mai 2008. szeptember 05. 08:06
  „A 2. hozzászóló legalább tudná, hogy ki kivel van...”
 • 2. kisguci 2008. szeptember 05. 07:58
  „Két dolog lehet vagy elfogadják vagy készülnek a parlamenten kívüli életre.
  Jelenleg senki nem tud jobbat mint Gyurcsány!
  Mindenki hallgat mint aki besz@rt! Félnek attól, nekik kell bejelenteni a 13. havi nyugdíj megvonását, a nyugdíjak befagyasztását, a szociális kiadások megnyirbálását és a közszférában dolgozók fizetésének csökkentését.
  Ez vár az országra ha Orbán kerül hatalomra!
  Azért kellene a "szakértői kormány", hogy ezt a mocskos munkát elvégezzék és a Vezír tiszta maradjon!
  El lehet dönteni ha lesz előre hozott választás mit is akarunk!”
 • 1. opera 2008. szeptember 05. 07:18
  „Ez nem kérdés az SZDSZ részéről. Nincs más választásuk, folytatódik a síkosra nyalás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától ismét hőségriadó

Másodfokú hőségriadót rendelt el péntektől vasárnapig az országos tiszti főorvos. Az Országos… Tovább olvasom