Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ma este a Magyar Rádió előtt lesz tüntetés

A Magyar Rádió elé jelentettek be tüntetést kedden az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) az úgy nevezett Magyar Nemzeti Bizottság 2006 elnevezésű csoportosulás vezetői.
Gonda László és Bene Gábor az ORFK székháza előtt várakozó újságíróknak elmondták, hogy kedden este a Szabadság tér előtt fognak tüntetni, ahol petíciót terveznek átadni a Magyar Televízió (MTV) vezetőinek, és azt akarják elérni, hogy követeléseiket saját maguk olvashassák be a köztelevízióban.

Gonda László úgy fogalmazott: ha a "hatalom" nem akar valódi társadalmi párbeszédet és csak a "megmondó embereit hívja be a köztelevízióba, akkor mi, azt hiszem, át fogjuk a terepet engedni azoknak az erőknek, akik régóta mozgolódnak ebben az országban". Hozzátették: emellett azt akarják, hogy a parlamenti pártok képviselői a sajtó nyilvánossága előtt tárgyaljanak velük.

Kert Attila, a tüntetők által egy évvel ezelőtt megostromolt MTV hírigazgatója az esettel kapcsolatban annyit mondott: ha ismét petíció beolvasását követelő tüntetők vonulnak az épülethez, "a helyzetnek megfelelően döntünk, a hatályos jogszabályok betartásával", azt azonban nem közölte, ez alatt mit értenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-ukrán kishatárforgalmi megállapodás

Tovább olvasom