Délmagyar logó

2019. 03. 27. szerda - Hajnalka 3°C | 12°C Még több cikk.

Ma mutatja be Erős Magyarország programját a Fidesz

Ma mutatja be az Erős Magyarország címet viselő programját a Fidesz Budapesten, amelynek kidolgozását Navracsics Tibor frakcióvezető irányította.
A dokumentumot, amelyet már többen kritizáltak azzal, hogy kevés konkrétumot tartalmaz, a Fidesz alap programnak tekinti, amely szerintük az intézkedés sorozatok kidolgozásásval rövid időn belül alkalmassá tehető arrra, hogy választási program legyen belőle. A Fidesz vezetői azzal számolnak, hogy a választások 2010-ben lesznek.

A program kulcsának a gazdasági növekedés megteremtését tekentik. Ezt a vállakozások fejlesztése mellett az államháztartási fegyelem erősítésével, adóterhek csökkentésével és a foglalkoztatottság növelésével képzelik. A Fidesz azt ígéri a vállalkozóknak, hogy módosítja az áfa befizetés szabályait, törvényi garanciát vezetnek be az állam áfa-visszafizetési kötelezettségére, az állami megrendeléseknél a késedelmes fizetés felszámolására. Kiemelt figyelmet akarnak fordítani arra, hogy a nagyvállalatok minél jobban integrálódjanak az ország gazdaságába. A Fidesz - elemzői véleményekre hivatkozva - az euró-beveztés céldátumát 2014-re teszi.

A dokumentum egyebek mellett kitér a nyugdíjrendszer átalakításának szükségességére. Óvatosan fogamazva leszögezi, hogy növelni kell a járulékfizetési hajlandóságot. A korkedvezményre jogosító munkakörökben foglalkoztatottak után fizetendő korkedvezményes-biztosítási járulékot eltörölnék, de pontosítanák az ilyen munkaköröket és a korkedvezményes nyugdíjba vonulás feltételeit. Célul tűzik ki, hogy a 40 évet ledolgozó nők életkorttól függetlenül nyugdíjba mehessenek.

A program több példát is hoz arra, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok milyen sikereket értek el. A Fidesz szerint ezek a sikerek a helyi vezetésből átültethetők az országra is egy kormányváltás alkalmával.

A egészségügy fejezetben a programalkotók úgy fogalmaznak: határozottan ellenzik az átgondolatlan kórházbezárásokat. A Fidesz az olcsóbb egészségügyi ellátási formákat kívánja előtérbe helyezni. Úgy vélik, hogy az egészségügyi biztosítási rendszer fejlesztése a következő kormányzati ciklus egyik fő feladata lesz. A Fidesz támogatja a kiegészítő biztosítások újabb formáinak bevezetését, de azt ígérik, nem fognak a magyar egészségügyre ki nem próbált rendszereket erőltetni. A programban egyértelműen fogalmaznak a vizitdíjról és a kórházi napidíjról, azokat ugyanis egyértelműen elutasítják.

Olvasóink írták

  • 1. S.Grandpierre Cecília 2007. december 09. 09:19
    „Őszinte, tiszta programot várunk, de a hétköznapi ember nehezne tud eligazodni a politikában. Jó lenne már, ha olyan személy állna az "élen", aki egyedülálló tehetségével, méltón vezetné a magyar népet.
    Bízom abban, hogy az elszámoltatás benne lessz az új programban, persze nem egy könnyű dolog, hiszen nagyon sok átjátszott pénz már talán nincs is az országban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött össze az 5-ös főúton

Öt autó ütközött össze pénteken este fél kilenckor az 5-ös főúton, a Budapestről Szeged felé vezető… Tovább olvasom