Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ma lesz a legmelegebb ezen a héten

Tizenhat fokig is felkúszott tegnap a hőmérő higanyszála Szegeden. Rekord most sem született: 2002-ben például 21,7 fokot mutatott a hőmérő ezen a napon. Ma 22 foknak kellene lennie ahhoz, hogy megdőljön a rekord.
Eléri a 22 fokot ma a hőmérséklet, nem éri el? Nem valószínű, hogy eléri – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi kirendeltségén. Bár igaz, hogy az 1900-as évek elejétől – azóta végeznek meteorológiai méréseket Magyarországon – még soha nem volt a három téli hónap ennyire enyhe, ha azonban februárt önmagában nézzük, volt már melegebb is. Az viszont biztos – akár megdől ma a napi rekord, akár nem –, hogy e héten ma, szerdán lesz a legmelegebb nap; még a hajnali órákban sem várható fagy – ellentétben a tegnapi nappal, mikor hajnalban merő dér borította a növényzetet, s még a talaj fölött két méterrel is 0 fok alá süllyedt a hőmérőben a higanyszál. Nem is lesz fagy hajnalban a következő három-négy nap során sem, hét végére azonban kisebb lehűlés várható: napközben csak 12-13 fokig emelkedik a hőmérséklet. Futó záporok is várhatók, és átmenetileg visszatérhetnek a hajnali fagyok.

S hogy tényleg elfelejthetjük – az itt sem volt – telet? Napról napra valószínűbb, bár például az 1930-as években, egy csaknem a mostanihoz hasonlóan enyhe tél után március legvégén egész napos, óriási hófúvás lepte meg az embereket. S akár még áprilisban is jelentkezhet pár órára megmaradó hó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom