Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ma is kizárták Almássyt az MDF parlamenti frakciójából

Újra kizárták hétfőn az MDF parlamenti frakciójából Almássy Kornélt a képviselőcsoport délelőtti ülésén. Herényi Károly úgy fogalmazott, hogy "meghozták a pénteki döntés megerősítését".
Az ellenzéki párt volt alelnökét a pénteki ülésen zárták ki először, de azon Almássy Kornél nem volt ott, így vitatja annak a döntésnek a jogszerűségét. A politikus most még tagja az MDF-nek, a párt nyilvántartásából csak az Országos Választmány határozata után törlik.

Az MDF-frakció pénteken egyhangúlag döntött Almássy Kornél kizárásáról, ő azonban nem kapott meghívót sem a képviselőcsoport, sem az elnökség aznapi ülésére, így nem is vett részt azokon. A Magyar Demokrata Fórum elnöke úgy nyilatkozott pénteken, hogy törvénytelennek és ezáltal semmisnek tartja kizárását. Almássy Kornél részt vett viszont az MDF szombati tisztújításán, és szavazhatott is - Dávid Ibolya újbóli elnökségére nemet mondott.

A frakció hétfői ülése után Almássy Kornél úgy fogalmazott: "Herényi Károly egy rendes kizárást sem tud ismételten véghez vinni." Az újságíróknak egy levelet mutatott fel, amelyben szeptember 26-án értesítik a kizárásról. A képviselőcsoport hétfői ülésén nem volt ott Dávid Ibolya, mert külföldre utazott. Csáky András sem jelent meg, Almássy Kornél tudomása szerint azért, mert a másik munkahelyén dolgozott éppen.

Almássy Kornél megismételte, hogy a pénteki kizárása szerinte nem volt jogszerű, még konzultál arról, tegyen-e jogi lépéseket emiatt. A szombati tisztújítás körülményeit és eredményeit is megvizsgáltatja jogászával. Az MDF alelnöke elmondta, hogy a párttól kapott telefonját letiltották, parlamenti belépőjével együtt. "Balkáni megoldást választott a frakció" - fogalmazott, majd hozzátette: 'így jár az, aki fel meri emelni szavát Dávid Ibolyával szemben" és "aki szembe mer menni a Tisztelet Társaságával az MDF-en belül."

Almássy Kornél a pontos ülésrendet még fontolgatja, de a parlament hétfői plenáris ülésén már a független képviselők között lesz.

Herényi Károly frakcióvezető szerint hétfőn meghozták a képviselők pénteki döntésének megerősítését, és megteremtették a lehetőségét annak, hogy az ülésen Almássy Kornél is ott legyen, illetve elmondhassa álláspontját. Kizárását most is mindenki megszavazta, leszámítva magát Almássyt.

"Volt némi formai hiba" - így válaszolt Herényi Károly arra kérdésre, szabálytalan volt-e a pénteki döntésük. Arra a kérdésre pedig, hogy miért tiltatták le Almássy Kornél telefonját és belépőjét, azt mondta: "ez majdnem mindegy". Herényi Károly szerint nem tartanak attól, hogy a volt alelnök esetleg "magával visz" más képviselőt a frakcióból. Ha ez egyébként valóban megtörténne, megszűnne az MDF képviselőcsoportja, mert a létszáma már nem érné el a minimális 10 főt.

Almássy Kornél most jogilag még tagja az MDF-nek. Pénteken a pártból is kizárták ugyan, de a tagsági jogviszony az alapszabály szerint törléssel szűnik meg - az ehhez szükséges határozatot pedig az országos választmány hozza, várhatóan hamarosan.

Olvasóink írták

  • 1. maci52 2008. szeptember 29. 20:06
    „Állítólag Dávid Ibolya lesz az ENSZ főtitkára,az Izraeli rabbik szövetségének elnöke,meg a nagy indián sámán.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nabucco: az SZDSZ Kóka Jánost jelöli a bizottság élére

Kóka János frakcióvezetőt jelöli az SZDSZ a Nabucco bizottság élére - áll a szabad demokraták hétfői… Tovább olvasom