Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Ma távozik hivatalából az ORTT elnöke

Ma távozik hivatalából Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület elnöke.
Utolsó munkanapjára még összehívott egy testületi ülést, ahol - ha határozatképes lesz a tanácskozás - foglalkozhatnak a két országos kereskedelmi televízióra kirovandó óriásbüntetésekkel is. Az előterjesztés szerint a délutáni kibeszélőshow-k miatt az RTL Klubra 54 óra elsötétítés, a TV2-re 105 milliós kötbér kiszabását indítványozta az ORTT irodája.

A korábbi adatvédelmi biztos, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet igazgatója október 29-én, egy nappal az országos kereskedelmi rádiós koncessziók odaítélése után mondott le - november 30-i határnappal - a médiahatóság vezetéséről.

"Azon a napon, amikor az Ön jelölését követően az Országgyűlés megválasztott az ORTT elnökének, úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a pártpolitikától. Tekintettel arra, hogy ennek a programnak a végrehajtása - függetlenül az intézmény munkájában elért egyéb sikerekről - teljes mértékben lehetetlenné vált, 2009. november 30-i határnappal lemondok elnöki megbízatásomról és testületi tagságomról" - írt az államfőnek és a miniszterelnöknek.

Mint akkor az MTI-nek elmondta, azért november végével távozik, mert időt akar biztosítani az utódját jelölő két közjogi méltóságnak, "hogy keressen egy áldozatot erre a munkára", és le kívánja zárni a folyamatban lévő ügyeket - nyilatkozta az MTI-nek. "Van egy csomó kész programom, ami az elnökséghez kötődik, meg kell írnom a különvéleményeimet az ORTT rossz döntéseihez", valamint folyik a parlamentben a médiahatóság jövő évi költségvetésének vitája - sorolta.

Elnök hiányában a tagok vezetik - előre meghatározott sorrendben - az üléseket.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. november 30. 11:37
    „Van egy sejtésem, van hová távoznia...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy élelmiszerüzletet Budapesten

Feltehetően fegyverrel rabolt ki egy élelmiszerboltot egy férfi Budapesten, a XIII. kerületi Szent… Tovább olvasom